Şimdi Ara

BenQ sen ne zaman telefon üreticen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benQ ve siemens kullanan arkadaşlar lütfen bana kızmayın ama bu benQ adam olmaz Forumdaki telefonlarına baktım elle tutulur bi telefonu yok bi sx1 var oda benQ dan çıkma değil siemens zamanında tasarlanmış çıkarılmış soruyorum ne yenilik getirdiniz ne yaptınız siemens için
    İnsanları kamdırmayın çokmu zor telefon tasarlamak çizmek özelliklerini yükseltip şekil yapmak çok mu zor

• sen hiç e72 gördünmü?
    görmediysen orda dur ve onu gör,sonra aynı soruyu tekrar sormayacagına emınım.
    sınıfında en iyi telefon,hem ucuz hemde gercekten şık.özellıkleride fazlasıyla yeterli
  • hepsibirarada cihazı henüz yok ama tasarım ve yenilik konusunda basit bir marka degil bence ,benq nun tanıttıgı bir çok model reddot desing,if desing gibi ödülleri alıyor ,her modelinde bir yenilik sunuyor ,,

bir modelinde magnezyum ve seramik gövde,gps
    bir modelinde fm transmitter,webcam,qfimod,30fps video,kaliteli mp3 çalar,dahili telesekreter,otomatik açılıp kapanma
    bir modelinde avi video kayıt,blacklist,çift stereo hoparlör,radyodan kayıt
    bir modelinde wifi,iradio,windows mobile,standart usb,
    bir modelinde incecik çelik gövde, 3.2mp camera,a2dp,büyük net ekran,radyo
    bir modelinde af,macro,güçlü flaş,......vs...vs......kısacası bütün bu fonksiyonları bir veya iki cihazda sunacagı günler yakındır diye düşünüyorum...

böyle cihazlar üretip etkili reklam ve satış sonrası kaliteli bir hizmet sunarsa başarılı olabilir aksi takdirde küçülecek ve büyük balıklara yem olacaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 23 Mayıs 2008; 23:10:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gidakontrol

sen hiç e72 gördünmü?
    görmediysen orda dur ve onu gör,sonra aynı soruyu tekrar sormayacagına emınım.
    sınıfında en iyi telefon,hem ucuz hemde gercekten şık.özellıkleride fazlasıyla yeterli

Genel Network GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
    Duyurulma 2007, Ağustos
    Çıkış Tarihi Yakında çıkıyor
    Ölçüler Boyutları 108 x 46 x 13 mm
    Ağırlık 90 g
    Ekran Tip TFT, 65K Renk
    Ölçüler 240 x 320 piksel, 2 inç (1 inç 2.4 cm)
    - duvar kağıtları
    Zil Tipi Tip Polifonik (64 kanal), MP3, MIDI, Flash
    Uyarlama Yüklenebilir
    Titreşim Evet
    Hafıza Telefon defteri Practically unlimited giriş
    Arama kaydı Practically unlimited
    Kart slotu microSD (TransFlash)
    - 128 MB flash ROM
    - 64MB DDR RAM (24MB kullanıcı Hafıza)
    Data(Veri) GPRS Sınıf 10 (4+1/3+2 yuva), 32 - 48 kbps
    HSCSD Hayır
    EDGE Hayır
    3G Hayır
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
    Bluetooth Evet, v2.0 - A2DP
    Kızılötesi portu Hayır
    USB Evet, v2.0
    Özellikler OS Microsoft Windows Mobile 6.0
    Mesajlaşma SMS, MMS, Email
    Tarayıcı WAP 2.0/xHTML, HTML, Email, MSN
    Oyunlar Evet
    Renk BrightKırmızı
    Kamera 2 MP, 1600x1200 piksel, video
    - MP3/AAC/AAC+/WAV/WMA oynatıcı
    - MPEG4/WMV/3GP oynatıcı
    - Java MIDP 2.0
    - Uzaktan konuşma (Handsfree)
    - Sesli notlar
    Batarya Standart Batarya, Li-Ion 900 mAh
    Bekleme süresi en fazla 180 saat
    Konuşma süresi en fazla 4 saat

BUMU YANİİİİ Bİ GİT YAT HOCAM

• sana ne lazim bir anlatsana herkes ogrensin....belki iyi bisiler yazarsan seni beyenirler,arayip bulurlar tasarimci,icatci,mucitci olursun....

telefon dizayn muduru bile olursun .... m7,s7, e72, t series,gibi modellerden haberin olmayarak mi bu konuyu actin...yoksa bulunsun diye mi actin...

dizayn konusunda benq nun bir sorunu yok sadece elinize alip hissetmeniz lazim..tek sorun benq yazilimina sahip tellerin bazi hususlarda eksik kalmasi...tema destegi gibi mesela...ama benqnun uretmis oldugu siemens yazilimina sahip telefonlarinda bir kullanislik ve merak giderici ugraslarin olmasi cogu kullaniciyi mennun etmekte....zaten onun icin de alanlar cogunlukda...
  • benq t60 stoklara girdi. 2,2 inç ekrana,8,9mm ince goruntuye sahip stil serisi cep telefonu. 330-390 ytl arası satışta

Arkadaşlarında dediği gibi daha onceki aylarda da t33, e72 satışa sunuldu.
    Sx1 den sonra sanırım 10-15 model sürülmüştür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: malkooklam

sana ne lazim bir anlatsana herkes ogrensin....belki iyi bisiler yazarsan seni beyenirler,arayip bulurlar tasarimci,icatci,mucitci olursun....

telefon dizayn muduru bile olursun .... m7,s7, e72, t series,gibi modellerden haberin olmayarak mi bu konuyu actin...yoksa bulunsun diye mi actin...

dizayn konusunda benq nun bir sorunu yok sadece elinize alip hissetmeniz lazim..tek sorun benq yazilimina sahip tellerin bazi hususlarda eksik kalmasi...tema destegi gibi mesela...ama benqnun uretmis oldugu siemens yazilimina sahip telefonlarinda bir kullanislik ve merak giderici ugraslarin olmasi cogu kullaniciyi mennun etmekte....zaten onun icin de alanlar cogunlukda...

Arkadasım tasarımcı mucitci helede icatcı hiç değilim
    benim bu topiği açmamdaki amaç diğer markalar devamlı bi yenilik içinde yukarıda
    bi arkadaşın güzel dediği telefonunun özelliklerini çaktım oraya inanamadım
    daha 65k ekran telefon çıkartıyorlar
    üzüldüğüm konu siemensin bu kadar ayağa düşürülmesidir
    benim ilk telefonum siemens sx1 dir
    ama gördüm ki sx1 den sonra bir arpa boyu yol gitmemişler
    yazıkkk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • s7 cok guzel bir telefon,
    m7 ha keza,

e72 deki 65 renk durumu acaba kactane windows mobile 6.0 larda mevcut....htc , imate, gibi markalar bile yeni yeni gecti 262 ye....ayrica ekran kalitesi piksel durumu ile alakali....olacak duzelecek ben buna inaniyorum..sadece bizim gormemiz biraz gecikiyor zira uzak dogudaki piyasa daha hareketli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

benq t60 stoklara girdi. 2,2 inç ekrana,8,9mm ince goruntuye sahip stil serisi cep telefonu. 330-390 ytl arası satışta

Arkadaşlarında dediği gibi daha onceki aylarda da t33, e72 satışa sunuldu.
    Sx1 den sonra sanırım 10-15 model sürülmüştür.

Doğrudur sx1 den sonra benq siemens olarak 10-15 tane telefon çıkmıştır
    ama buradaki asıl soru günümüz şartlarında sx-1 ayarında telefon çıkmışmıdır dikkat et günümüz
    şartlarında diyorum o tartışılmalıdır

• Günümüz şartı deyince
    1 stil telefonlar ki artık markalar buna önem veriyor
    2 çift hatlı TV li telefonlar(%90ı HENÜZ MARKALAŞAMAMIŞ FİRMALAR)
    Günümüz şartları derken siz neyi kastediyorsunuz.
  • quote:

Günümüz şartı deyince
    1 stil telefonlar ki artık markalar buna önem veriyor
    2 çift hatlı TV li telefonlar(%90ı HENÜZ MARKALAŞAMAMIŞ FİRMALAR)
    Günümüz şartları derken siz neyi kastediyorsunuz.

birincsi ben cevremde stil telefona önem veren ve sırf bu yüzden bu tip telefonları alan görmedim pek
    sen diyebilirsin ki dünya senin cevrenden ibaret değil
    ben de sana diyorum ki şekilsiz telefonda üstüne olmayan abuk sabuk telefonlar çıkartan ama o biçimde özellik çakan nokia neden Türkiye ve dünyada 1 numara bunun sebebi nokianın stil telefon segmenti 8800 serisimidir ki nokia 8800 serisini bile bir sürü yenilikçi özellikle donatmıştır

çift hatlı tv li ve henüz marka olamamış telefonlara gelince onlar zaten hiç bir zaman marka olamıyacaklar bunu onlarda biliyorlar ama ne koparırsak ne satarsak kardır hesabıyla kaliteden uzak telefonlar yapıyorlar
    ve satıyorlar da onların olayıda bu

benim buradaki topicteki amacım kimseye giydirmek dokundurmak ukalalık yapmak değildir
    herkesin görüşüne saygılıyım ama insanımız da kandırılmasın hakettiği değeri bulsun istiyorum
    tüm mesele bu adamlar benq olarak siemense hiç bi yenilikçilik getirmemişler
    sanki siemensi alarak işleri bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anelka39 -- 23 Mayıs 2008; 14:27:04 >

• Şatış rakamlarına 6 aylık, yıllık 2 yıllık ve toplam olarak 4 sınıfa ayırırsak
    Toplamda Nokianın lider oldugunu
    2 yıllıklarda buyuk markaların artık erimeye başladıgını
    Teknoloji icad eden Motorola Panasonic Sagem gibi markaların artık %1 lerle yetindigini, Siemens, Ericsson Philips Alcatel gibi markaların battıgı veya başka markalarca satın alındıgını, Lg ve Samsung gibi stil argırlıklı markaların çıkışa gectigini
    Yıllıklarda ise LG SAMSUNG gibi markaların büyük çıkışa geçtiğini
    6 aylıkta ise artık pazara ağırlıklarını koydugunu görürüz.Geçen aylarda Samsung %41 ile en çok satılan marka olmuştu.(Bunu g600, g800, u900 ile değil, c140, c260,e250 gibi modellerle yaptılar)
    Şu ana kadar bunları yaşadık. Telefonu icad eden, çok özellikler icad eden devfirmalar artık batma noktasına geldiler, kaç ortak değiştirdiler.
    Bundan sonra bu gidişle, nokia gibi ortalaması yüksek fakat sürekli kan kaybeden firmalar, bu kaybı önlemek için
    1-Ekonomik telefonlara, hç telefon sahibi olmayanlara telefon satmaya
    2- Stil serisine ağırlık vermeye başladılar
    Örnek olarak vermek gerekiyorsa, 6300,3500 ile n73'ün satışına bakılabilir.
    N73 daha üstün olmasına rağmen 3500, 6300In daha çok talep gördüğünü görürüz.
    Benq, ilk cep telefonu üreticilerinden biridir. O kadar tecrübe sahibidirki, zamanının kalburüstü telefonlarıyla 2-3 yeni marka adı altında satmaya çalışmış, başarılı olamamıştır.
    Ayrıca,
    Birleşmelerde 2-3 yıl düzene girmesi, sıkıntıların giderilmesi, sorunların giderilmesi ile ilgilenildiğinden riske girip yüksek modellere yatırım yapmaya pek fırsat bulamazlar.
    Bunu örneğini Alcatel&Tcl, Telsim&Vadofone, Sony&Ericsson, IBM&Lenova da gördük.Benq&Siemens ten Benq'e geçeli henüz 6 ay bile olmamıştır. Bu geçiş süresini ucuz, en çok rağbet gören(Alt ve Orta sınıfa hitap eden) Ürünler sürerek geçiştirebilir, sorunları giderebilirlerse devamında riskli ürünler iddialı ürünler sürülebilir.
    Pazar çok daralmıştır. Artık yüksek özellik isteyen markalaşamamış ürünlere, güzelik ve garantii steyende markalara yönelmektedir. Büyük markalar afrika asyadaki fakir bazı ülkelere, telefonla ilk defa tanışacak milyarlarca insana gözlerini dikmiş durumdalar.
    n95 çakma Nokia n99 kadar satılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urundepom.com -- 23 Mayıs 2008; 15:00:06 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_23085701/tm.htm
    bir alt topictede bu tel var.sanırım arkadasın aradıgı tel naber dedıgınde konusan,hanıma ışınla dediğinde hanımın yanına ısınlayan cinsten:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: gidakontrol

http://forum.donanimhaber.com/m_23085701/tm.htm
    bir alt topictede bu tel var.sanırım arkadasın aradıgı tel naber dedıgınde konusan,hanıma ışınla dediğinde hanımın yanına ısınlayan cinsten:)

Güzel espri ama o linki gördüm postta yazdım zamanında bi kere daha yazayım orda yazdiğimı
    FAKEE sahte yani bi ilk resme birde son resime dikkatli bakmanı öneririm:D

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anelka39 -- 23 Mayıs 2008; 20:20:22 >
  • quote:

Şatış rakamlarına 6 aylık, yıllık 2 yıllık ve toplam olarak 4 sınıfa ayırırsak
    Toplamda Nokianın lider oldugunu
    2 yıllıklarda buyuk markaların artık erimeye başladıgını
    Teknoloji icad eden Motorola Panasonic Sagem gibi markaların artık %1 lerle yetindigini, Siemens, Ericsson Philips Alcatel gibi markaların battıgı veya başka markalarca satın alındıgını, Lg ve Samsung gibi stil argırlıklı markaların çıkışa gectigini
    Yıllıklarda ise LG SAMSUNG gibi markaların büyük çıkışa geçtiğini
    6 aylıkta ise artık pazara ağırlıklarını koydugunu görürüz.Geçen aylarda Samsung %41 ile en çok satılan marka olmuştu.(Bunu g600, g800, u900 ile değil, c140, c260,e250 gibi modellerle yaptılar)
    Şu ana kadar bunları yaşadık. Telefonu icad eden, çok özellikler icad eden devfirmalar artık batma noktasına geldiler, kaç ortak değiştirdiler.
    Bundan sonra bu gidişle, nokia gibi ortalaması yüksek fakat sürekli kan kaybeden firmalar, bu kaybı önlemek için
    1-Ekonomik telefonlara, hç telefon sahibi olmayanlara telefon satmaya
    2- Stil serisine ağırlık vermeye başladılar
    Örnek olarak vermek gerekiyorsa, 6300,3500 ile n73'ün satışına bakılabilir.
    N73 daha üstün olmasına rağmen 3500, 6300In daha çok talep gördüğünü görürüz.
    Benq, ilk cep telefonu üreticilerinden biridir. O kadar tecrübe sahibidirki, zamanının kalburüstü telefonlarıyla 2-3 yeni marka adı altında satmaya çalışmış, başarılı olamamıştır.
    Ayrıca,
    Birleşmelerde 2-3 yıl düzene girmesi, sıkıntıların giderilmesi, sorunların giderilmesi ile ilgilenildiğinden riske girip yüksek modellere yatırım yapmaya pek fırsat bulamazlar.
    Bunu örneğini Alcatel&Tcl, Telsim&Vadofone, Sony&Ericsson, IBM&Lenova da gördük.Benq&Siemens ten Benq'e geçeli henüz 6 ay bile olmamıştır. Bu geçiş süresini ucuz, en çok rağbet gören(Alt ve Orta sınıfa hitap eden) Ürünler sürerek geçiştirebilir, sorunları giderebilirlerse devamında riskli ürünler iddialı ürünler sürülebilir.
    Pazar çok daralmıştır. Artık yüksek özellik isteyen markalaşamamış ürünlere, güzelik ve garantii steyende markalara yönelmektedir. Büyük markalar afrika asyadaki fakir bazı ülkelere, telefonla ilk defa tanışacak milyarlarca insana gözlerini dikmiş durumdalar.
    n95 çakma Nokia n99 kadar satılmamıştır.

Arkadaşım sen beni hiç anlamamışın ki işte ben bunu diyorum benq hep alt segment tel üretmiş
    bi tane kalite telefonunu diğerlerinden onu ayıran bi telefon göster stil diyorsun bi tane tasarım harikası harikulade bi telefonunu göster malesef o da yok

• benq nun şahsen alt sınıf degil orta sınıf cihazlar ürettigini düşünüyorum..........

yukarıda saydıgım fonksiyonların çogu üst sınıf cihazlarda olmadıgına göre benq ya alt sınıf demek haksızlık olur....

sitil durumunu hiç tartışmam bile ürettigi hemen her model göze hitap etmekte...........bence buna dikkat eden bi moto bide benq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 23 Mayıs 2008; 23:13:49 >
  • Anelka kardeşim, telefon 369YTL'ye satılıyor.
    Allah aşkına 369YTL'lik telefonlarla komple bir karşılaştır.
    Özellik, boyutlar, ağırlık, malzeme kalitesi ve tasarım.
    Dün gördüm ilk defa, annem ne zamandır telefon isteyip duruyordu, ona aldım.
    Kadın telefonu ilk gördüğünde "bu kadar para vermeye ne gerek vardı" dedi.
    Sandı ki telefon 700-800ytl falan.

Evet, bu telefon belki de benq'nun uzun süreden bu yana çıkarttığı en güzel telefon ama benq'nun imaj telefonu diye oturup bi scirocco edition'la falan karşılaştırmamak lazım. zira 10 tane scirocco edition parasına telefoncu açarsın bu memlekette.
    Kaldı ki scirocco edition çıkana kadar, yani geçen yaza kadar nokia 8800 serisinde 0.3MP kamera veriyordu, fiyatı da 1000YTL'nin üstündeydi. bu mu teknoloji, önderlik, yenilikçilik?

369YTL'ye ne veriyorlar ona bakmak lazım. Dersen ki şu güzel, gel beraberce karşılaştıralım. Ben de pişman olurum "gidip keklendim T60 aldım" diye. Herkes de sana minnettar olur, hayır duası alırsın.

Benq, Siemens'in üstüne çivi çakmamış demişsin. Forumu bilen bilir, bir zamanlar kaç bin tane şikayet vardı Siemens telefonlarla ilgili. Siemens'in üretip de kendiğilinden kapanmayan, çakılmayan, kilitlenmeyen telefonu çok azdır. Benq konusunda bu kadar şikayetçi değil millet. Ben 2 adet Siemens kullandım, aldığıma alacağıma pişman etmişti beni. Dün T60'ı neredeyse 3 saat kurcaladım, tık demedi. Umarım böyle devam eder...

• Onu bilmem de m7 alınmaz bence, gps de var ama işlemcisi Qualcomm 6250A kesin bunun işletim sistemi Brew dir, yani symbian gibi aynı ama , dijital imza olayından dolayı java uygulamalarından başka bişe kuramazsın bu merete.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neroman

Anelka kardeşim, telefon 369YTL'ye satılıyor.
    Allah aşkına 369YTL'lik telefonlarla komple bir karşılaştır.
    Özellik, boyutlar, ağırlık, malzeme kalitesi ve tasarım.
    Dün gördüm ilk defa, annem ne zamandır telefon isteyip duruyordu, ona aldım.
    Kadın telefonu ilk gördüğünde "bu kadar para vermeye ne gerek vardı" dedi.
    Sandı ki telefon 700-800ytl falan.

Evet, bu telefon belki de benq'nun uzun süreden bu yana çıkarttığı en güzel telefon ama benq'nun imaj telefonu diye oturup bi scirocco edition'la falan karşılaştırmamak lazım. zira 10 tane scirocco edition parasına telefoncu açarsın bu memlekette.
    Kaldı ki scirocco edition çıkana kadar, yani geçen yaza kadar nokia 8800 serisinde 0.3MP kamera veriyordu, fiyatı da 1000YTL'nin üstündeydi. bu mu teknoloji, önderlik, yenilikçilik?

369YTL'ye ne veriyorlar ona bakmak lazım. Dersen ki şu güzel, gel beraberce karşılaştıralım. Ben de pişman olurum "gidip keklendim T60 aldım" diye. Herkes de sana minnettar olur, hayır duası alırsın.

Benq, Siemens'in üstüne çivi çakmamış demişsin. Forumu bilen bilir, bir zamanlar kaç bin tane şikayet vardı Siemens telefonlarla ilgili. Siemens'in üretip de kendiğilinden kapanmayan, çakılmayan, kilitlenmeyen telefonu çok azdır. Benq konusunda bu kadar şikayetçi değil millet. Ben 2 adet Siemens kullandım, aldığıma alacağıma pişman etmişti beni. Dün T60'ı neredeyse 3 saat kurcaladım, tık demedi. Umarım böyle devam eder...

evet katiliyorum.....ef71 kullandim bayaca bir zaman hiç kapandigini gormedim..ayrica kamera mercegi tartısılmaz kusursuz....en kıral 2 mp le ve video cekimi ile karsılastırın goreceksiniz...ve malzeme ..kullanılan malzeme gerckten cok iyi....t 60 daha gormedim elemedim...ama iyi oldugune eminim...
    yinede siemens yaziliml, olarak cıksaydi daha iyi olacakti....

kolay gelsin

• siemens yazılımına güvenmiyorlar muhtemelen, o yüzden kullanmıyorlar.
    siemens arayüzü ise eğer kasdedilen, onu bilemem.
    ben çok çok da memnun değildim eski siemens'lerin arayüzünden.
    gerçi motorola kadar da zor değildi :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.