Şimdi Ara

Evde Televizyon Tamiri - Ekran Led Değişimi ~Ses Var Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün akşam normal çalışır halde kapattığımız televizyonumuz sabah açtığımızda sesi verirken görüntüyü veremiyordu. Garanti biteli çok oldu. Araştırdım birkaç video gördüm, test edin eğer görüntü aslında var ama sadece ekrana çok yakından ışık tutunca görünüyorsa (bu durumu alttaki videoda alman ustamız göstermiş) aydınlatma ledleri ölmüştür, ekran çalışıyordur dediler. test ettiğimde aynı şekilde ekranın köşesine ışık tuttuğumda kanal logosunu gördüm. ve çalışmaya başladım.

Hazır korona ayağına haftanın çoğu evde geçiyor, kendim tamir etmeye çalışayım, en kötü ihtimalle yeni tv siparişi veririm dedim. sıkıntıdan bir iki gün uğraşmış oldum. aslında sökmek 30 dakika değiştirmek takmak derken toplam 2 saati almaz. ben yakın bir elektronikçide ledi buldum ama 230 lira deyince almadım. 200 vereyim dedim kabul etmediler, iyi ki de etmemişler. Mısır Çarşısından işin membaını bulup 175 e aldım.

Ledlerden biri bile arızalansa bu ledler birbirine seri bağlı olduğu için elektrik akımını kesiyor ve komple ledler ışık vermiyor.

Arızanın Tepiti : Öncelikle arızanın ledlerden kaynaklandığından emin olmak istedim. televizyonu açtıktan sonra ledleri görecek şekilde fişi prize takıp (burada yerde çarşaf serili ve kesinlikle temas etmiyorum, DİKKATLİ OLUN TEHLİKEYE ATMAYIN KENDİNİZİ ) video çektim. çünkü ledler anlık yanıp sönüyor elektrik verince. hangisinin yanmadığını görmek imkansız gibi. video çekip bilgisayara attım ve boşluk tuşuna hızlı hızlı basarak saliselik ilerlemelerle video içinden ledlerin yandığı anı yakalayıp ekran görüntüsünü aldım.

İşaretli olanlar yanmayan bozuk ledler

televizyonun modeli ile arattığımda irina diye bir kanala denk geldim. bizim tv nin aynı modelini açmış ledlerini değiştirmiş. ama bu adam iyi usta, adam 2 lirya maletmiş tamiri. led ışıkların tanesi 50 kuruş

irina25661youtube
    Anleitung zur Reparatur der Hintergrundbeleuchtung am Philips Fernseher 40PFL3078K/12
    https://www.youtube.com/watch?v=ZourcYQnRys

(kanal süper ama abone sayısı az, adam Porsche 944 ten pejo 206 ya bir sürü aracın motorunu bilmem neyini değiştirip video çekmiş atmış. araçlar dışında elektronik birçok şey var. değeri bilinmeyen bir kanal belki ama belki de insanların 40 yılda bir işi düştüğü için hiç de bilinmeyecek)

ben komple şeritleriyle beraber aldım değiştirdim, 175 liraya satın aldım led setini, 10 parça led var toplam 43 led ışıktan oluşuyor. ***Tamirciye versem kaç lira isterdi bilmiyorum ama 300-500 isterdi en azından diye tahmin ediyorum. aslında 4 parça bozuktu sadece, onları tek alsam 100 liraya veriyorlardı ama bozulmaya başladıysa yakın zamanda diğerleri de gidecektir seti almak daha mantıklı dediler, tamirci arkadaş da aynısını söyledi ben de tamir yaparken komple değiştiriyorum dedi. bana da mantıklı geldi o yüzden seti aldım değiştirdim komple.

Televizyonun içini açtım. Videoda adım adım her vidayı her klipsi anlatmış adam zaten.

Söktüğüm led şeridi

Ledler yapışkanlı ve her birine 4-5 tane de vida atılmış. yapışkanları düz tornavida ile altından sağ sol yaparak kırmadan söktüm. yenilerinin altında yapışkan şerit hazır geliyor, onları yerleştirip yapıştırdım ve vidaları sadece başta ve sonra iki tane olacak şekilde her şeride attım. toplam 10 şeride 20 vida attım yani. gerisini parça arttırmak (iyi usta parça arttırır )suretiyle kenara ayırdım vidaların. 5 sıra ve her sırada iki şerit var toplam 10 şerit. sağ kenardan bir soket ile her sıra ana karta bağlanıyor, televizyonu ortasından da her şerit ikinci şeride ekleniyor, arada 5 sırada toplam 5 tane soket var iki taraflı basit şeyler. o soketler herhangi bir yere bağlı değil, ledlerle birlikte sökülüyor.

Yeni ledleri yerleştirdim. Soketlere takılıyor, sadece sokete geçirdim yeni ledleri, herhangi bir lehim işi yok kesinlikle.

Üzerindeki ince plastik 4-5 katman şeklinde kenarlardan yapışkanlı, onu geri düzgünce kapattım. üstte ve yanlarda tam yerine oturduğunu anlamak için ince demirler var onlara geçen yuvalar var plastikler üzerinde. bu sayede tam yerine oturtabildim.

Fişe takıp test ettim, hepsinin yandığını gördüm çok şükür.

biraz kısa oldu şimdilik ama sonunda televizyonumuz normale döndü. ben yine de bunu yedek ikinci oda televizyonu olarak düşünüp yeni televiyon için kampanyaları takip ediyorum. ledler 6-9 ay garantili, 6 ay kesin de sonrasında da bir iki ay daha yardımcı oluruz dediler. sağlam ürün satıyoruz arkasındayız dediler. faturamı sakladım, kendileri her ledin üzerine satın alma tarihini yazıp tek tek elektrik vererek çalıştığını gözümün önünde test edip öyle teslim ettiler sağolsunlar. sonuç ortada.

baştan uyarayım, kendim yaparım derken daha da çok bozabilirsiniz, elektrik çarpmasına karşı dikkatli olmazsanız hayati tehlike yaşabilirsiniz. BEN SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM, SORUMLULUK HER ZAMAN SİZDE. bunu bilerek deneyin deneyecekseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Nisan 2020; 2:51:25 >

• lehim işi ile uğraşır ledleri kendim değiştiririm tek tek derseniz maliyeti 5-10 lira arkadaşlar. Led tanesi 51 kuruştan satan gördüm, 10 lu led 5-10 lira arası. Sadece bozuk olan 4 led için led ampulü alıp değiştirsem videodaki usta gibi lehim yapsam maliyeti 2 lira olacaktı.

ben daha tam Dh Ölücüsü olamamışım demek ki, 200 lira olsun zaten havya makinem kayıp bi de onla uğraşmiyim dedim.

***300-500 alırlar herhalde derken bir konuda dün yazılan bir mesajı gördüm, led değişimine 700 lira aldılar demiş arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Nisan 2020; 2:54:59 >

• sadece patlak ledleri değiştirmek geçiçi bir çözüm olur. çünkü zaten diğer ledlerde ömrünü tamamlamış muhtemelen kısa bir süre sonrada onlarda patlayacak. birde orijinal led barlarda alüminyum pcb tercih edilmediği için ısınma problemi oluyor. kompile değiştirmek kesin çözüm. birde piyasada farklı smd ledler var. epistar chipset led kore malı ve bir o kadar kaliteli. dğierlerine göre daha uzun ömre sahip. paylaşımdaki led piyasaya göre pahalı almışsınız şu an perakende takım fiyatı 120 Tl.stok kodu 15801 Tv Led Bar
  • xareelat X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgi için.
    Çok fazla marka var sanırım. Her satıcı farklı marka satıyor, her tamirci farklı marka öneriyor anladığım kadarıyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rekabet geçen seneye kadar yok denecek kadar azdı. buna oranla fiyat şu anki piyasanın iki katı kadardı diyebilirim. yerli üretim yapan firmalar artdıkça fiyatlarda düşmeye başladı. tüketici için gayet iyi bir durum. belki belirtdiğim gibi geçen sene aynı ürünü muhtemelen 300 tl ye alacaktınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.