Şimdi Ara

Benim Projem 2 | Black Beauty (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
8
Favori
39.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: origo35

quote:

Orijinalden alıntı: scorn

neden bakır boru kullanılıyor? cahilliğime verin

En iyi iletken altındır. Altından sonra bakır gelir. O yüzden genelde bakır kullanılır. 3. projede altın bekliyoruz.

En iyi iletken gümüş olmasın
  • gerçekten bakır iletim borularında soğutma kayda değer midir yoksa görüntüsü sebepli mi tercih edilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qpcole

quote:

quote:

En iyi iletken altındır. Altından sonra bakır gelir. O yüzden genelde bakır kullanılır. 3. projede altın bekliyoruz.

En iyi iletken gümüş olmasın

Benim bildiğim ve bana öğretilen altındır.

• quote:

quote:

Güneş sisteminde 9 Gezegen mi vardı?

Yada Ispanak yedik mi çok güçlü oluyorduk :) Türkçeye çevrilmiş haliyle Temel reis abimiz bize yıllarca zorla ıspanak yedirdi... Sırf ABD'de amcalarımız fazla üretilmiş ıspanağı satsın diye

İletken nedir : Bir maddenin iletkenliğini belirleyen en önemli faktör, atomlarının son yörüngesindeki elektron sayısıdır. Bu son yörüngeye ‘valans yörünge,’ üzerinde bulunan elektronlara da ‘valans elektronu’ denir. Valans elektronları atom çekirdeğine zayıf olarak bağlıdır. Valans yörüngesindeki elektron sayısı 4'den büyük olan maddeler yalıtkan, 4'den küçük olan maddeler de iletkendir.

Uygulanan elektrik alanının (E) birimi başına oluşan hacimsel akım yoğunluğu (J) olarak tanımlanan özdirencinin, yani ρ=E/J’nin ölçüm değeri, ‘mikro ohm santimetre’ birimi denir

İLETKEN ÖZDİRENÇ(ρ) Oda sıcaklığında (20C)
    Gümüş: 0.016
    Bakır: 0.017
    Altın: 0.023
    Alüminyum: 0.028
    Demir: 0.012

Görüldüğü gibi en iyi iletken Gümüştür. Sonrasında bakır gelir ardından altın gelir..
    Ama velakin açıklamak gereken bazı şeyler var.
    -Coğu kullanılan bakır kablolar saf değildir bu değerler saf elementler üzerinde yapılmıştır.
    Örneğin; trafolarda bakır kayıplarını (I2C copper losses ) azaltmak için kullanılan bakır %99 oranında elektrolit diye tabir edilen saflaştırılmış bakır iletkendir. Bu sayede özdirenç değeri düşürülmüş ve dolayısı ile iletkenliği arttırılmış olur.

Sayısal verilere baktığımızda en iyi iletken gümüş sonra bakır ardından altın gelir.
    ama uygulamalarda maliyetler yüzünden bakır kablolar tercih edilir.
    veya gümüş ve bakır hızlı oksitlendiği için nerdeyse hic oksitlenmeyen altının kullanım alanıda vardır.. İşlemci pinleri üzeri, yüksek kalite veri iletirken dışarıda kalan kablolar da bu görüntü aktarımında kullanılan kabloların uıcları.

toparlamam gerekirse
    Gümüş iletkenliği normal koşullarda en iyi iletkendir.
    Altın paslanmaya korozyona karşı dayankılı. Hatta buna ek olarak platin diyebilirim ark erezyonuna karşı cok dirençli olduğundan;
    İLETKEN ÖZDİRENÇ(ρ) Oda sıcaklığında (20C)
    Saf Gümüş 0,016
    Saf Platin 0,099
    Erime noktaları açısından mukayese edildiğinde ise
    Saf Gümüş 960 °C
    Saf platin 1769 °C

Bakır ise bu diğerlerine göre ucuzdur.

EK bilgi için :http://en.wikipedia.org/wiki/Electrical_conductivity#Some_electrical_conductivities
    Herzaman araştırın!

Tabi bunun ötesi vardır süper iletken biraz süper iletkenden bahsedeyim aklınızda bişiler canlansın..Süper iletkenler için oda sıcaklığı tabiri yoktur o yüzden maliyet sorunu cıkarmaktadırlar ve kullanım alanlarını kısıtlamaktadırlar.
    Bilgisayarlar da: ciplerde iletim yollarını birbirine bağlayan metal yolların direnc yüzünden daha hızlı ve daha kucuk bilgisayarların yapılmasını engelleyin bir durum. Metal filmler yerine süper iletken filmler kullanılan pc lerde hızın artığı deneysel olarak kanıtlanmıştır. yarı iletken SQUID lerin devrini kapatan bişi var.. MOSFET ler tabi umarım süper iletkenler zaferi kazanacaktır cünkü makine dilininde acilip kapanma veri iletimini hızlı yapabileceklerine cogu bilim adamida inanmakta.. Bakalim ilerleyen yıllar oda sıcaklıgında bir süper iletken bulmamıza olanak verirse..

Süper iletken ilk olarak helyumun sıvı olarak mutlak sıfır kelvine yakın dereceleri elde ettikleri ilk dönemlerde biri cıvayı soğutur ve bişi keşifedilir iletkenlik sonsuz olur ve civa elektirik direnci sıfıra ulaşır tabi altarnetif akım doğru akım sistemleri vardır bunun içinde bir element süper iletken olması için atom titreşimleri için soğutulması gerekir ama asıl neden titreşen atomlar değil manyetizmadır.. Bakınız BCS kuramı çok ayrıntılı yazmak istemiyorum birazda araştırırsınız çok merak eden biri olursa ekstralar ile yazabilirim.

Tabi simdi zamanımızda sıvı azot ile bile işlem göre bilen süper iletkler olması sevindirici.. Günümüzde kullanılan süper iletkenlerin bir cogu aslında yarı iletken vb. Normal şartlar altında bor veya magnezyumdan Süper iletken olmasını beklermisiniz? 2001 yılında MgB2 (japonya aoyama üniversitesydi sanırım) bulundu işin içinde BOR var arkadaşlar rezervin **** i bizde Kütahya eteklerinin altında (illuminati kullandırmazlar arkadaş bize forum geyiğini bende yapayım :D) Şunu eklemek istiyorum eğer CERN de deneye başlanmadan önce bu bulunsaydı hardon çarpıştırıcısında niyobiyum titanyum geliştirmek yerine MgB2 kullanılacaktı ki bu inanilmaz bir maliyet ve kolaylık sağlayacaktı...

Hatta söyle bir söz vardır "Garip davranışlar gösteren bir malzeme bulursanız hemen soğutun derler"
    Umarım ortam sıcaklığında süper iletkene kavuşuruz.. Veri aktarımının ve kaybolan enerjinin veriminin bu düzeyde artması insalığı çok ileriye götürebilcek bir şey..
    Gerçi benim her zaman favorim Kozmoloji kuramsal fizik ama olsun hepsi zevk veriyor... (bu yazıyı yazmaya beni teşvik eden arkadaşa teşekkür ediyorum hayatımın en büyük parçasından her geçen gün nasıl koptuğumu hatırlattı bana)

• quote:

gerçekten bakır iletim borularında soğutma kayda değer midir yoksa görüntüsü sebepli mi tercih edilir?

ben goruntu olarak bagir borulari sectim. boylece daha guzel duruyor borulor, hortum kulanmis olsaydim bukadar guzel durmazdi yumusak oldugu icin.
  • hocam sizden yeni resimler bekliyorum el işçiliğiniz çok güzel bu arada :) param olsa bende girişcem büyük çaplı bir moda ama önce para biriktiriyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Danqer

hocam sizden yeni resimler bekliyorum el işçiliğiniz çok güzel bu arada :) param olsa bende girişcem büyük çaplı bir moda ama önce para biriktiriyorum :)

TSK ederim. insallah yakin zamanda yine buyuk bir update yapacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legendary1985

quote:

Orijinalden alıntı: Last Danqer

hocam sizden yeni resimler bekliyorum el işçiliğiniz çok güzel bu arada :) param olsa bende girişcem büyük çaplı bir moda ama önce para biriktiriyorum :)

TSK ederim. insallah yakin zamanda yine buyuk bir update yapacagim.

merakla bekliyorum :)
  • quote:

quote:

gerçekten bakır iletim borularında soğutma kayda değer midir yoksa görüntüsü sebepli mi tercih edilir?

ben goruntu olarak bagir borulari sectim. boylece daha guzel duruyor borulor, hortum kulanmis olsaydim bukadar guzel durmazdi yumusak oldugu icin.

cevap için teşekkürler, takibe devam :)
  • Helal olsun üstat, tebrik ediyorum seni emeğin ve sabrın için... Heyecanla gerisini bekliyorum....
  • Bekliyorum. Bu arada bir yarışmaya katıldım 1. gidiyorum kazanırsam tabiyim bilgisayarına
  • Yarışma ? :D Hocam devam devam :D
  • Amd 'nin bir yarışması var kazanana 10 000 $ veriyor 21 Ekim'de açıklanıcak ama umutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smballz

Bekliyorum. Bu arada bir yarışmaya katıldım 1. gidiyorum kazanırsam tabiyim bilgisayarına

Tamam insallah kazanirain ozaman.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Smballz

Bekliyorum. Bu arada bir yarışmaya katıldım 1. gidiyorum kazanırsam tabiyim bilgisayarına

Tamam insallah kazanirain ozaman.

Hayırlısı artık
  • Bu modda bir aksılık var sanırım .

Favorilerde duruyor uzun süredir ve bir gelişme olmadı neden neden neden ! Neden bizi bu güzellikten mahrum bırakıyorsunuz hocam Ayıp yahuuu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _WiRüS_

Bu modda bir aksılık var sanırım .

Favorilerde duruyor uzun süredir ve bir gelişme olmadı neden neden neden ! Neden bizi bu güzellikten mahrum bırakıyorsunuz hocam Ayıp yahuuu

bugune anca ayarliya bildim kaynak makinesini :) kaynak yapmam lazim. bu arada bazi parcalarin gelmesini bekliyorum. yaziciyi dokunmatik acmak icin capasitive switch bekliyorum :). merak etme yakinda buyuk bir update yapacagim

• fotoyu bol yapın hocam uptadede bakması zevkli oluyor bende sıfırdan kasa yapma planım var sizinkine baktıkça içim açılıyor fikir ediniyorum :D yakın zamanda bende başlayacağım inşallah :D
  • UPDATE:

Bugun kasamin arkatarafini kaynak yaptim

oncelikle kaynak makineyi cektim heheh

buna dikis kaynak deniyor boydan kaynak yapamasi imkansiz oldugu icin isidan dolay kasa egrilirdi

dikislerin arasini ozel bir maddeyle doldurdum

kurudukdan sonra guzelce bi zimparayla ayna gibi yapacagim :)

guc kaynagi kasanin ust tarafa gelecegi icin kasamin ustune 140 delik yaptim sicak hava cikmasi icin guc kaynagindan.

ve guzelce toz filitresinide koydumu :)

reservoirlari degistirdim ek resleri kulanmiyacagim yer problemi oldugu icin :P onlarin yerine ikitane aqua res kulanacagim kasamin ustune yaptim yerlerini

vidalarida degistirdim siyaha :)

tec sogutucumuda taktim hemen. gordugunuz gibi baya bi izalasyon yaptim hehehe kondens icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendary1985 -- 25 Eylül 2011; 21:42:55 >

• bir dahaki mod için ekran kartı tavsiyesi. dünyanın en hızlı ekran kartıdır kendileri.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.