Şimdi Ara

Anakartta yeşil ışık yanıyor.Güç geliyor.Bios sesi yok.Görüntü yok -Sorun : Bios - Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS P5LD2-X/GBL Anakarta sahibim bügün PC oyun oynarken görüntü dondu ve ondan sonra birdaha açamadım başlıkta belirtiğim şekilde olaylar.

PSU'da problem yok güç geliyor.
    Sanırım Anakartta problemde yok ışığı yanıyor.
    Ramlerde yeni ayrı PC'de denendi çalışıyor.
    Ekran kartı 2 ayrı denedim ekran kartındanda değildir.
    İşlemciden olsaydı durum nasıl olurdu ?

Şimdiden teşekkürler.

Sorun devam ediyor.

Güncelleme : Bilgisayarcıda sorunsuz çalışıyor evimde çalışmıyor şu bios devreye girme sesimi ne akım çekme sesi gelmiyor ve çalışmıyor kasa güç geliyor herşey normal görünüyor ama görüntüyü aktarmıyor ekranın ışığı yanıp sönüyor durmadan.

Ramleri ayrı denedim.
    2 farklı ekran denedim.
    2 farklı ekran kartı denedim.
    2 farklı psu denedim.

İşlemci veya anakart kalıyor geriye.(hdden olmaz herhalde.)

Teşekkürler şimdiden.

Güncelleme 2 = Ürün garantisi devam ediyormuş(3 yıl) garantiye yollandı.

Güncelleme 3 = Bios çökmüş,çalışıyormuş aynı sorunu yaşayanlara bilgi olsun kasa geldiğinde tekrar denerim.

Güncelleme 4 = Bilgisayar 2 gündür sorunsuz çalışıyor bu tür problem yaşıyan arkadaşlar sorun bios.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 24 Ocak 2011; 17:07:19 >

• UP UP.
  • Elinizde baska power var mi?
    Guc geliyor diye guc kaynagi saglam olacak diye bir kaide yok. guc kaynagi arizali olabilir.
    Anakartin lambasi yaniyor diye de saglam denemez oda yansada guney koprusu arizalarinda lambasi yanar ayrica makinede acilir ama goruntu alamazsiniz.
    Oncelikle guc kaynagini eleyin arizali mi degil mi diye. sonra anakarta bakarsiniz. islemcinin arizalanmasi cok zor bir ihtimal. ramler arizali olsa ram yok sinyali alirsiniz. ekran karti icinde ayni durum gecerli. ekran karti arizali olsa onboard a gecince calismasi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Elinizde baska power var mi?
    Guc geliyor diye guc kaynagi saglam olacak diye bir kaide yok. guc kaynagi arizali olabilir.
    Anakartin lambasi yaniyor diye de saglam denemez oda yansada guney koprusu arizalarinda lambasi yanar ayrica makinede acilir ama goruntu alamazsiniz.
    Oncelikle guc kaynagini eleyin arizali mi degil mi diye. sonra anakarta bakarsiniz. islemcinin arizalanmasi cok zor bir ihtimal. ramler arizali olsa ram yok sinyali alirsiniz. ekran karti icinde ayni durum gecerli. ekran karti arizali olsa onboard a gecince calismasi gerekir.

Başka bir güç kaynağı denedim sorun gene aynı.Ekran kartı 2 tane Pci 16x 2side denedim herşey aynı işlemci bozulmaz diyorsanız anakart büyük ihtimal bi işlemci garantili değil zaten p.zartesi anakart yolcu ozaman.

Teşekkürler.

• Sorun stok fan'daymış benzer sorunu yaşıyanlara yardımcı olur.
  • bende de aynı sorun var ne yapmam gerek? ekran kartı çalışmıyor onboarddan giriyorum ramlar sağlam ekran kartı sağlam psuyu değiştirdim 300 w dan 480 e yükselttim ama yine açmıyor ekran kartını ?
  • Güncellendi.

Güncelleme : Bilgisaraycıda sorusuz çalışıyor evimde çalışmıyor şu bios devreye girme sesimi ne akım çekme sesi gelmiyor ve çalışmıyor kasa güç geliyor herşey normal görünüyor ama görüntüyü aktarmıyor ekranın ışığı yanıp sönüyor durmadan.

Ramleri ayrı denedim.
    2 farklı ekran denedim.
    2 farklı ekran kartı denedim.
    2 farklı psu denedim.

İşlemci veya anakart kalıyor geriye.(hdden olmaz herhalde.)

Teşekkürler şimdiden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O nasıl bi problem bilgisayarcıda çalısıyo evde çalışmıyo. Evde çalışmadıktan sonra tekrardan bilgisayarcıya götürünce çalsıyo yani?
  • Bana Anakart Gitmiş Gibi Geldi Ama bellide olmaz aynı sorun benimde başıma gelmişti oyun oynarken tak gitti
    Power dügmesine basıyordum Fanlar fln çalısıyordu ama ne görüntü yok ilk başta ekran kartından şuphelenmitim ama malesef ana kartım gitmişti Büyük ihtimal anakart bozuk
  • çok garip bir şekilde son günlerde aynı sorunla karşılaşanların sayısı arttı.
    sanki anakartlar 2011 yılına doğru bozulmak üzere anlaşmış gibi.
    2 anakartım aynı şekilde yandı.
    deli olmak üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: chan1995

Bana Anakart Gitmiş Gibi Geldi Ama bellide olmaz aynı sorun benimde başıma gelmişti oyun oynarken tak gitti
    Power dügmesine basıyordum Fanlar fln çalısıyordu ama ne görüntü yok ilk başta ekran kartından şuphelenmitim ama malesef ana kartım gitmişti Büyük ihtimal anakart bozuk

Aynen bu görüntü ve bip sesi gelmemesi %100 anakarttan kaynaklı 7 defa servise gidip geldi bu yüzden anakartım artık iyice bu sorun üzerinde profesyonel oldum. 2 Defa değiştirdiler yine aynılarını devam ettirdi. 1 ay önce rev.2 olanın verdiler şimdi bi sorun yok bakalım ne olucak zaman göstericek artık kalite düşüyo anakartlarda
  • Benimde garanti varmış 3 yılmış garantiye gitti bakalım 1 ay civarı bekliyecez sanırım.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
  • Bios çökmüş,çalışıyormuş garantiden döndüğünde kavuşacağım aynı sorunu yaşayanlara bilgi olsun.
  • Buna benzer bir durumda bende oldu.Yeni harddisk ve ram takarken elektriki kapatmayi unuttum veya harddiski takarken bios a dokundu.calistirma dugmesine bastigimda ekran kartinin isigi ve islemcinin fani calisiyor gibi yapip start almiyor.Yani elektrigi otomatik kesiliyor.Sanirim anakart yandi bios gitti..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.