Şimdi Ara

Benim suçum ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En dibe ulaştığın an varya, orası işlerin düzeleceği noktadır, çünkü zaten dibi görümüşsündür, alacağın referans oraya göre olucaktır.Kaderin değişeceği noktada odur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.police

quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

quote:

quote:

quote:

büyük günah derken? ne gibi?

Çok küçükken oruç tutarken su içmiştim mesela niyetliyken ve oruçluyken masturbasyon yapmıştım bunların cezasını mı çekiyorum anlamadım ki suçumu da cezamı da

alakası yok. muhtemelen şartlar şu ana kadar daha iyi olamamıştır. durum muhtemelen böyle olmalı. fakat bu gelecekte herşeyin kötü gideceği anlamına gelmez ümidini kaybetme.

İntihar edemem ben kendimi biliyorum mecbur bi şekilde yaşıyorum ve umut kırıntısı var küçücük o da içimde bulunduğum durumu kurtarmıyor.

sosyalleşmek kolay değildir. örneğin; bir kız gördün onun seninle ilgilenip ilgilenmediğini veya ne derece ilgilendiğini anlamak konuşup konuşmamaya veya ne söyleyeceğine karar vermek hep tecrübe ister. ayrıca karşı tarafı ürkütmemek yanlış bir intiba uyandırmamak ta tanışmak için önemlidir. insanlar veya kızlar seni tersleyebilir. bunlar güvenini kırabilir. bunları aşmak çok kolay değil ama zamanla yavaş yavaş öğrenirsin. bunları kısmen bile aşmak seni rahatlatacaktır. özellikle de yobaz bir şehirde yaşıyorsan bunları belki de hiç aşamazsın. kısmen gelişmiş olan şehirlerde bunları aşman daha kolay olur.

sabretmeli gayret etmelisin. her olaydan olumlu dersler çıkarmalısın.

Süper tespit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sensuski

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

büyük günah derken? ne gibi?

Çok küçükken oruç tutarken su içmiştim mesela niyetliyken ve oruçluyken masturbasyon yapmıştım bunların cezasını mı çekiyorum anlamadım ki suçumu da cezamı da

alakası yok. muhtemelen şartlar şu ana kadar daha iyi olamamıştır. durum muhtemelen böyle olmalı. fakat bu gelecekte herşeyin kötü gideceği anlamına gelmez ümidini kaybetme.

İntihar edemem ben kendimi biliyorum mecbur bi şekilde yaşıyorum ve umut kırıntısı var küçücük o da içimde bulunduğum durumu kurtarmıyor.

sosyalleşmek kolay değildir. örneğin; bir kız gördün onun seninle ilgilenip ilgilenmediğini veya ne derece ilgilendiğini anlamak konuşup konuşmamaya veya ne söyleyeceğine karar vermek hep tecrübe ister. ayrıca karşı tarafı ürkütmemek yanlış bir intiba uyandırmamak ta tanışmak için önemlidir. insanlar veya kızlar seni tersleyebilir. bunlar güvenini kırabilir. bunları aşmak çok kolay değil ama zamanla yavaş yavaş öğrenirsin. bunları kısmen bile aşmak seni rahatlatacaktır. özellikle de yobaz bir şehirde yaşıyorsan bunları belki de hiç aşamazsın. kısmen gelişmiş olan şehirlerde bunları aşman daha kolay olur.

sabretmeli gayret etmelisin. her olaydan olumlu dersler çıkarmalısın.

Süper tespit

teşekkürler

• bu arada inanç durumunun belirsiz olduğunu sonra da oruç bozarak günah işlediğini söylemişsin. yani yazılarında çelişkiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 6 Nisan 2017; 20:41:24 >
  • kusra bakma ama senin iyiliğin için bunu söylemek zorundayım. ailen gerici değil mi? ailenin gerici olduğuna bahse bile girerim. çünki nerede gerici aile tanısam başına binbir türlü felaketler geliyor.

• Gerici derken birader?

Ayrıca farzedelim ''gerici'' (ne kastediyorsan artık)???
    Neye yorumlamamız lazım, bu arkadaşa nasıl bi yardımı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Gerici derken birader?

Ayrıca farzedelim ''gerici'' (ne kastediyorsan artık)???
    Neye yorumlamamız lazım, bu arkadaşa nasıl bi yardımı olur?

gerici kelimesi yeterince açık bir kelime. kişinin farkındalığı ne kadar artarsa üzerindeki uğursuzluklar o kadar azalır faydası da bu.

• Naçizane, bu yaklaşımın bu tarz durumlarda kişiye fayda sağlamayacağı yönünde.
    Ayrıca konu gericilik değil ama anlamı çok açık dediğin gericiliğin anlamı çok açıkta değil. kişiye-ortama göre değişir
    Burada bize bişekilde anlatsada kişinin hayatını tam bilemeyiz.

Para önemli ama mutluluğun en büyük kaynağı değil.
    Sosyalleşme neden ''kız'' olarak görünüyor, çevre belki biraz itiyor bizi buna.
    İtiraf etmek gerekirse gençliğimizde bu tür ''sosyalleşme'' insana biraz özgüvenini yerine getirebilir.
    Özgüven çok çok önemli.

Her ne olursa olsun hayatla mücadele etmeye değer...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.