Şimdi Ara

LCD arızası, florasan arızası (mı)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lcd ekranım uzun süre sonra pes dedi ve ekran ışığı gitti geldi gitti geldi sonunda daha gelmedi.

Arastırdığımda florasan arızasına genellikle Kondansatör neden oluyormuş.

Şuan şerit led taktım, o monitörden yazıyorum ama bu geçici çözüm bu.

En kötü ihtimal sığ dizilmiş ledler var, onlardan takacağım.

Florasanların kenarlarında kararma var ama sağlam iseler kullanmayı tercih ederim halen daha..

Aklımda Kondansatöri değişmek var. Baktığımda herhangi bir patlama şişme yok, ama yinede sorun olabiliyor.

Üzerinde 680 lik ve 1000 lik kondansatörler var.

Sizce bunları değişsem mi yoksa doğrudan led mi döşeyeyim.

Bu sorunu yaşayan illaki vardır, piyasada florasan yok, servis bile bakmayı reddetti, sizler ne yaptınız bu durumda?

• LED daha ekonomik ve daha uzun ömürlü bir sistem neden lcd'de ısrar ettiğinizi anlayamadım ?
    YouTube'da floresan'ı led'e çevirme videoları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 19 Ekim 2020; 20:5:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

LED daha ekonomik ve daha uzun ömürlü bir sistem neden lcd'de ısrar ettiğinizi anlayamadım ?
    YouTube'da floresan'ı led'e çevirme videoları var.

Orjinali korumak için. Işık ayarını daha rahat yapabilmek için.

İnternette var evet, ama aradığım led piyasada neredeyse yok. Şerit led ile yürüyecek iş değil.

Şuan şerit led takılı. İş görüyormu? Evet günü kurtarıyor, ama bunlarla olmaz, ışık dağılımı ve gücü çok az.

İşte şuan ki hali,

Altlarda boydan boya 5050 var, üstte ise 5050 sığmadığı için 3528 taktım, aslında ilk 5050 takmıştım ama ekran filmleri gerginletiriyordu, kopm , hasar görme ihtimali olduğundan 3528 ile değiştim.

Günü kurtarıyorda kalıcı için e led var, onun gibi led lazım.

Ama bu sorun Kondansatörden olurmu diye şüpheliyim, onları mı değişsem önce, kafamı o karıştırıyor.

• ;Normal şerit led olmaz, ekran için uygun olanı terich etmelisin, yine buna uygun sürücü kartı şart mevcut floresan invetrter iş görmez ledde. Floresan karardığından ömrünün azaldığından sıkıntın kond diye ısrarın boşuna.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

;Normal şerit led olmaz, ekran için uygun olanı terich etmelisin, yine buna uygun sürücü kartı şart mevcut floresan invetrter iş görmez ledde. Floresan karardığından ömrünün azaldığından sıkıntın kond diye ısrarın boşuna.

Normal şerit ledleri zaten geçici olaak günü kurtarsın diye taktım, şuanda gaye günü kurtarıyorlar, yukarıda resmi koydum.

Aslında aradığım led bu, ama çok pahalılar, şu 1 metre led için 100tl den başlıyorlar.

• tam aradığım ürün https://tr.aliexpress.com/item/32864409985.html

Ama gelmesi uzun sürer, sağlam gelir mi ve vergisi ne kadar çıkar.

Şunu satan bir Türk satıcı olmaz mı ya. LCD arızası, florasan arızası (mı)? 

• Vardır illa olmaz mı ... ama bu fiyata değil :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Vardır illa olmaz mı ... ama bu fiyata değil :D

Buldum aynı fiyata hemde.

Ama buradan şimdilik vermeyeyim, malum çoğu satıcı çakal olmuş, anında fiyat artırıyorlar.

Birkaç gün sonra sipariş vereceğim.

Önce ilçede bi bakayım aynı kitten var mı? Varsa yerel dükkanlar kazansın.

Montaj sonrası son bilgileri paylaşırım.

• -OFLU- kullanıcısına yanıt

bazı lcdlerde 4 adet lamba olur 1 bozulursa sistem kapanır arızalıyı bulursan o uca 10k direnç bağla kapatmaz kendini

• quote:

Orijinalden alıntı: babus0606

bazı lcdlerde 4 adet lamba olur 1 bozulursa sistem kapanır arızalıyı bulursan o uca 10k direnç bağla kapatmaz kendini

Eyvallah.

Ama onu bulmak zor, florasanlar normal akımla çalışmıyor. Nasıl bir akım veriyor kart o kadar teknik bilgiye sahip değilim.

Senin dediğini biryerde görmüştüm ama 10k yeterli mi?

Aslında şöyle yapılabilir, direnci doğrudan kartın çıkışına sırayla balayarak arızalı lambayı bulabilirim.

Gerçi bir grup florasanı söktüm ama montajlarım gerekirse.

Biryerden direnç bulabilirsem deneyeceğim, bizim buralarda o kadar inceye bakan dükkan bulamazsın , artık şansıma.

Dediğinde bir sıkıntı olmaz değil mi? Direnç bulup denemesini yapacağım ona göre  

Teşekkürler bu arada bu deneme olayı aklıma gelmedi hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 21 Ekim 2020; 7:50:28 >

dene zaten 10snde kapatır arızalıyı bulmazsan

• Ledleri sipariş verdim, yanında belki değişirim diye 25v 680uf kondansatör de aldım. Gelsin montajını yapayım görüntü atarım, hatta montajı hakkında konu açmayıda düşünmüyor değilim.

Şuanda taktığım şerit ledleri monitörün besleme kartındaki 15v dan alıyorum.

Ne kadara aldınız benimde monitörün 4 floresanından biri arızalı direnç taktım yerine. İdare ediyor ama ilk performansı yok tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Ne kadara aldınız benimde monitörün 4 floresanından biri arızalı direnç taktım yerine. İdare ediyor ama ilk performansı yok tabi

kargo ile beraber 65tl civarı aldım.

Gelsin bakalım, performansına göre tekrar yazacağım buraya.

Tabi 110-120tl ye daha güçlü ışık veren ledler de var satılan ama değer mi bilemedim.

Merakla bekliyorum

• saasc S kullanıcısına yanıt

Montajı tamamladım.

İlk izlenimlerim;

Parlaklık olayı çok iyi, hatta güneşte görünmeyen ekran rahat görünür derecede parlak.

Parlaklık ayarı ters çalışıyor, yanı kısınca parlaklık açılıyor, parlaklığı açınca da kısılıyor, ama bu önemli değil, sonuçta ayar yapılıyor.

Renk olarak soğuk beyaz renk veriyor , resimdeki sağdaki iki ışığın ortası bir renk anla.

Bundan dolayı mavi daha ön plana çıkıyor.

Ama monitörün mavi renk ayarını %10 lara çektim bayağı düzeldi. Muhtemelen ince ayarla dahada iyi yapılabilir.

Şerid ledlere göre çok daha farklı, herhangi bir ışık sızması görmüyorsunuz, tamamen homojen bir ışık var.

Kartın doğru yerlerine lehimleme yaparsanız açılıp kapanmalarda sıkıntı olmuyor. Ayarda yapılıyor.

Fakat karta montaj konusu ve ledlerin takılması meşakkatli bir iş, montajda olası filmlere veya ekrana veya onun arkasındaki yansıtıcı cama zarar verirsen ekran çöp olur.

Sonuç olarak şerid led yerine bu daha doğru karar. Ama orjinal florasanları bulsam onu takardım.

Aydınlık olarak aslında gündüz sıkıntı yaşıyordum o bakımdan iyi oldu, ama renk bir tık daha sıcak beyaz olsa tadından yenmeyecek halde olurdu.

Şu aşamada benim için en doğru karar bu oldu, ben bu şartlarda memnunum.

Samsung servisi bile bakmadı, yok yurt dışı modeliymiş. Parasıyla yaptıracağız işte, her monitör aynı, başkası üretmiyor sonuçta. LCD arızası, florasan arızası (mı)? 

Aklına takılan soru varsa sorabilirsin.

Teşekkürler detaylı inceleme için. Link atabilir misiniz aldığınız ürünün

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Teşekkürler detaylı inceleme için. Link atabilir misiniz aldığınız ürünün

Link atarım ama çok satan var bunu.

İsim olarak aratacaksan

gyd-9e

kod-531

Bunları yazarak aratabilirsin. Ben kod531 ile buldum ürünü.

Ben bu satıcıdan aldım, https://urun.n11.com/diger/kod-531-monitor-lambasi-kontrol-karti-universal-gyd-620mm-15-17-1-P204809111

Ben alırken 53 dü şimdi 55 yapmış, kargo ile 65 e geliyor.

Dükkanında kondansatör ve bazı ufak şeyler aldım, ondan dolayı bu dükkanı seçtim, yoksa birkaç tane satan yer var. https://www.n11.com/arama?q=KOD-531&iw=monitör

• Bağlantıyı yaparken dikkatli yap, varsa eğer voltmetre ile çıkışları ölç ona göre kesin bağlantı yap.

Bağlantıların biri kartın 13 veya 15v çıkışına bağlanacak, benim kartın 15v çıkışı var, bazılarında 13 vardır.

Biri ise eksi girişe bağlanacak,

Geri kalan sarı kabloların biri on of çıkışına bağlanacak, bu 3v çıkışlı bi yerdir.

Diğer dim çıkışı ise dimmer çıkışına bağlanacak, buda 3v çıkışlıdır besleme kartında.

Teşekkür ederim en yakın zamanda sipariş edeceğim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.