Şimdi Ara

Prize Led Trafosu Bağlandığı Zaman Ekranda Karıncalanma Oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim üzere,oto ses sistemimi beslemek için LED trafosu kullanıyorum (ses sistemi bilgisayara bağlı), LED trafosunu prize takar takmaz monitörde rahatsız edecek derecede karıncalanma oluyor, toprak hattı sağlam. Yardımcı olursanız sevinirim, teknik bilgim var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba forumdaş, başka trafo deneme imkanı yarat veya hani bazen kablolarda görürsün böyle bir boğum* olur öyle bir şey takmayı deneyebilirsin.

*Ferrit boncuğu diye geçiyor adı. Hiç denemedim ama takıldığında göre bir sebebi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 14 Ekim 2024; 1:4:7 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Başka trafo denediğimde de aynı, yalnızca LED trafolarında yapıyor. Tahminim, Bunlar SMPS trafo olduğu için şebekedeki bütün paraziti monitöre veriyor. Ama tek sıkıntı bunu çıkışında hiç bir yük olmadan, yalnızca prize takıldığı zaman yapıyor.

• M.Utku KURNAZ M kullanıcısına yanıt

Hocam peki boncukla deneme yaptın mı? Ben çevremdeki elektrikçilere sordum biraz zor bulunabiliyor.. Bi de meğer yük gerekiyor o zaman, düşük bir dirençle yük mü versek, bypass yaparsın anahtarlı

Sorunum çözüldü ustam, bir tane daha 20 amperlik ekledim, iki trafoyu da paralel bağlantı yaparak bağladım, parazit gitti. Paralel bağlantı yapınca trafolardaki Coil Whine sesi de azaldı çok az bir şey duyuluyor.

• M.Utku KURNAZ M kullanıcısına yanıt

Tebrikler hocam. Paralel kaynak bağlamak çekindiğinim bir husus ama aynı voltaj akım değerindeyse sıkıntı olmayacaktır.

İki trafonun da voltaj değerini trimpot üzerinden 12.30 yaptım, paralel bağlantıdan sonra gayet stabil çalışıyor. Ses sistemi 20 amperde yüklenince kapanıyordu, 40 amperde şu an sıkıntı yaratmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.