Şimdi Ara

Gainer yerine Maltodekstrin + Protein Tozu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam millet ; eskiden 1 kutu gainer kullanmıştım. Şuan tekrar kullanmaya başlayacağım. ''Bakliyat al knk gerek yok bunlara'' diyenler yazmasın lütfen.
    Şimdi aklımda bir soru var. dymatize super mass gainer almak istiyorum tekrardan ama bi yandan da aklıma bir fikir geldi. Gainerlerin içinde maltodekstrin bulunuyor. Maltodekstrin'in 5 kilosu 50 tl. 5 kilo maltodekstrin ile 2.5 kg protein tozu alıp ikisini birlikte kullanmak gainer ile aynı etkiyi yaratır mı ? Ne kadar mantıklı ?

• ben olsam hic ugrasmazdim oyle direk gainer alir gecerdim. o urun sonucta o kadar arge marge kilo almak icin gelistirilmis. onun yerine gidip bakliyat al knk ayni hesap hem daha ucuz.
  • Bence mantikli spor sonrasi zaten glisemik indeksi yuksek karbonhidrat gerekiyor gainerlara gereksiz cok para istiyorlar ulkemizde

Ve maltodekstrin nerde 5 kg 50 lira??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ako07 A kullanıcısına yanıt
    gittigidiyorda buldum 50-60 tl civarında.
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    ahah o sitede 50 liraya gainer de bulursun

• The Loner kullanıcısına yanıt
    bence bakliyat al knk gerek yok bunlara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maltodekstrinden uzak durun.

1. 0 besin degeri. Sadece kalori.

2. Cok yuksek glisemik index, sekerden neredeyse 2 kat daha yuksek. Hemen kana karisir. Insulin hassasiyetini dusurdugu gibi diabete yakin kisiler icin tehlikelidir. Ayrica dusuk insulin hassasiyeti = daha az kas, daha cok yag. Sadece ve sadece genc kisiler ve sadece antreman sonrasi dusuk miktarlarda kullanabilirler.

3. Modifiye edilmis misir nisastasindan uretiliyor, GMO icerir. Alerjik reaksiyonlar cok gorulur.

4. Bagirsak florasini bozar. Faydali probiyotik bakterilere etkisi var.

Karbohidrat almanin cok daha saglikli ve lezzetli yollari var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Maltodekstrinden uzak durun.

2. Cok yuksek glisemik index, sekerden neredeyse 2 kat daha yuksek. Hemen kana karisir. Insulin hassasiyetini dusurdugu gibi diabete yakin kisiler icin tehlikelidir. Ayrica dusuk insulin hassasiyeti = daha az kas, daha cok yag. Sadece ve sadece genc kisiler ve sadece antreman sonrasi dusuk miktarlarda kullanabilirler.

3. Modifiye edilmis misir nisastasindan uretiliyor, GMO icerir. Alerjik reaksiyonlar cok gorulur.

Hocam araştırdığım kadarıyla gainer ürünlerinin içinde maltodekstrin bolca varmış. Gainer alırsam da bu maddedeyi vücuduma almış olacağım her türlü. Ne yapsam karar veremedim...

• Ben maltodekstrin alıp senin dediğin gibi yapmıştım 1 yıl önce 5kg aldım ve 1yıldır 2.5 kg ı duruyor :D inan düşündüğün gibi olmuyacak zaten çok acayip bir şey su ya da herhangi bi sıvıyla temas edince direk yapışıyor böle katımsı bi hal alıyo içilmez yani eğer illede alıcam diyorsan çokta pahalı degil denemek için 5kg al ama ben o maltoyu shakera attıktan sonra yıkasam bile bazı yerleri çıkmıyordu kuruyunca plastik gibi oluyordu shakerda yapışıp kalıyodu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

quote:

Hocam araştırdığım kadarıyla gainer ürünlerinin içinde maltodekstrin bolca varmış. Gainer alırsam da bu maddedeyi vücuduma almış olacağım her türlü. Ne yapsam karar veremedim...

Gainer icinde karbonhidrat karisimi var, malto, seker, bir az da kompleksler. 2 olcekte 250gr karb var, 2 olcek tek seferde zaten icilemiyor. Antreman sonrasi 1 olcek alirim desen 125gr ediyor. Onu da protein tozu/bal/seker/su karisimi + muz falan yapabilirsin, jelibonlar glükoz dolu, onlar da iyi bir alternatiftir. Ama ne kadar saglikli, tartisilir. Hicbir sekilde kompleks yemegin yerine gecemez. Vucudunuzu sevin arkadaslar, bir tane var sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemosantes

Ben maltodekstrin alıp senin dediğin gibi yapmıştım 1 yıl önce 5kg aldım ve 1yıldır 2.5 kg ı duruyor :D inan düşündüğün gibi olmuyacak zaten çok acayip bir şey su ya da herhangi bi sıvıyla temas edince direk yapışıyor böle katımsı bi hal alıyo içilmez yani eğer illede alıcam diyorsan çokta pahalı degil denemek için 5kg al ama ben o maltoyu shakera attıktan sonra yıkasam bile bazı yerleri çıkmıyordu kuruyunca plastik gibi oluyordu shakerda yapışıp kalıyodu :D

O zaman gainer almaya devam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

quote:

Gainer icinde karbonhidrat karisimi var, malto, seker, bir az da kompleksler. 2 olcekte 250gr karb var, 2 olcek tek seferde zaten icilemiyor. Antreman sonrasi 1 olcek alirim desen 125gr ediyor. Onu da protein tozu/bal/seker/su karisimi + muz falan yapabilirsin, jelibonlar glükoz dolu, onlar da iyi bir alternatiftir. Ama ne kadar saglikli, tartisilir. Hicbir sekilde kompleks yemegin yerine gecemez. Vucudunuzu sevin arkadaslar, bir tane var sadece.

Tamamdır hocam almaktan vazgeçtim

• Tahıl al knk ne gerek var gainere

• Supplement kullanacağım diyorsan protein tozu almanı tavsiye ederim. Alman gereken kaloriyi hesapla. Yemeklerini kendin hazırla çoğu yerde tarif var zaten. Protein açığınıda tozla kapatırsın. Ne yediğini bilirsin en azından.

• tabiki besinelrden karşılasan daha iyi olur fakat illa alıcam diyorsan.

nutrade weight gainer 5kg.
    0 şeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

tabiki besinelrden karşılasan daha iyi olur fakat illa alıcam diyorsan.

nutrade weight gainer 5kg.
    0 şeker.

Maltodekstrin de seker degil ki , teknik olarak. Bu yuzden seker yok yazsa da icinde ne oldugunu bilemeyiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.