akdeniz üni "uydu takip sistemi" diye bir birim kurmuş. 1 pixel'in 1 metrekareye tekabül ettiği uydu fotoları 2 saate bir güncellenerek merkeze geliyor. bilgisayar programıyla her pixele (yani metrekareye) renk ısısına göre sayısal değerler verilmiş. mesela bir ağacın bir dalını kopardığınızda o pixelin renk değeri değişiyor ve sistem isterseniz sizi uyarıyor. birim kamu ve özel sektöre de hizmet veriyor.
bu orman yangınlarını takip için iyi bişey olsa gerek...
Vay bee bunlarında her zırrrrtlayandan haberi olucak desene
ayrıca birimin başındaki doç.dr. mustafa sarı askeri uyduların 1 pixel=1cm kare hatta daha da kuvvetli olabileceğini söyledi. ben 1pixel=1metre kareyi kendi gözlerimle gördüm ve doğrudur diyorum arkadaşlar.
nerden gördün . internet üzerinden mi
Vay bee adamlar yapıyor
Türk yapıyo abi
Ama bunu bizim kullanıp kullanamadığımız önemli.. Ona bakarsan NASA'nın uydularından adamın kolundaki saate zoom edip saatin kaç olduğunu tespit edebiliyorsun. (Uydunun saati yok muymuş demeyin... ) 45 cm. ye kadar inen uydu görüntüleri var NASA'nın biliyorum. Ama kullanamıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: kkslyyldz
nerden gördün . internet üzerinden mi
hayır haber yapmak üzere bizatihi gittik ve çekim yaptık
adamlar uzaydan içtiğin sigarayı bilem biliyor be yaw hatta bunların kızıl ötesi olanlarıda var binanın içinde kaç canlı var pozisyonları neler adam uyuyomu uyanık mı hepsini biliyor bu adiler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme