Şimdi Ara

BenQ XL2411Z anlık takılmalar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba;dün BenQ XL2411Z adlı 144 HZ 1 Ms oyuncu monitörünü aldım,kurdum ama çok ufak da olsa cs 1.6 da takılmalar yaşıyorum.Benim en çok sevdiğim oyun bu.Kardeşim güncel oyunları oynar,beraber karar verdik ve bunu satın aldık.Nerde yanlış yaptım yada nerde sorun var anlamadım.Bu sistem cs 1.6 da bunu yapıyorsa diğer oyunlar da neler yapar..... daha deneyemedim,pts oyun satın alıcam.

sürücüler güncel,ekran kartım asus gtx 760

DVI dual link kabloyla bağladım

Güç kaynağım high power hpc 750 b12s 750 wat +80 bronze

işlemcim i5-2500k ve akasa soğutucu kullanıyorum,8 gb da ramim var

Donanımlarımda hiçbir problem yok,sadece monitörden şüpheliyim.Oyundan zaten sabit 100 fps alıyorum.(en üst sınırı bu oyunun)

Ekran kartını da daha yeni aldım,üzerinde 8 pin giriş vardı ama benim powerda tek 8 pin var,onu da cpu için anakarta takmıştım.Zaten çıkarıp denediğimde ekran kartına girmiyordu.Powerın çıkışlarında ekran kartı için 2 x 6+2 pin çıkış var,onları da takmayı denedim ama gene ekran kartına girmedi.Bariz olmayacağı belli yani.Ben de ekran kartından çıkan aparat kullandım.Aparatın bir ucu 8 pin öteki 2 ucu da 6'şar pin.8 pinlik ucu ekran kartına taktım,dışarda kalan 6 pinlik uçlara da powerın 6 pinlik ekran kartı çıkışlarını taktım,çalıştırdım,oyunda sabit 100 fps alıyorum,Nvidia denetim masasından vsync ve üçlü arabelleği de kapattım.Hertz değerini de 1920x1080 ----> 144 hz yapıp ayarları kaydettim.

Nerde hata yaptım anlamadım ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 25 Kasım 2014; 22:54:25 >

• Bahsettigin takilmalar, eger monitorde ariza yoksa monitorden kaynaklanmaz. Ben, ekran kartinin guc girislerinden suphelendim ama anlattigina gore onu dogru yapmissin.

Dual dvi kabloyu, ekran kartinin ilk dvi portuna takman lazim. Digerine takarsan, 60 hz'den fazla alamazsin. Kabloyu dogru bagladigindan emin olduktan sonra, ekran cozunurlugu ayarlarina girip, gelismis ayarlara tikla. Orada monitorun destekledigi hz seceneklerini goreceksin. Baglanti dogru ise 100, 120 ve 144 hz secenekleri olmasi lazim. CS'yi 100 FPS ile oynadigin icin 100'u secebilirsin mesela

NCP'den (Nvidia Kontrol Panel) uclu arabelleklemeyi acmani tavsiye ederim. V-Sync kapali kalsin ama Riva Tuner kurup, FPS'yi 100'e sinirlarsan, sistem daha sorunsuz calisir, ekran kartina gereksiz yere ihtiyac fazlasi yuk binmez boylece. MSI Afterburner'i indirince, beraberinde RivaTuner da iniyor zaten. MSI'nin sitesinden indirebilirsin onu.

Once bunlari bi dene. Ise yaramaz ise ve baska bilgisayarin varsa, minitoru bir de ona takip dene veya ekran kartini diger pc'de dene, bakalim fark olacak mi? Baska pc yoksa, eski ekran kartini takip dene bir de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dediklerinizi aynen yaptım,değişen birşey yok.Başka pc yok şu an elimde,eski ekran kartımı da sattım.Sadece openGL açmamıştım,onu da denedim,hg atarken havada takılmalar oluyor,fps 100,ms 15-20 arası,hd6850 varken hiç böyle olmuyordu.Monitör 144 hz e ayarlı.Şansımız mı yok nedir :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 26 Kasım 2014; 20:47:48 >
  • z3Dx Z kullanıcısına yanıt
    Sistemde sadece ekran kartını mı değiştirdin? Yazmıştın ama tekrar soracağım. Ekran kartının her 2 güç girişine de PSU'dan gelen kablolar takılı, değil mi?
  • Sadece ekran kartını ve monitörü yeni aldım,güç girişleri bağlı hocam.Parmak uçlarımla gösterdiklerimi 6 pinlere taktım,tek ucluk 8 pini de yine ekran kartının 8 pinlik girişine taktım.Kartta bişey yok bence ama emin değilim tabi ki,benchmark mı yapsam bilemedim... Üçlübelleği açınca daha da çok takılmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 26 Kasım 2014; 21:20:24 >

En iyi yöntem bench almak. Furmark 1.8.2 ile dener misin bi.
  • İndirip kurdum hocam,biri furmark yazıyor birinde de furmak multi gpu yazıyor,sanırım ikisi de aynı.Ben furmark yazanı seçeceğim? Arayüzdeki ayarlardan da sadece stability testi işaretleyip 1920x1080 yapıyorum.Başka birşey yapmam gerekiyor mu? MSAA falan açmalı mıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BENQ XL2420T 120 HZ SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Test devam ediyor hocam kapatayım mı? bir ara test açıkken 3-5 dk forum sayfaları arasında gezindim bi de şu an yazıyorum.

Bu test esnasında, o halka dönerken herhangi bir takılma oldu mu peki yine? Eğer monitörde sorun varsa, bu dönerken de takılma yaşamış olman lazım.
    Başka oyunda denedin mi bir de? Eğer denemediysen, dener misin? Sorun, oyundan kaynaklı gibi görünüyor da...
  • Deneyecegim hocam,sonucu buradan bildiririm gene.
    Ne yaptın? Yok mu bi gelişme?
  • Abi su an virusle bogusuyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O muymuş sebep?
  • Yok o degil.daha çözemedim

• Uygun fiyatıyla benim de almayı düşündüğüm bir monitör sorunla ilgili çözüm için takipteyim Saygılarımla.

• Monitor 1.000 lira...bunun neresi uygun fiyatlı.simdiki aklim olsa 150 lira fazla verir asus alırdım

http://www.sanalmarketim.com/benq-xl2411z-24-1ms-dvi-2x-hdmi-full-hd-pivot-siyah-led-gaming-monitor/p_58865/

hocam 920 liraya alınabiliyor bu monitör ki o fiyat aralığında bu özellikte başka monitör yok ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onererkut

http://www.sanalmarketim.com/benq-xl2411z-24-1ms-dvi-2x-hdmi-full-hd-pivot-siyah-led-gaming-monitor/p_58865/

hocam 920 liraya alınabiliyor bu monitör ki o fiyat aralığında bu özellikte başka monitör yok ne yazık ki.

walla sen biliyon,sonra pişman olma.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-genis-ekran-led-monitor.html

Araştırıyorum zaten şu an ama 270lira fark var az bir miktar değil ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: onererkut

Araştırıyorum zaten şu an ama 270lira fark var az bir miktar değil ne yazık ki

BenQ renk kalitesi: 10000:1 asusun ki 80000:1

Asusun dış görünüşü daha güzel

BenQ 2 yıl galiba asus 3 yıl garantili

BenQ hoparlör yok,asusta var.

bi de bunun ayarında mıdır nedir oyundan ne zaman çıkış alsam ekran 3 saniye falan kapanır gibi oluyo öyle dönüyo masaüstüne,insan monitör bozuldu sanıyor.

Yanlış hatırlamıyosam asusun paneli daha yüksek bit değerine sahipti ama hatırlayamıyorum şu an.Biraz daha bekle illaki indirim olur bi yerlerde.Bana şimdiki aklımla sorsalar asus derdim.Şu babayiğit insin,video çeker koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 10 Aralık 2014; 8:20:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.