Şimdi Ara

BENQ PB6100 İÇİN LAMBA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar siteyi baya bi süreden beri takip ediyorum fakat kendi projeksiyon lambası için kesin bi sonuç bulamadım sorumda yazılan yazıların başında uyuyup kalıyorum n erdeyse fakat buna rağmen kesin bi sonuç bulamadım...projeksiyonun kendisini 900 ytl ye aldım 600 saatte lambası bitti garantiye girmiyo diyolar neyse teknosanın sattım durtuldumundan aldık kendimizi yedek lamba bulalım arayışları içine girdik fakat 400 dolar 500 dolar fiyat istiyolar ve nerdeyse bütün firmalar amatör nerdeyse kimsenin elinde yok siparişle getirebiliriz diyolar.güvenle alışveriş yapabileeğimiz ve bu lambayı daha sonra kazıklanmadık diyebileceğimiz bi site biliyormusunuz acaba...acil çözüm gerekiyo şimdiden teşekkürler...bu arada sakaryada elektronik üzerine cd ve dvd dükyanı işletiyorum...teşekkürler...

• Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Cihazı aldığımdan beri bir sorun var. Teknik servise gönderdim. Bordu değiştiler. ama yine aynı sorun var. Lamba %30 performansla çalışıyor. En sonunda teknik servise beni davet ettiler.Orada benim cihaza yeni bir lamba taktılar. Farka inanamadım.

Lambanın fiyatı 300/350$ civarında. Ben bu lambanın orjinalini almak istemiyoruö. Bu gün yazıcıoğluna gittim. Sormadık dükkan kalmadı. Bulamadım. Sakın gitmeyin. Hiçbişey yok. Karaköyde bulabilirsin dediler. Birde orayı deniyecem. Aslında bu lambanın yan sanayi olanlarıda vardır. Ama kim satar nerde bulunur bilen yok. Yurtdıiına giden birinden rica etsek alabilir mi acaba. Orada fiyatları nedir.

Bilen varsa lütfen söylesin. BenQ PB 6100 için yedek lamba.PLS. :)
  • Bu 2000, eco modda 4000 saatler yalanmı?
    Yoksa bazı modellere özgü bir şey mi?
  • katalog değeri 2000 saat ama eco modda iken 3000 saat oluyor. tabi bunlar katalog değerleri. Cep telefonları da 300 saat standbye diyor ama bu saate ulaşmak imkansız. Bunda da aynı durum var. Sigara dumanı toz , lamba ömrünü kötü etkiliyor tabi.
  • Arkadaşlar Tukoder'e gidin.

Katalogta ne yazıyor , 2000 saat pil ömrü mü. Siz de hesaplayın o zaman , diyelim ki 3 ay oldu alalı... Eğer 24 saat açık bile bıraksanız 2000 saat etmez (sanırım) bu durumda o üründe arıza var demektir , ya da firma ayıplı mal satmıştır. Böyle bir durumda verdiğiniz paranın tamamını geri alabilirsiniz , ya da ürünü sıfırıyla değiştirirler , en kötü ihtimalle bile ürünü tamir ederler ya da sıfır lamba verirler. Hemen pes etmeyin. Aslında Tukoder'e gitmenize de gerek yok , çünkü orası bir dernek ve yaptırım gücü yok fakat sizin oturduğunuz semtin tüketici mahkemesi nerede bilmiyorum , mesela Nişantaşı'nda oturanlar için tüketici mahkemesi kaymakamlığın en üst katı , aynı yer Şişli bölgesine de bakıyor. Eğer buraya gidip olayı anlatırsanzı size yardımcı olacaklardır ve tüketici mahkemesinin yaptırım gücü var. Size bir kağıt verecekler ve ona sorununuzu yazacaksınız , eğer ikna kabiliyetiniz varsa %100 yukarıdaki yazdıklarımdan biri gerçekleşir ve size soruyorlar "parasını mı istiyorsunuz yoksa ürünün tamir olmasını mı" siz "parasını istiyorum" dersiniz ve olay hallolur. Ayrıca , illa ki ilk satırda yazdığım gibi 24 saat aralıksız kullanılsa bile dolmayacak bir durum olması gerekmiyor , dediğim gibi ; Mesela 1 sene kullandınız ya da 2 sene ve normalde bitmemesi gereken lamba bitti , o zaman %100 kazanırsınız diyemeyeceğim fakat 2 , 3 kişi toplanın bu ürünü kullanan (hepinizin de faturaları olmalı yalnız) diyin ki ; "üçümüz de aynı ürünü kullanıyoruz ve aynı sorun üçümüzde de var" , bu durumda da kesin kazanırsınız.
    HAKKINIZI ARAMAYI BİLİN

• Arkadaşlar maalesef tüm projektorlerde lamba garantisi 500 saat veya 6 ay dır.(hangisi önce dolarsa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bio

Arkadaşlar maalesef tüm projektorlerde lamba garantisi 500 saat veya 6 ay dır.(hangisi önce dolarsa)

Verilen ürünün garanti belgesi veya kılavuzunda tahahüt ediliyor mu 500 saat?

Ve birçoğunda 90 gün belirtiliyor.

Eğer tüketici'ye Ürünün orjinal sitesinde ,Distribütöründe ,gerek Satıcısında , Normal 2000 saat denilip, eco modda da 4000 saat deniliyorsa,

ben burada Kontendo'ya katılıyorum, gider hakkımı ararım. Yani 2000 saat net gitmek zorunda bu lamba.

Tabi 2000 saat'e " VARAN" lamba ömrü belirtilmemiş ise. Ama çoğunda "VARAN" kelimesi yazılmıyor, lehimize sonuçlanması olası bir şey.

Ben Projeksiyonumu almaya gideceğim, umarım 2000 saat gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben en sonunda gittim yeni projeksion aldım arkadaşlar evde kolleksiyon olarak duruyo...benq mu dinlen dinlen kaç...forumda bazı arkadaşlar sağdan soldan okuduklarını deneyim olarak tavsiyede bulunuyolar..bence bu tutum değişmeli deneyimler üzerine tavsiyelerde bulunmamız dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paylaştıkça çoğal... -- 19 Mart 2007; 19:03:19 >
  • Ben de 2 yıl önce bir Benq PB6100 almıştım. Aldığımda muhteşem bir görüntüsü vardı. 240x200 perdede izliyordum. 400 saat geçtikten sonra renkler birden soluklaştı. İlk performansının yarısı kadar canlı renkler verebiliyordu artık.

O 2000-3000 saatler hikaye arkadaşlar.

Projeksiyon güzel bir olay. Gerçek sinema keyfi yaşatıyor. Ama maalesef pahalı bir olay aynı zamanda. İyi bir cihaz, iyi kablolalama, iyi perde gerekiyor. Bunların hepsi pahalı. Bir de lamba fiyatları. Üzerine bir de saf ışıksız ortamın sağlanması için gerekli dekorasyon. Odada kullandığınız duvar ve mobilya renkleri. Hepsi önemli. Kısaca projeksiyon işi çok keyifli ama bu keyfin bedelini maddi manevi sizden çıkartıyor.

Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.