Şimdi Ara

Topraklamada Kontrol Kalemi Işığı Yanıyor Ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugun farkettigim anlayamadigim bir durumla karsilastim. Uclu uzatma kablosunun topraklamasina kontrol kalemini degdirince kalemde isik yarim yaniyor. Baglantilari kontrol ettim ve hic bir temas vs yok. Nasil emin oldun derseniz; elimde buzzer var. Iki kablosunu degdirince otuyor. Uzatmanin ucundaki dislere ve uclu kismindaki topraklamaya degdirince otmuyor. Yani temas yok. Boyle bir sey nasil oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Topraklamada Kontrol Kalemi Işığı Yanıyor Ama Elektrik Yok

Topraklamada kontrol kalemi ışığı yanıyorsa ancak elektrik yoksa, bu birkaç olası sorundan kaynaklanabilir:

Toprak Hattında Kontrol Kalemi Yanıyor:

• Topraklama çubuğunun toprağa yeterince derine gömülmemiş olması mümkündür. Çubuğu en az 2,5 metre derine gömmelisiniz.
    • Topraklama telinin topraklama çubuğuna düzgün bir şekilde bağlanmamış olması da kontrol kalemi ışığının yanmasına neden olabilir. Bağlantıyı kontrol et ve gerekirse sıkıştır.

Nötrde Kontrol Kalemi Yanıyor:

• Nötr telin topraklama çubuğuna veya elektrik panelinin nötr bara terminaline yanlış bağlanmış olması mümkündür. Bağlantıyı kontrol et ve gerekirse düzelt.

Kontrol Kalemi Yanıyor Ama Elektrik Yok:

• Ana kesicinin kapalı olması veya sigortanın atmış olması mümkündür. Kesiciyi aç veya sigortayı değiştir.
    • Elektrik panelinde gevşek veya hasarlı bağlantılar olabilir. Bağlantıları kontrol et ve gerekirse sıkıştır veya değiştir.
    • Elektrik hattında bir kesinti olabilir. Elektrik şirketini arayarak kesinti olup olmadığını kontrol et.

Yukarıdaki sorunları kontrol ettikten sonra hala kontrol kalemi ışığı yanıyorsa ancak elektrik yoksa, daha kapsamlı bir inceleme için kalifiye bir elektrikçiye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beyler bu konuya da bekliyorum sizleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ışık statik elektrikten dolayı yanıyor. Bu durum toprak hattınızın olmayışının bir göstergesidir.Yani ya uzatma kablonuzun, ya o prizin, ya da o yerin ( ev/iş yeri) topraklaması yok demektir. Herhangi bir elektrik kaçağına karşı savunmasız durumdasınız.

Buzzerle uzatma kablosunu kontrol etmişsiniz. Binaenaleyh uzatma kablosunun topraklama kablosu kopuk olabilir, bağlantı yerinden çıkmış olabilir, bağlantısı hiç yapılmamış olabilir veya içinde toprak kablosu olmayan bir kablo kullanılmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-usta-fa -- 7 Haziran 2018; 15:22:2 >
  • konuyu hortlatayım, yeni aldığım 6 lı grup prizi test etmek amacıyla kontrol kalemini topraklama kıskacına dokundurduğumda ışık yarım yanıyordu, yani topraklamada bir sorun vardı. Derinlemesine kontrol ettiğimde problemin 6 lı grup prizin takılı olduğu 3 lü golyat prizden kaynaklandığını buldum, çünkü duvardaki buat prize takılı 3 lü golyat prizi devreden çıkardığımda sorun düzeldi, bunun sebebi de hatalı üretim 3 lü golyat prizin adı sanı duyulmamış kötü bir marka olması.

Enteresan olan da şu;

aynı duvarda 3 metre arayla 2 priz var, bu 2 prize bağlı grup prizlerde topraklama sorunu varken, prizlerden birisinin (hatalı 3 lü golyat prizin takılı olduğu priz) sorunu düzelince diğer prizde ki topraklama sorunu da düzeldi. Elektrikçi olmadığım için bu durumu açıklayamıyorum.

Özetle; siz siz olun her konuda olduğu gibi elektrik malzemelerini de adı duyulmuş kendini kanıtlamış kaliteli marka almaya özen gösterin, ben tövbe ettim bir daha kalitesiz bir marka almaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Ağustos 2023; 17:1:45 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt

konuyu bilmiyoruz ama topraklama ve sıfırlama diye tabir edilen bir uygulama ile standart dışı birşeyler yapılabilmektedir ve bu sebeple gariplikler oluşabilmektedir. bu hatta ters bağlantı yapılması gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.