Şimdi Ara

Benim büyük dedem osmanlı askeriydi ABD yüzünden neden bu kadar eziliyorum kılıç savaşları niye yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim babamın dedesi 1800 lü yıllarda yaşamış.paralı askerlik zamanından önce yani.o babamın dedesinden kalma evde büyük osmanlı kılıcı vardı.o kılıçla çok savaşlara katılmış.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

hayır osmanlı tarihinde kılıç hep kullanıldı.ve tarih boyunca osmanlıda dahil hep kılıç ve okla savaşıldı.

• silistreli kullanıcısına yanıt

yazımdan yaşıma nasıl çıkarım yaptın ben 27 yaşındayım.babam 62 yaşında.dedem 2007 senesinde 80 yaşında vefat etti.her çocuk sahibi olan 20 yaşında mı çocuk sahibi oluyor? tam tersine 20 yaşında çocuk sahibi olan insan sayısı son derece az.artık herkes 30 lu yaşlarda ilk çocuğunu kucağına alıyor.saçma sapan doğulu cinsel sapıkların hayatlarını baz almayın.

• Reallyboy R kullanıcısına yanıt

Paralı askerler zaten osmanlı kurulduğundan beri vardı 1849 da bitti.Fransızlar mitralyözü buldu 1700lerde.

Tahminimden 20 fazlaymışsın. Onu bunu doğrayan Osmanlı deyince hiç böyle bişeyin olmadığını bildiğimden yaşı küçük biridir tahmininde bulundum. Benim bildiğim kitaplarda da yazdığı gibi Avrupalılar onu bunu doğruyordu.

O dönemler 18 yaş üstü biraz evlilik için geç kalınmış gibi oluyordu ya. Askere alınıncaya kadar iki tane çocuk yapardı aileler. Bu da ispatı.

Şimdilerde biraz unutulan eskilerin meşhur bir sözü vardı.

"Erken kalkan yol alır erken evlenen döl alır" derlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

18 yaş üstü evlilik günümüzde olduğu gibi o dönemdede geç değil son derece normaldi.yeniçerilerin askerlikten emekli olana kadar evlenmeleri yasaktı.ortaçağda evliliklerde ortalama yaş çok büyük farklılıklar gösteriyordu.yani öyle 18 yaşından sonra evlilik geç kalınmıştır diye birşey yoktu.eğer öyle olsaydı bu durum yani 18 yaşından önce evlenme günümüzdede yaygın olurdu.ama avrupada erkeklerin ortalama evlilik yaşı 35 buna ne diyeceksin? ayrıca osmanlı avrupalılar gibi savaşlarda herkesi doğruyordu.osmanlılar müthiş kılıç ustalarıydı.kılıç kullanımında emsalsizlerdi.

Hele hele kadınlarda 18' i geçince anne babada tatlı bir panik başlar idi. Evde ki büyüklerine bu durumu sorabilirmisin? En doğrusunu onlar bilir.

• hayır 18 yaşından önce ya da 18 yaşında kadınların evliliği normal değildi.zaten 20 yaşından önce doğum yapmak bebeğin anne karnındaki gelişimini tamamlayamamasına sebep olabiliyor.nerden uyduruyorsun böyle şeyleri? yoksa 6 yaşında kızını evlendiren o dil naraları atan insanımsı hayvanlardan mısın?

• Osmanlı'nın özelliği ateşli silah kullanmasıdır. Ne Kanuni'si, İstanbul'u bile toplarla aldı. Kendi döneminin teknikçi lideridir. Kılıç da kullandıysa cutting-edge-technology olduğu içindir. En iyi toplar İstanbul'daydı. Sonra Avrupalı'lar daha iyilerini yaptılar.

Kahramanlıklar zaferlerin garnitürüdür. Kahramanlıklar olmasa savaşlar anlatılamazdı. Ama zaferler en çok teknik, gaddarlık, ispiyon, ihanet, kaypaklık ve kamuflajla kazanılır.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

osmanlının özelliği yakın dövüş silahlarındaki ve kılıçtaki ustalığıdır.ateşli silahları sadece osmanlı kullanmıyordu.osmanlının düşmanlarındada ateşli silahlar vardı.anlayın artık şunu.ayrıca google da osmanlı askerlerinin tasvirlerine bir bak bakalım ellerinde tüfek mi var yoksa kılıç mı var gör.

Onlar sadece filmlerde ve masal kitabı editörlü tarih destanlarında öyle. Siz bir ara Dolmabahçe'ye gidin de oradaki topların tarihlerine bakın, sonra da dünyadaki dönem emsalleriyle kapasitelerini kıyaslayın. Tasvir değil, canlı canlı duruyorlar hala.

Osmanlı teknikçi olduğu için, teknikçi olduğu ölçüde başarılıydı. Bugün teknik kafalı olmadığımız için Osmanlı tarihini de anlayamıyoruz. İstanbul'un alınışını bile anlatamadılar daha, henüz anlaşılmış değil. Kahramanlıksa, top ateşi altında sur örenlerin savunması daha büyük kahramanlık olsa gerek. Osmanlı taktik ve teknik bilgisiyle ilerledi.

Kılıçta Araplar -malesef- daha ustaydı. Kılıçla Viyana kapılarına kadar değil, Paris'in güneyine kadar yaklaştıları. Kılıç dönemini kapatan Osmanlı'nın bizzat kendisidir. Ateşli silah kullanan ilk büyük düzenli ordudur. Bütün dünya tarihinde Osmanlı'nı en can alıcı özelliğ nedir, neden Roma devam etmedi de Osmanlı devam etti diye sorulsa bunun kestirme cevabı Osmanlı'nın ateşli silahlar kulllanmasıdır. Amerika'nın 40'larda füze yapabilmek için Wernher von Braun'u getirmesi ne ise, Osmanlı'nın ortaçağda yüskek menzilli top yapabilmek için Macar dökümcüleri getirmesi de odur. Teknik araştırılmış, nerede yapıldığı öğrenilmiş, zamanın teknik bilgisini ve kapasitelerini aşmışlardır.

Yani, biraz sizin anlamanız gerekiyor.

sen çok kaskafalı tarih bilmeyen cahilin tekisin.osmanlılar memlükleri kılıç savaşında yendiler.türkler araplardan kılıçta çok çok daha ustaydı.kılıç dönemini osmanlı kapatmadı avrupanın ta kendisi kapattı.çünkü osmanlı kılıçla savaşırken avrupalılar osmanlıya karşı gelişmiş top ve tüfek kullandılar.osmanlı bu yüzden gerilemeye başladı.ateşli silah kullanan ilk büyük düzenli ordu kesinlikle osmanlı değildi.çünkü osmanlı askerlerinin asıl yeteneği ve ana gücü kılıç balta mızrak gürz gibi yakın dövüş silahlarıydı.ateşli silah kullanan ilk ordu diye birşey yok.çünkü osmanlı gibi diğer devletlerde eş zamanlı olarak ateşli silahları kullanmaya başladılar.osmanlının devam edebilmesinin sebebi kılıç kullanımında emsalsiz olmasıdır.osmanlıya boş yere b*k atacağına azcık tarih öğren.filmler ve tarih destanları tarihçilere danışılarak yapılıyor.yani hepsinde doğruluk payı var cahil adam.osmanlıların ana gücünün kılıç ve diğer yakın dövüş silahları olduğunu cümle alem bilir.ve bunlar bütün tarih kitaplarında yazıyor.tarih kitapları okumadığın çok belli.git azcık tarih oku belki gerçekleri öğrenirsin.tabi işine gelirse 

Osmanlıya b*k atan kendinizsiniz. Dünya tarihinde hiç bir dönemde teknikte ilerlemeden imparatorluk olunmadı. Osmanlı kılıçta da, okçulukta da iyiydi, kısaca teknikte iyiyidi. Ama ayırt edici kısmı ateşli silahlardır. Buna karşın Avrupaşı daha hafif olan tüfeği geliştirdi ve dengeler değişti.

Siyasi tarihten haberiniz olabilir ama teknik tarihten haberiniz yok. Tekniği iyi bilirim, işim bu. Kişiliğinizi, hayatın beve bilginin neresinde olduğunuz konusunda haber veren hakaretlelerinizin vesika olarak baki kalması için şikayet etmiyorum. Kaskafa konusundaki son karar da okuyanlara kalıyor.

Siz tarihi, tekniği veya Osmanlı'yı boşverin, bunlar sizin tatışabilme kabiliyetinizin üzerindeki konular. Öğrenmeniz gereken daha temel şeyler var. Üslup, tavır, tarz ve iletişime uygun bir kişiliğiniz olmadan bilginiz de olmayacak. Hadi bay bay.

ben tarihçi sayılırım benden daha iyi bilemezsin.bu forumda ne hakaretler oldu zamanında.bu daha ne ki? sen bu hakarete mi takıldın?

Takılırsam dava ederim, dokuz ay zamanaşımı var hakaretin.

İyi bilen tarihçimiz Osmanlı'nın ilk düzenli ateşli silahlar kullanan orduya sahip olduğu gereçeğini tırtıklayamadı bile. Orada halen duruyor.

hayır osmanlı ilk ateşli silah kullanan ordu değildi.düşmanlarındada ateşli silah vardı.hala anlayamadın mı bunu?

Osmanlı'yı anlamak için teknik tarihi bilmeniz gerekir. Teknik tarihi bilmeden imparatorlukların gelişme dönemlerini anlayamazsınız. Sevdiğiniz kılıcın bile teknik tarihini bilmiyorsunuz.

Siz gibi romantik hikayecilerden tarihin ancak şarlatanları çıkar. Osmanlı tarihini anlatmak da ilk zamanlar malesef romancılara ve şairlere kalmıştı. Onların açtığı iz, yarattıkları ekol anlatı silsilesi şekilinde halen devam ediyor. "İstanbul'un fethi" kadar "işgalini" de araştırıp bir çapraz okuma yapabilseniz anlayacaksınız Osmanlı neyle savaşmış.

Siz gilbilerde mesele, bilginin olmaması değil, merakın olmaması. Kendinen kolay emin olan, az bilip, bilginin ancak kıyısına ulaşabildiği için cesur lafları kolay harcayanlar olarak, gerçekle alakası olmayan romantik heyecanlarınızla kendi aranızda eğleniyorsunuz. Yazdıklarınızdan ancak eğlence çıkar ve kendinizden başka sizi tarihçi sayan olmaz.

beni zaten herkes tarihçi sayıyor kendinle herkesi bir tutma.ayrıca ben okuduklarıma ve gördüklerime bakarak gerçekleri söylüyorum.benim söylediklerim eğlence değil gerçeklerdir.

Konu başlığına bakan bunun yukarıda ki organdan değilde aşağıda ki organdan çıktığını hemen anlar.

Varsa? aklını büzğn mü yönetiyor?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.