< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 21 Şubat 2023; 19:19:5 > |
Braun 7in1 Tıraş Makinesi Pil Değişimi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
5v telefon adaptörü + ucuz dc-dc stepdown votlaj düşürücü modül ile 2,5-3,5v arasında ayarlayıp kullanabilirsiniz, yada yine 5v telefon adaptör seri bağlı 10 adet diyot (+ veya - ye) voltajı düşürüp de yapabilirsiniz
-
Teşekkürler hocamquote:
Orijinalden alıntı: K3L3B0SS5v telefon adaptörü + ucuz dc-dc stepdown votlaj düşürücü modül ile 2,5-3,5v arasında ayarlayıp kullanabilirsiniz, yada yine 5v telefon adaptör seri bağlı 10 adet diyot (+ veya - ye) voltajı düşürüp de yapabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne hkmetse cevap engelli ! @BF .Skinner;
İki adet 1.2Volt pil görülmekte ve 2.Volt eder. Kendi adaptörünün 6Volt olması? (Bu arada 5.9 ölçülmüş değer midir? Öyle bir etiket olmasa gerek!) Eğer adaptör boşta 5.9Volt vermişse yük altına 3Volt civarına düşüyordur. Yani adaptörü 6Volt değil demektir.
Diğer taraftan cep telefonu şarz cihazları her ne kadar gerilimi yüksek görülse de bu motoru özellikle iş yaparken çalıştıracağını pek düşünmüyorum! Kendi adaptörü bile çalıştıramayabilir!
İş yaptığı esnada zorlanırken çektiği akım (ve gerlim) ölçülerek fikir edinilebilir. Ve ya tecrübeli forumdaşlar direk bir sonuç koyar ortaya.
https://forum.donanimhaber.com/akulu-vidalama-cihazi-pil-degisimi-ve-ariza-giderme--155039845 konusu fikir verebilir.
-
Ölçüm yapmadım. Sadece adaptör üzerinde yazan output değerlerini yazdım. Sanırım pillerini değiştirmek daha mantıklı olacak fakat 200 TL fiyat çektiler 2 tane berbat nikel metal pilin muadili ile değişimine. Sanki bana lityum iyon pil takacaklar. Üstelik çalışma garantisi de vermedi, koruma devresi olabiliyor vs. dedi. Ben de yeni bir tane makine aldım, yolda geliyor ama bunu da değerlendirmek istiyorum, çalışmasında bir sıkıntı yok. Zaten yaptırirsam elektronikcide yaptıracağım ama gitmeden önce bilgim olsun istiyorum. Çünkü çoğunun bir şey bildiği yok. Anca lehim yapmayı biliyorlar. Punto makinem olsa pili ben değiştirirdim, maliyeti de taş çatlasa 80 TL tutardı.quote:
Orijinalden alıntı: karafetvaNe hkmetse cevap engelli ! @BF .Skinner;
İki adet 1.2Volt pil görülmekte ve 2.Volt eder. Kendi adaptörünün 6Volt olması? (Bu arada 5.9 ölçülmüş değer midir? Öyle bir etiket olmasa gerek!) Eğer adaptör boşta 5.9Volt vermişse yük altına 3Volt civarına düşüyordur. Yani adaptörü 6Volt değil demektir.
Diğer taraftan cep telefonu şarz cihazları her ne kadar gerilimi yüksek görülse de bu motoru özellikle iş yaparken çalıştıracağını pek düşünmüyorum! Kendi adaptörü bile çalıştıramayabilir!
İş yaptığı esnada zorlanırken çektiği akım (ve gerlim) ölçülerek fikir edinilebilir. Ve ya tecrübeli forumdaşlar direk bir sonuç koyar ortaya.
https://forum.donanimhaber.com/akulu-vidalama-cihazi-pil-degisimi-ve-ariza-giderme--155039845 konusu fikir verebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sadece pile punta attırıp kendiniz montaj yapabilirsiniz. Uygun gerilimde tek bir pil de kullanabilirsiniz. Eğer yenisini aldıysanız bunun için elektronikçide masraf etmeyin. Uun vadede çözersiniz.
Pil alır ya da den getirirsiniz, laptop bataryası vb birşeylerden sökmeyi düşünürsünüz. Puntalattırırsınız olmadı çok zorda kalırsanız pil tepesini fazla ısıtmadan lehimlersiniz. Pek tabii pile zarar ama mecbur kalınırsa denenebilir. Hiçbiri olmazsa kendi adaptörünü ya da uygun başka adaptörü alıp takarsınız. Yani masraf etmeyin. Hele kendi adaptörünü deneyin???
Bu arada bu adaptör orjinal mi? Gerilimi uygun olmayan bir adaptör olup da cihazı bozmuş olmasın?? Ömrü ne adar sürmüştü?
-
Cihaz yaklaşık olarak 4 senelik. Adaptörü orijinal, kutusundan çıkan. Bu yıl cortladi piller. Full doldurup hemen kullanırsam çok uzun dayanmasa da işimi görüyor ama makineyi şarj edip 5-6 saat bekledim diyelim. Tuşa basıyorum tik yok. Pil boşalmış oluyor. Fişe takili çalıştırirsam daha uzun süre dayanabiliyor ama pil bitince makine yine zorlanmaya başlıyor. Muhtemelen enerjiyi adaptorden çekmeye başlıyor, o da yetersiz kalıyor. Zaten makineyi kapattığın an fise takılı olduğu halde tekrar açamiyorsun. Pilin dolması gerekiyor.quote:
Orijinalden alıntı: karafetvaSadece pile punta attırıp kendiniz montaj yapabilirsiniz. Uygun gerilimde tek bir pil de kullanabilirsiniz. Eğer yenisini aldıysanız bunun için elektronikçide masraf etmeyin. Uun vadede çözersiniz.
Pil alır ya da den getirirsiniz, laptop bataryası vb birşeylerden sökmeyi düşünürsünüz. Puntalattırırsınız olmadı çok zorda kalırsanız pil tepesini fazla ısıtmadan lehimlersiniz. Pek tabii pile zarar ama mecbur kalınırsa denenebilir. Hiçbiri olmazsa kendi adaptörünü ya da uygun başka adaptörü alıp takarsınız. Yani masraf etmeyin. Hele kendi adaptörünü deneyin???
Bu arada bu adaptör orjinal mi? Gerilimi uygun olmayan bir adaptör olup da cihazı bozmuş olmasın?? Ömrü ne adar sürmüştü?
Direkt puntali pil alabilirim ama altındaki kartla bağlantısını zarar vermeden saglayabilir miyim bilmiyorum
-
Evinizde hurda elektronik kart var ise üzerinden sokeceginiz 3 adet diyot+ telefon şarj aleti işiniz görür.
3 diyot 2.1 volt düşürür. 5-2.1 volt = 2.9 yapar bu da iş görür
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sizin dediğinizi yapacak gibiyim. Ama elektrikten anlamıyorum, o yüzden kafama bir şey takıldı. Kendi adaptörü çıkış değeri üstünde yazana göre 5,9 volt görünüyor. Yani o bile yetersiz kalıyorsa 2.9 v nasıl yetecek? Burada biraz kafam karıştı. Ya da mesele volt değil de amper değeri mi? Telefon adaptörü amper değeri yüksek olduğu için mi makineyi çalıştıracak yani?quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Evinizde hurda elektronik kart var ise üzerinden sokeceginiz 3 adet diyot+ telefon şarj aleti işiniz görür.
3 diyot 2.1 volt düşürür. 5-2.1 volt = 2.9 yapar bu da iş görür
Edit: Bir de sanırım içinde piller kaldığı sürece adaptörü değiştirsem de bir şey fark etmeyecek çünkü adaptör pile bağlı olacak. Motor enerjisini yine pilden alacak. Pili devre dışı bırakıp direkt bağlantı kurmak lazim. O da beni aşar gibi. Neyse bu cihaz böyle kalacak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 6 Şubat 2023; 1:49:31 >
-
Bahsettiğiniz gibi, ufak adaptörler gerilimi yeterli ya da yüksek gelse bile yetersiz kalabilir. Yüksek görülen gerilim yetersizlik anında 0 a doğru düşecektir.
İşin sonuna gelmiş gibisiniz. Bağlarsınız olur. hob gibi, müsait zamanda. Pilleri çıkardıktan sonra direk bağlamak neden sorun olsun ki? piller bağlıyken adaptörün enerjisini de harcıyor olabilirler.
Uygun bir şarzlı pil denk getirirsiniz bi yerlerden. Li-ion olursa bms devresi(ufak kartı) de eklersiniz. Aceleye gerek yok. sOnucu bekleri konudan.
-
Biraz gecikmeli de olsa kendi cevabımı yazayım;
3 voltluk bir adaptörle/güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz. Motor verilerini net okuyamadım, devamlı olarak 1 amperden fazla çekmez diye düşünüyorum.
-
Hocam adaptör taksam bile pilleri çıkartıp direkt bağlantı kurmam lazım sanirim. Yoksa bunlar adaptorden direkt çekmediği için yine adam akıllı çalışmıyormuş. Açıkçası fikir değiştirdim o yüzden. Şimdilik uğraşmayacam ama bir ara pil yuvalarinda bulunan metal iletken parçalardan alacağım. Makineye sığacak kadar bir pil yuvası yapacağım. Bu şekilde pillere lehim yapmak zorunda kalmadan halledebilirim. Aslında başliksiz puntali pil de tercih edebilirdim ama ne doğru düzgün yorum var, ne adam akıllı bir bilgi var. Başlıklı pillerde doğru tercih yapmak daha kolay. Makinenin ömrü bitene kadar da pilleri rahatça değiştirebilirim.quote:
Orijinalden alıntı: piladamBiraz gecikmeli de olsa kendi cevabımı yazayım;
3 voltluk bir adaptörle/güç kaynağı ile çalıştırabilirsiniz. Motor verilerini net okuyamadım, devamlı olarak 1 amperden fazla çekmez diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X