Şimdi Ara

benchmark puanlarım normal ama oyun performansım düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benchmark puanlarım normal ama oyun performansım düşük

benchmark puanlarım normal ama oyun performansım düşük

Eskiden bf4 ü medium ayarda oynarken fps 55 in altina kolay kolay dusmezdi.şuan hersey low da gayet rahat ve sık bi şekilde 45 lere iniyor.

Diğer tüm oyunlar da bu şekilde.

Tabi şimdi bu olay neden oldu durduk yerde onu da söyliyim.

Geçen hafta oyun oynarken bilgisayar arada donuyodu 2-3sn sonra da goruntu gelmiyordu yeniden başlatıyodum mecbur.
    En son nfs 2015 oynuyodum tüm ayarlar low du stabil 60 fps oynuyodum sonra oyunun fps si 40-45lere indi ve bilgisayar direkt kapandı.

Ondan sonra bilgisayar acilmadi.Açmaya calistigimda 3kısa 1uzun bip sesi geliyordu(ekran kartı problemi).
    İnternette çözüm ararken ekran kartının oksitlenme problemine karşı kartın ana karta takılan kısmının silgiyle silinmesinin işe yarayabileceğini okudum.

Bunu yaptım bir de o sırada hazır açmışken bios pilini de sıfırladım ve bilgisayar açıldı.(biosu öylesine sıfırladım etkisi olduğunu sanmıyorum)

Şimdi ben benchmark değerleri normal olmasa tamam abi ekran kartım öldü dicem ama benchmarklarda eskiden ne yapiyosa onu yapiyo şuanda da.

Bu arada cinebench de işlemci bilgisayar acilir acilmaz test yaptigimda 7.3-7.4 alırken biraz oyun oynadiktan sonra yapinca 6.3 falan alıyor

Bunları nasıl çözebiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• silgi nedir hocam kasap mısınız,alkol ya da tiner yok muydu
  • kasa içini iyice temizle
    bunun için kasa kapağını aç
    bir kompirasör yardımı ile kasa içini iyice temizle
    özellikle işlemci fani, ekran kartı fani, ve powersupply içini iyice bir temizle
    kolay gelsin
  • uzman12 kullanıcısına yanıt
    hocam kompiresör bulamam da işe yarayabilir.İçi tozluydu en son.Saç kurutma makinası var sadece şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pao Kai

hocam kompiresör bulamam da işe yarayabilir.İçi tozluydu en son.Saç kurutma makinası var sadece şuan.

bir marangoz bul onlarda mutlaka vardır
    hava tabancasını fanların pervanesini kırmamasına dikkat et
    kolay gelsin
  • oksitlemede silgi yöntemi her zaman işe yarar sadece ekran kartı için değil ramleride silmende yarar var her türlü temas yüzeylerinde oksitlenmeyi giderir cpu da dahil
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartını silgiyle silip biosu sıfırladığım zaman ramlere de aynı işlemi uygulamıştım zaten.Peki şimdi ne öneriyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pao Kai -- 4 Mart 2017; 18:5:0 >
  • Pao Kai kullanıcısına yanıt
    biosda normal, high ,performance modları oluyor güncel kartlarda bios sıfırlanınca bu normal moda döner birde ekran kartı sürücün güncel olmayabilir
    İkisini de yapmıştım hocam.Zaten cinebenchde bakarsanız işlemci hızını 4.3 e falan çıkarmışım bios ayarları tamam yani.Performans profilleri var bide bilgisayarımdan girilen onu da high performance seçtim.Gpu driverlar da güncel.Ama sorun var hala

• Pao Kai kullanıcısına yanıt
    sorun olan oyunlar ekran kartı arayüzünde hangi kartla çalıştırılıyor dahili kart ise eğer bu gibi durumlar olabilir harici ekran kartının seçip gerekli performans ayarlarını düzenlemek gerekebilir bir durumda ısı değerlerinden olabilir
    Dahili ekran kartı zaten yok bilgisayarda.Isı desen değil 60C yi gecmiyo ve oyuna baslar baslamaz dusuk performans, yani bir sure oynadiktan sonra düşmüyor.

Sadece kasayı temizleme var kafamda başka bir fikir yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pao Kai -- 5 Mart 2017; 20:10:6 >
  • deneme şansın varsa eğer daha yüksek güçte psu ile denemekte yarar var güç yetersiz geliyor olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.