Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
7
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Laplesyen hocam sana derin bı saygı duyuyorum yav işteyken molada konuyu gördüm az daha okumaya devam edip geç kalacaktım cidden son zamanlarda okuduğum en güzel konu ve ablamda da ayni hastalık var yks senesi oldu ona da yatamiyordu cinlamadan ağlıyordu ama şu an ara ara oluyor inşallah sana da öyle olursa yavaş yavaş atlatırsın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 18 Şubat 2024; 0:51:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laplasyen kullanıcısına yanıt

Bu konuların kolay gelmesine sevindim. Belki de okul size kolay gelecek.

Kolay gelmesi haricinde yine de bu tip konuların lisenin yakınından uzağından geçmediğini düşünüyorum.

Lisede en fazla türev ve integral vardı ama mesela integralde sadece değerleri yerine koyup sonucu bulduğunuz, polinomun türevini alıp tam sayıları yerine koyup çözdüğümüz konular vardı.

Üniversitede direkt ispatla başladık. Lisede ezberle öğretilen denklemlerin ispatlarını nasıl oluştuğunu görüyorduk. Yani atıyorum derece yapmayan öğrenci veya sadece test çözmeye alışmış öğrenci için çoknfarklı bir dünya idi.

Hoca konusuna katılıyorum. Bizde de microwave dersinde hoca MIT'den sınav sorularını sormuştu istisnasız herkes bütünlemeye kaldı. 90'lardan bahsediyorum curve yok 50 altı kalıyor. Ayrıca internette öyle her şeye ulaşmak zor videolar vs. yok. Öğrenci olarak zaten bir hakkınız, sesiniz yok. En fazla ders kitabı, kırtasiyeden alınan fotokopi notlar ve kütüphanede ne varsa artık.

Neyse sonuca geleyim kendi tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Akademik olarak geçişler ile bölümleri değiştirip görece artan zorluk derecesinde derslerde başarılı olmuşsunuz. Genellemelerinize katılmıyorum ve her 40-50k'lık öğrenci için tekrarlanabilir olmadığını düşünüyorum.

Ama azim, çalışma, bir işi yarım yamalak (s..nin ucuyla) yapmayıp tam yapma, zamanında yapıp geç kalmamak, problemin çözümüne ulaşabilmek, sürekli öğrenme, bulunduğu grup ne olursa olsun grupta öne geçebilme bir mühendis için kariyerinde çok değerli meziyetlerdir. Ben de yıllarca yurtiçi ve yurtdışında global şirketlerde çalışıp yöneticilik yaptığım zamanlarda işe alımlarda en dikkat ettiğim meziyetlerdir .

PS: nicke şimdi dikkat ettim belki de matematik genel olarak size kolay gelecek:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 18 Şubat 2024; 1:31:5 >

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler! Lise seviyesi dememin bir sebebi de; lisedeyken bu konuları çok büyütmüş olmam. Yani atomu parçalayacağız zannediyordum, öğrendiğimiz şeyleri çokta yüksek şeyler olmadığını fark ettiğimde “liseden ne farkı var” moduna girmiştim. Belki bu konuda gerçekten gerçeklikten sapmış olabilirim :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendine fazla yüklenmişsin. Çevrenle sosyal durumun benzer olmadığı için ümitsizlik içine düşmüşsün. Bu konuda atladığın bir şey var o da network dedikleri şey. Başarı kadar önemli bir şey. Çevrende olan o arkadaşlar seni yukarılara taşıyacak kişiler. Burada benim tavsiyem bakış açını bu yönde değiştir. Kendini kendin ezme. Her durumun artılarıda eksileride vardır. Artılarda ara kendini ve oralarda toplan toparlan. Senin gibi başarılı bir insanın bunu dersleri gibi görüp aşacağını bu psikolojiden kurtaracağına eminim.

Ailenle farklı sorunların olabilir oralara girmek haddime de değil. Ama şunu diyebilirim. Aile benim atıldığım ve kaybettiğim macera ve işerde tek sığınabildiğim yer olmuştur. İnsanın başına neler gelebiliyor :)

Onun için eldekiler gittiğinde hep evdekiler destek çıkmış ve toparlanmam için manen yanımda olmuşlardır. Bunu ancak sıfırı tüketip eksiye düşenlerin anlayacağını düşünüyor ve bu noktalara gelmiş biri olarak söylüyorum. Aile sıfır olsa bile eksidekiler için çok önemli. Hayatta farklı rakamlar üzerinde sekebilir eksiye kayabilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hepsini okudum hocam çok teşekkür ederim benim de benzer hikayem var yazma ilhamını verdiniz bana

• öldüğüm günpesederim kullanıcısına yanıt

forum öleli çok oldu ben 10 seneyi aşkın buradayım çok tartıştıgım oldu çok iyi geçindigim insanlar oldu o eski ekip pek yok buralarda kabuga çekildik ..kaliteli insanlar varmı var ama pek girmiyorlar bende pek girmiyorumda bir bakıp çıkıyoruzzz

• Boğaziçini bilmiyorum ama odtüdeki dersler de öyle abartılacak kadar zor değil. Mühendislere verilen havuz fizik, matematik derslerini hiçbir derse gitmeyip sınavdan önceki 2 gün çıkmış sorulara bakarak geçmek mümkün zaten. Bu derslerde defalarca kalanlar ne yaşıyor bilmiyorum gerçekten. Her derse gidip her gün çalışanların zaten dersi parçalaması lazım ekstra bir şey yapmaya gerek yok.

Ama şöyle bir şey de var, Almanyada erasmusta master cs dersleri aldım, odtüdeki lisans dersleri o derslerden 10 kat daha zor ve yorucu olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel maceraymış. Teoman'a dönüşmeden bir yerlerde dikiş tutturup çıkın hocam :)

• boun aşırı kolay bi okulmuş onu anladım. programlarında zaten doğru düzgün ders yok bi de çok iyi olmayan ortalamalarla endüstri falan geliyor.

• Boğaziçi İşletme'ye davetlisiniz hocam. Çok kasmaya gerek yok. Çınlama falan kalmaz. ( Geçmiş olsun )

• Hades333 kullanıcısına yanıt

itü'de de aynı şekilde. ilk 1.5 senenin dersleri gerçekten kolaylar.

• Dayı sen boun’a döşemiyo muydun bikaç ay önce şöyle kötü böyle kötü diye, yanlış mı hatırlıyorm?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.