Şimdi Ara

Bende Kampanya başlatmak istiyorum. BIKTIRANA KADAR MAIL KAMPANYASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bende kampanya başlatmak istiyorum. BIKTIRANA KADAR MAIL KAMPANYASI

fikrim şudur inter erişim fiyatlarının düşürülmesi için aklınıza gelen tüm mercilere mail atmayı öneriyorum arkadaşlar.
    ulaştırma bakanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı konuya el atabilecek yetkilileri harekete sevk edebilecek her yere her gün mail atılmasını öneriyorum.

iletişim çağı olarak adlandırılan bir zamanda hat ücreti + düşük hızlı sınırsız internet aboneliği için aylık 70 TL gibi bir rakam ülkemiz şartlarında çok ağırdır. bu fiyatların bir an önce ciddi oranlarda düşürülmesi gerekir.
    internet için yıllık 840 TL ödemek, 800 ila 1000 TL civarı maaş alan insanlar için düpedüz lüks tüketimdir.

Kota'lı kullanım adı verilen tarifelerde bir an önce sonlandırılmalıdır. Günümüzde sadece gazete okuyarak bile bu kota lar çok rahat aşılabilir. Ayrıca kotalı tarifeleri ile binlerce insanın canını yakmıştır yakmaya da devam etmektedir.

ben sözünü ettiğim mail gönderme eylemine başladım. Sizleri de davet ediyorum.

Benim hareketim tek başına bir işe yaramayabilir ama benzer tepki çoğunluktan gelirse birileri mutlaka kulak verecektir.

saygılar.

• Kimsi, kimse tınmaz diye mail atmaz ve böyle devam eder
  • seni destekliyorum hocam bu sağlayıcıların denetlenmesini istiyorum ben ama
  • TTNET in %55 i özelleştirilmiştir. %45 i hala devletin elindedir. Turk Telekom net karları bankaları kıskandıracak niteliktedir. Tarife fiyatlarını Turk Telekom belirler ve devlet kurumu olan Bilişim ve Teknoloji Kurumu(BTK) ya sunar. BTK da milletin faydasını gözetecek şekilde sunulan fiyat tekliflerini onaylar. Son cümle haricinde sistem böyle işler ama BTK genelde Turk Telekom'un net karlarını nasıl arttıracam derdine girmiştir. Çünkü Turk Telekom ne kadar para kazanırsa devletin kasasına giren para o kadar artacaktır.

Sistem bu şekilde işlediği sürece biz çok adil kullanım zırvaları arasında boğuluruz
  • Açık söyliyim ben Telekom'un 49% hala devlete ait diye biliyordum. dolayısıyla millete ne kadar kösebilirlerse o kadar köseceklerinden zaten kuşkum yoktu.
    Ama düzen böyle diye ses çıkarmamanında bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
    Bilirsiniz bir söz vardır haklar verilmez alınır
    Maalesef millet olarak tepki verme konusunda çok başarısızız. Toplu tepki vermeyi başarabilsek birşeyler değişecektir ama
    tepkilerimiz her zaman sınırlı kalıyor.

Örnek veriyorum bu forumun 100 bin kullanıcısı mı var. bunların tamamı bulundukları bölgede telekom müdürlüklerine gidip internetimi ve telefonumu bu bu sbeplerden ötürü kaparıyorum dese ve bu harekete diğer sosyal ağlardan da katılım sağlanabilse eminim 2 gün içinde bir sonuç alınacaktır.
    .....

Ben internet abonelik fiyatlarını çok pahalı bulduğum için evde kullandığım hattımı kapattırdım.
    Abim ve ablam yurt dışında olmasalar yada sabit telefon dışında bir yol ile iletişim kurabilsek emin olun ondan da kurtulacağım ama maalesef el mahkum kullanıyoruz onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhandogan -- 28 Kasım 2011; 13:59:05 >

• Arkadaşlar telekomdaki pay dağılımı alttaki gibidir..

%55 hisse ile Oger Telekomünikasyon
    %30 hisse ile Hazine Müsteşarlığı (yani Devlet.)
    %15 halka açık yani borsada işlem görüyor.

Şimdi tabiki bu kurumda denetimden geçiyor ama hikayeden btk denen ismi olan ama hali hazırda vatandaş olan bizler için bir arpa boyu yol almamış olan naçizane denetleme kurumu bu yolda devam ettiği sürece sen mail değil ne gönderirsen gönder sonuş değişmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhandogan

Açık söyliyim ben Telekom'un 49% hala devlete ait diye biliyordum. dolayısıyla millete ne kadar kösebilirlerse o kadar köseceklerinden zaten kuşkum yoktu.
    Ama düzen böyle diye ses çıkarmamanında bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
    Bilirsiniz bir söz vardır haklar verilmez alınır
    Maalesef millet olarak tepki verme konusunda çok başarısızız. Toplu tepki vermeyi başarabilsek birşeyler değişecektir ama
    tepkilerimiz her zaman sınırlı kalıyor.

Örnek veriyorum bu forumun 100 bin kullanıcısı mı var. bunların tamamı bulundukları bölgede telekom müdürlüklerine gidip internetimi ve telefonumu bu bu sbeplerden ötürü kaparıyorum dese ve bu harekete diğer sosyal ağlardan da katılım sağlanabilse eminim 2 gün içinde bir sonuç alınacaktır.
    .....

Ben internet abonelik fiyatlarını çok pahalı bulduğum için evde kullandığım hattımı kapattırdım.
    Abim ve ablam yurt dışında olmasalar yada sabit telefon dışında bir yol ile iletişim kurabilsek emin olun ondan da kurtulacağım ama maalesef el mahkum kullanıyoruz onu.

ttnet onun da önlemini almış. Ben şuan internetimi kapatsam 120 lira ceza ödeyeceğim.

aslında şöyle birşey yapabiliiriz.

quote:

http://www.youtube.com/user/worldview

Youtube’da düzenlenen Wolrd View Aralık ayı etkinliğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e soru sorabileceksiniz.

Her ay düzenlenen WolrdView etkinliği, dünyadaki önemli liderleri konuk eden ve konuğa soru sorulma imkanı tanıyan bir etkinliktir. World View etkinliğinin Aralık ayı konuğu ise T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Abdullah Gül‘e soru sormak için tek şart YouTube kullanıcısı olmak.

Soru sormak isteyenler metin formatında sorabileceği gibi siteye yükleyeceği video ile görsel formatta soru sorabilecekler. Ancak her soru cevaplanmayacak. Sorular oylamaya açılacak ve 28 Kasım tarihine kadar en çok oyu alan sorular cumhurbaşkanı tarafından yanıtlanacak.

Tamamlanan soru cevap bölümünden sonra röportaj 1 Aralık tarihinde youtubeda izlenebilecek.

Tek yapmamız gereken adil kullanım uygulamasının dünya da nasıl olduğunu Türkiye'de nasıl olduğunu
    Sabit ücretin resmen haraç kesmek olduğunu
    Avrupa ülkelerindeki asgari ücretlerin internet fiyatlarına oranıyla Türkiye'deki oranların çok ciddi farklılıklar oluşturduğunu

anlatacak güzel bir video çekmek ve konu dışında böyle bir konu açıp destek istemek. Hatta aynı konuyu diğer büyük forumlarda da açmak. Sozluk üyelerinden de destek istemek.
    Güzel bir organizasyon yapılırsa Abdullah Gül'ün cevaplamak zorunda kalacağı güzel bir soru hazırlanılabilir.

• geç kalmışız soru gönderimi kapanmış

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 28 Kasım 2011; 15:35:33 >
  • Youtube da soru sormak için geç kalmış olsak bile yetkililere soru sorabileceğimiz fırsatlar mutlaka çıkacaktır.
    Ama öncelik bu düşüncemizi bir harekete dönüştürmek ve katılımı artırmak olmalıdır.
    Biliyorum daha önce de bu tip kampanyalar başlatıldı fakat çokaktif kampanyalar olmadığından sanırım etkisi olmadı.
    Söylediğimi gibi bu düşüncemize forumu kullananların en az %70 -%80 gibi bir kısmından destek alıp aktif bir harekete dönüştürebilsek ve sizinde söylediğiniz gibi diğer birkaç büyük forumdan ve sosyal paylaşım ağlarından da destek bulsak mutlaka sonuç alınacaktır diye düşünüyorum ben.

Ama bu şekilde kendi içimizde kızarak hiç birşeyi değiştiremeyiz. Bir değişiklik istiyorsak mutlaka birilerini rahatsız etmemiz gerek.

Misal hareket için bir sayfa oluşturup imzamıza ekleyebiliriz. ve sizin yukardığınız örneğe benzer güzel hareketlerle tepkimizi aktif olarak daha etkili bir şekilde duyurabiliriz.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhandogan -- 28 Kasım 2011; 16:19:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emo5313

Arkadaşlar telekomdaki pay dağılımı alttaki gibidir..

%55 hisse ile Oger Telekomünikasyon
    %30 hisse ile Hazine Müsteşarlığı (yani Devlet.)
    %15 halka açık yani borsada işlem görüyor.

Şimdi tabiki bu kurumda denetimden geçiyor ama hikayeden btk denen ismi olan ama hali hazırda vatandaş olan bizler için bir arpa boyu yol almamış olan naçizane denetleme kurumu bu yolda devam ettiği sürece sen mail değil ne gönderirsen gönder sonuş değişmez..

Sadece benim göndermemle tabiki değişen bişey olmaz arkadaşım ama yetkili mercilere günlük 300 ila 500 bin mail gittiğini düşünün. Böyle bir harekete kim karşı koyabilir.

buyrun size birkaçtane de mail adresi. herhalde açıklamama gerek yoktur.

bimer@basbakanlik.gov.tr,
    binali.yildirim@tbmm.gov.tr,
    cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhandogan -- 28 Kasım 2011; 16:28:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.