Şimdi Ara

Florasan Lamba sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim evimde 1 simit florasan lamba var kendi kendine yanıp sönüyor 2 3 dk ara ile şimşek cakar gibi yanıp sönüyor.

lambayı söküp komple başka bir odaya taktım ordada aynı sekilde yapıyor düğmede sorun yok. aynı model 2 adet lamba daha var onlar yapmıyor sadece bu lamba yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 29 Haziran 2013; 18:29:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Floresan Lambaların Yanıp Sönmesi Sorunu

Floresan lambaların yanıp sönmesi yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Eğer floresan lambanız yanıp sönüyorsa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Elektronik Balastı Kontrol Edin: Floresan lambalar, aydınlatmayı kontrol eden elektronik balastlar adı verilen cihazlara ihtiyaç duyar. Elektronik balast arızalıysa, lambanız yanıp söner ya da hiç yanmayabilir. Balastı değiştirin.

• Starterı Değiştirin: Starter, floresan lambayı başlatan küçük bir cihazdır. Starter arızalıysa, lambanız yanıp söner ya da hiç yanmayabilir. Starterı değiştirin.

• Kondansatörü Kontrol Edin: Kondansatör, floresan lambanın güç faktörünü iyileştiren bir cihazdır. Kondansatör arızalıysa, lambanız yanıp söner ya da hiç yanmayabilir. Kondansatörü değiştirin.

• Lambayı Değiştirin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, lambanın kendisinin arızalı olması muhtemeldir. Lambayı değiştirin.

• Dimmer Anahtarını Kontrol Edin: Floresan lambalar dimmer anahtarlarla kullanılmamalıdır. Dimmer anahtar kullanıyorsanız, lambanız yanıp söner ya da hiç yanmayabilir. Dimmer anahtarını çıkartın.

Bu adımları izleyerek floresan lambanızın yanıp sönme sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, kalifiye bir elektrikçiye başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • boşyok B kullanıcısına yanıt
    balansı var eski tiplerden
  • Sorun %90 ihtimalle starterden kaynaklıdır. S2 tipi 65W starter ile değiştirirseniz sorununuz muhtemelen çözülecektir. Eğer ki çözülmezse cevabı farklı yerlerde aramak gerekir. Örneğin şebeke geriliminde. Voltaj düştüğünde lamba söneceği için starter tekrar ateşleme yapar ve lambayı yakar.
    Diğer seçenek ise Lamba bitmek üzeredir. Bağlantı kablolarının sağ ve sol tarafındaki yerlerde, Yani tüpün başlangıç ve bitiş noktaları kararmaya başlamışsa lamba bitiyor demektir.
    Balast konusunda pek şüphem yok. Çünkü içerisinde sadece bobin ve nüve vardır. Bobinler kavrulmuş olsa Daha yüksek voltaj indükleyeceği için lambayı patlatır. Açık devre olsa zaten lamba yanmaz.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    hocam düğmeye basmadan calışıyor kendi kendine yanıyor hiçbir şey yapmıyoruz korkmaya başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

hocam düğmeye basmadan calışıyor kendi kendine yanıyor hiçbir şey yapmıyoruz korkmaya başladım

Kendi kendine mi yanıyor :D Açma kapama anahtarınızda sorun vardır ark yapıyordur o zaman :) bence bi anahtarı değiştirmekle başlayın :)
  • Çözümün bende yeni taşındığımız evde aynısı vardı .
    Osram kullan yada dimerli olan düğmeni değiştir....
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    diğer odaya taktım ordada yapıyor 2 ci kata taktım ordada yaptı ruh kacmış içine resmen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    9 ay önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

Çözümün bende yeni taşındığımız evde aynısı vardı .
    Osram kullan yada dimerli olan düğmeni değiştir....

ister eski olsun(bobin balastlı) ister yeni(elektronik balastlı), Floresan lambalarda Dimmer uygulanmaz. Enerji tasarruflu lambaların üstünde bile yazmaktadır ' Not Dimmerable ' yani ışık şiddeti ayarlanamaz. Sadece aç-kapa yapılır.
  • işte o yüzden flaşör oluyor
  • evin fazı nötr ü ters bağlanmış olabilir.
  • Hocam faz notr ters baglansada birsey olmaz ki zaten. Sorun starterdedir kanimca. Birde benim bildigim florosanlar dimlenemiyor. Yanlisim varsa duzeltin lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lambaya faz direkt geliyordur anahtarı nötr e bağlamışlardır. Bizim ev böyleydi düzelttim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Hocam faz notr ters baglansada birsey olmaz ki zaten. Sorun starterdedir kanimca. Birde benim bildigim florosanlar dimlenemiyor. Yanlisim varsa duzeltin lutfen

Olabilir diyorum dikkat ederseniz.sorunu yazan arkadaşımız dimmer yazmamış zaten..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.