Şimdi Ara

Bende 'Sosyal Fobi' olma ihtimali ? (Ciddi Cevap yazmayacak olanlar konuya Girmesin!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu, "Konu Dışı Özel" bölümüne açmak isterdim ama orda çok az cevap geliyor, bu yüzden buraya açtım konuyu.

Merhaba, öncelikle şunu söyliyeyim, yaşım 22 herneyse hemen konuya geçeyim;

arkadaşlar bu arada, çok uzun, satır satır yazıp sizi sıkmak istemiyorum, bu yüzden olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım bu konuyu. 

Ben çok içine kapanık, kız arkadaşı bırak, normal arkadaşı bile olmayan bir kişiyim ve bir yandan da bu yönümden şikayetçiyim, Habire annem ile babama sabah akşam bunu yakınırım ve artık neredeyse beni evlatlıktan reddedicek duruma geldiler bu huyum yüzünden ve bir yandan bu yönümden şikayetçi olup, bir yandan da insanlardan uzaklaşıyorum...

Ben normalde nadir de olsa Psikiyatriste gidiyorum, Psikiyatriste anlatsam bu durumu, Sosyal fobinin çözümü ile ilgili ilaçlar verir mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 20 Aralık 2021; 3:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asosyalliğin etkilerini sosyalleşmek zorunda kaldığın bir ortamda hissetmen normaldir ama sosyal fobi bambaşka birşey önce ne olduğunu düşünüyorsun onunla başlayabiliriz online terapi  

• Hocam, "Sosyal Fobi" olmasa bile, bendeki bu durumun "terapi" ile düzeleceğini hiç sanmıyorum, "nerden biliyorsun?" diyeceksiniz, zamanında çeşitli Kişisel sorunlarım ile ilgili terapiler aldım, (yüzyüze, profesyonel kişilerden hemde) hiçbir faydası olmadı yani kişisel sorunlarım aynen olduğu gibi devam etti, bence benim ilaç kullanmam lazım, başka hiçbir şekilde düzeleceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 20 Aralık 2021; 21:52:2 >
  • Psikatrist e gitmişsin bunları tam olarak anlattın mı hocam? Ve gerçekten değişmek istiyormusun?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NassinGözüm kullanıcısına yanıt

Psikiyatriste hiç anlatmadım Hocam, bir ara gittiğimde anlatıcam.

evet Hocam, Gerçekten değişmek istiyorum zira artık bu durum hem iyice canımı sıkmaya başladı hemde bu gidişle evlatlıktan reddedileceğim galiba....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 21 Aralık 2021; 0:54:5 >
  • İşte git terapi yap herşeyi anlat, ailen niye red etsin yahu kolay mı öyle :)

• Psikiyatriste gitme, psikoloğa git ama sağlam olanına git araştır biraz, bende psikoloğa gidicem haftaya, bende de depresyon var, hiç bir şeyden keyif alamıyorum aynı senin gibi düşünüyorum beni iyileştiremez bana etki etmez gibi gibi, ama gitmek hiç gitmemekten daha iyidir belki de iyileşicez iyi gelecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kız arkadaşımla eve çıktığımızdan beri biz de öyleyiz. Gecenin kimsenin olmadığı vakitler çıkarız dışarı. Kimsenin olmadığı yerlerde dolaşırız hep. Hatta bazen sırf insanlara laf edebilmek için arabayla gezer iğrenç suratlarına bakıp aramızda eleştiririz. Sosyallik son 3-5 yıldır çok saçma ve yapmacık geliyor bana. İnsanların saçma dertlerini dinlemekten, üç kuruşluk akıllarıyla beş kuruşluk iş yapmaya çalışmalarından fazla sıkıldım. Sinirli bi yapıya sahipsen evde kalmak biraz vahşileştiriyor insanı. Onun dışında insanın olmadığı yer huzurdur abi. Dert yok, tasa yok. Özgür alanını işgal edecek kimseler yok -ki apartmanda yaşamıyorsan- eğer yaşıyorsan ve komşun gürültülüyse o da rahatsız ediyor. Bunun bi hastalık olduğunu değil, sosyalleşmenin bi hastalık olduğunu düşünüyorum artık. İnsan her zaman yalnızdır abi ne kadar kalabalık olsa bile. Öyle olmasaydık başkasının gözününden dünyayı görebilirdik. Ki tam da bu yüzden benciliz işte.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sosyal fobi diye bir şey yoktur özgüvensizlik diye bir şey vardır

Eğer günde 4 5 kere mastürbasyon yapıyorsan bırak onu özgüvenin yerine gelir veya fiziksel olarak bir kusurun varsa bu yüzden insan içine çıkmaktan korkuyorsan kusurunu düzeltmeye çalış düzelmiyorsa kabullen kendinle barışık ol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.