|
Lcd ekran Inverter kart ve floresan arızası destek
-
-
Zamanında benimde pc ekranıma sut dokulmustu. Ters cevirdim felan ama bir hafta sonra ekran karardı.
Servisine goturduğumde Inverter kartın değismesi gerektiği soylenmisti. Galiba cıkma kart takıp sorunu cozmuşlerdi ama ekran eskisi gibi değil biraz sarımsılaşmıştı.
Fiyat olarak ise 65 tl gibi bir rakam vermiştim 2009-2010 yıllarında. (sıfırı $ bazinda ve daha pahalıydı)
sizinki daha farklı bir konu ama gidip geliyorsa başka sorunda olabilir. imkanınız varsa başka yere de sorun.
Bana kalırsa pc nin ederi zaten o, o yuzden o paraya birz daha ekleyip yenileseniz daha iyi olur. (pc nin eski parcalarınıda toptan yada parca parca satabilirsiniz.) -
quote:
Orijinalden alıntı: virtue28
Zamanında benimde pc ekranıma sut dokulmustu. Ters cevirdim felan ama bir hafta sonra ekran karardı.
Servisine goturduğumde Inverter kartın değismesi gerektiği soylenmisti. Galiba cıkma kart takıp sorunu cozmuşlerdi ama ekran eskisi gibi değil biraz sarımsılaşmıştı.
Fiyat olarak ise 65 tl gibi bir rakam vermiştim 2009-2010 yıllarında. (sıfırı $ bazinda ve daha pahalıydı)
sizinki daha farklı bir konu ama gidip geliyorsa başka sorunda olabilir. imkanınız varsa başka yere de sorun.
Bana kalırsa pc nin ederi zaten o, o yuzden o paraya birz daha ekleyip yenileseniz daha iyi olur. (pc nin eski parcalarınıda toptan yada parca parca satabilirsiniz.)
Haklılık payın var kardeşim ancak şu an işime yarayacak bir pc için gerekli yaklaşık 3000 tl yi sağlığım için harcamayı planlıyorum. Dolayısıyla en makul çözümle kurtulmanın hesabını yapıyorum.
Problemin tam olarak neden kaynaklandığını bulabilirsem ona göre hareket edeceğim.
-
600-700 tl lik pc eski pc nizden daha performansli olacagini düşünüyorum. Yoksa 3000 tl lik pc tabiki herkes ister.
Gören arkadaslar farkli bir yorum icin ilgilenirler sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba;
Çok çok eski bir başlığı hortlatmış gibi oluyorum ancak aynı model bilgisayarda aynı soruna sahibiz. Arama motorlarına sorunu yazınca sizin başlığa ulaştım. Durumu aynen aktarmışssınız lakin gelen yanıtlarda sorunun çözümüne dair bir veri yok.
Sorunu çözbilmiş miydiniz?
-
floresan veya arka aydınlatmadan ziyade inverter kartta gama entegre arızası olma ihtimali yüksek çünki ekran renklerinde solukluk veya renklerde farklılaşma bu entegreyle alakalı olur genelde , flex kablo arızası ise genelde görüntüde bozulma ve parazitlenme görüntünün gitmesine sebep olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 1 Mart 2021; 0:37:32 > -
ekranın gittiği anlarda...
ekrana el fener ışığı tutun...
karanlık ortamda daha iyi olur...
hayal meyal bir görüntü varsa floresan arızası denilebilir...
-
Sorunumun inverter kartı + arka florasan arızası olduğu söylendi bilgisayarı teslim ettiğim bir teknik serviste. Sadece florasan tamiri yapılmadığı; komple LCD ekran değişimi gerektiğini ifade ettiler. Bu durumu birkaç farklı servisten de duymuştum öncesinde.İkinci el bir LCD ekranın yanı sıra yine çıkma bir inverter kart değişimi ile toplamda 400 ₺ bedel karşılığı sorunum çözüldü.
Bilgi olması açısından buraya not düşmüş olayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X