Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
7
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laplasyen -- 28 Mayıs 2024; 23:39:39 >

• Öncelikle hastalığınız için geçmiş olsun.
    47 yaşındayım. Daha asıl bölüm dersleri ve ileri seviyede matematik/fen dersleri almamışsınız. Tez de yazmadınız.
    Yani biraz erken tümevarım yapmanız için.
    Tripple integral, rotasyon, diverjans, greens theorem, stokes theorem gibi konular var. Termodinamik, mukavemet, akışkanlar dinamiği gibi zor dersler var.
    Matematik'de lisede hiç görülmeyen ispatlar var bir kere.
    Eşim Boğaziçi elektronik, kardeşim Boğaziçi Psikoloji mezunu. (Kardeşim Amerika'da profesör)
    Ben ilk 1000'e girip İstanbul Üniversitesi İngilizce elektronik okudum ve master yaptım. En yakın arkadaşlarımdan biri Boğaziçi kimya mühendisliği mezunu.(Amerika'da doktora yaptı NY'da ilaç şirketinde çalışıyor.) Boğaziçinden en az 100 arkadaşım vardır. Profesyonel hayatta beraber çalıştığımız belki onun da iki katı tanıdığım vardır. Yaş itibariyle artık bu arkadaşlarım yurtiçinde / yurtdışında ciddi kariyerler yaptılar veya profesör oldular.
    Liseden hallice bir eğitim olarak düşünen kimseyi görmedim. Belki son 20 yılda eğitim çok gerilemiştir bilmiyorum.
    Biz makale okumadan mezun olamazdık. Master'dan uluslararası makale yazmadan mezun etmedi hocamız.
    Bu arada lineer cebir en kolay dersti.
    Umarım okul hayatınız bu kadar kolay geçer ve kolaylıkla mezun olursunuz. Ama aynı şekilde düşünen çoğu ilk 1000'e girmiş olan kimseden benzer bir görüş duymadım.
    Gerçi onlar yatay/dikey geçişlerle değil direkt ÖYS ile girdiler.
    Kendine fazla yüklenmişsin. Çevrenle sosyal durumun benzer olmadığı için ümitsizlik içine düşmüşsün. Bu konuda atladığın bir şey var o da network dedikleri şey. Başarı kadar önemli bir şey. Çevrende olan o arkadaşlar seni yukarılara taşıyacak kişiler. Burada benim tavsiyem bakış açını bu yönde değiştir. Kendini kendin ezme. Her durumun artılarıda eksileride vardır. Artılarda ara kendini ve oralarda toplan toparlan. Senin gibi başarılı bir insanın bunu dersleri gibi görüp aşacağını bu psikolojiden kurtaracağına eminim.

Ailenle farklı sorunların olabilir oralara girmek haddime de değil. Ama şunu diyebilirim. Aile benim atıldığım ve kaybettiğim macera ve işerde tek sığınabildiğim yer olmuştur. İnsanın başına neler gelebiliyor :)

Onun için eldekiler gittiğinde hep evdekiler destek çıkmış ve toparlanmam için manen yanımda olmuşlardır. Bunu ancak sıfırı tüketip eksiye düşenlerin anlayacağını düşünüyor ve bu noktalara gelmiş biri olarak söylüyorum. Aile sıfır olsa bile eksidekiler için çok önemli. Hayatta farklı rakamlar üzerinde sekebilir eksiye kayabilirsin.
  • başarılarınızın devamını dilerim hocam

• valla tek solukta okudum, ilerisi için ne düşünüyorsunuz

• Uzun süredir forumda gördüğüm en keyifli yazıydı hocam eline sağlık. Katılıyorum, ailenin maddi durumu iyi değilse ve burslu özel tutmuyorsa (cart bursu curt bursu derken baya birikim yapılabiliyor) temel bilim topuna girilmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en saygı duyduğum adamlardan birisin hocam, yazıyı henüz okumadım uplamış olmak için direkt yorum yazıyorum umarım her şey istediğin gibi olur (önceki konuşmalarımızdan az çok tahmin ediyorum yazıyı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 17 Şubat 2024; 19:8:13 >
  • Forum niye öldü hocam sizce?
    Bu arada ellerinize sağlık güzel yazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam soluksuz okudum çok büyük saygı duydum sizd. Ben kıçı kırıık ktü’de tıp’ın 1. sınıfında zorlanıyorum ucundan sınıfta kalma ihtimali gözükmeye başladı siz ise çabalayıp uğraşıp güzel sonuçlar alıyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNSİN
    3 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    4 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lazy nina L kullanıcısına yanıt

teşekkürler!, edit olarak ekledim hocam

• öldüğüm günpesederim kullanıcısına yanıt

ben de anlamıyorum. yks'de internetin eskisine göre bu kadar popüler olup de forumun bu kadar inaktif olması ters cidden. Sanırım forum kültürü biraz bitiyor. İnsanlar sosyal medyada daha çok.

• Ellerinize sağlık hocam,hatırladınız mı beni?Temel bilim tartışırken konuşmuştuk.

Alıntı

metni:
    ama olduğum yerde rahatım gibi artık.

Sizi daha iyi gördüğüme mutlu oldum.

• Öncelikle hastalığınız için geçmiş olsun.
    47 yaşındayım. Daha asıl bölüm dersleri ve ileri seviyede matematik/fen dersleri almamışsınız. Tez de yazmadınız.
    Yani biraz erken tümevarım yapmanız için.
    Tripple integral, rotasyon, diverjans, greens theorem, stokes theorem gibi konular var. Termodinamik, mukavemet, akışkanlar dinamiği gibi zor dersler var.
    Matematik'de lisede hiç görülmeyen ispatlar var bir kere.
    Eşim Boğaziçi elektronik, kardeşim Boğaziçi Psikoloji mezunu. (Kardeşim Amerika'da profesör)
    Ben ilk 1000'e girip İstanbul Üniversitesi İngilizce elektronik okudum ve master yaptım. En yakın arkadaşlarımdan biri Boğaziçi kimya mühendisliği mezunu.(Amerika'da doktora yaptı NY'da ilaç şirketinde çalışıyor.) Boğaziçinden en az 100 arkadaşım vardır. Profesyonel hayatta beraber çalıştığımız belki onun da iki katı tanıdığım vardır. Yaş itibariyle artık bu arkadaşlarım yurtiçinde / yurtdışında ciddi kariyerler yaptılar veya profesör oldular.
    Liseden hallice bir eğitim olarak düşünen kimseyi görmedim. Belki son 20 yılda eğitim çok gerilemiştir bilmiyorum.
    Biz makale okumadan mezun olamazdık. Master'dan uluslararası makale yazmadan mezun etmedi hocamız.
    Bu arada lineer cebir en kolay dersti.
    Umarım okul hayatınız bu kadar kolay geçer ve kolaylıkla mezun olursunuz. Ama aynı şekilde düşünen çoğu ilk 1000'e girmiş olan kimseden benzer bir görüş duymadım.
    Gerçi onlar yatay/dikey geçişlerle değil direkt ÖYS ile girdiler.

• boğaziçide üç bölüm bitirdim ama hala boğaziçinde yazıyorum.

• todrsv kullanıcısına yanıt

Hocam siz de MBG okumuyor muydunuz?Sizin planlarınız ne?

• La bu boğaziçi'nde ne düşük ortalama ile yatay geçiş yapılıyor yaw.

Neyse bir rteü makine müh (türkçe) öğrencisi olarak meslektaşımı selamlarım

• schavelle S kullanıcısına yanıt

üç katlı integral, diverjans, greens theorem, stokes theorem bunlar math102 konusu. phys130 ile de termodinamik aldım. Şahsen zor konular olduklarını düşünmüyorum. hele ki üç katlı integral. çok havalı duruyor ama 3 tane integral alıyorsun, sadece sınırları belirlemek biraz sıkıntı. ama bunu bir lise öğrencisi bile yapabilir. o kadar zor şey değil. greens/stokes theorem de aman aman şeyler değil bence. math102'nin ikinci kısmı. yazıda da söylemiştim, math102'nin birinci kısmı lise seviyesi, ikinci kısmı yeni bir şeyler öğreniyoruz diye. o kadar yani. yeni bir şey ama öyle üst seviye şeyler de değil :)

termodinamik aldım, şu an da alıyorum. o kadar da zorlamıyor beni. çok formül gerektiren şeyler sadece. iş pozitif mi negatif mi gibisinden.

mukavemet ve akışkanlar dinamiği de almadığım için yorum yapamayacağım :)

lineer cebirin zorluğu, hocaya bağlı bence. bize finalde, taylor serisiyle çözülmesi gerekene üs matrisi sorusu sormuştu hoca. haliyle herkes dökülmüştü. bu sistemi ters matris alarak çözün falan soruları elbette kolay, ama bize onları sormadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laplasyen -- 17 Şubat 2024; 22:47:40 >

• yetimhanekundakcisi67 kullanıcısına yanıt

düşük ortalamadan ziyade, alınan deslere bakılıyor. ben birinci sınıfta math201'i verdiğimden, önce çıkmamı sağlamıştır.

• Teşekkürler hocam güzel konu

• BaronVladimirHarkonnen kullanıcısına yanıt
    Yapıcaz bişiler hocam bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todrsv -- 17 Şubat 2024; 23:43:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.