Şimdi Ara

Benq Xl2411z Sorunu Tespit Edelim Lütfen(videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar monitörü alalı daha 3 ay oldu fakat gözümü rahatsız eden bir problem var buda daha çok video izlerken koyu mavi koyu siyah renklerde baş göstermekte garantiye yolladım ve dün bana mesaj geldi monitörde hiçbir sorun yoktur tarzında bende almaya gidince derdimi anlattım ordaki çalışan kişiyle monitörü kurduk tekrar inceledik,ben gitmeden önce hazırlıklı gitmek adına usb belleğime sorunun belli olduğu sahnelerden oluşan film attım fakat ordaki pc usb yi okumadı malesef ve sorunumu tam anlamıyla anlatamadım bunun en büyük sebebi monitörde açık renklerde sorun yok cam gibi ama dediğim gibi koyu renklerde malesef bi sıkıntı var youtubedan 1080 p video görüntüsü çektim telefonumla ayrıca bir iki tane fotoğrafta ekledim umarım sorunun anlaşılmasına yardımcı olur.
    Resim1:

Resimde kız cam gibi fakat arka fondaki izleri görmektesiniz.
    Resim2:

Videoda burada:
    https://youtu.be/mkmM8VDFApg

İstekleriniz doğrultusunda daha net çekimler yapabilirim bu sorunu tam olarak tespit etmek istiyorum sizlerın yardımıyla görüşlerinizi bekliyorum

Yeni Video 2:https://youtu.be/4btBL_YQ9qc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby7144 -- 1 Şubat 2017; 20:23:24 >

• Banding sorunun. Gradient(color) banding diye yazıp araştırabilirsin.

İlk yapabileceğin şeyler;

Nvidia-Amd paneli yada herhangi bir programda gamayla oynamışsan sürücüleri kaldır ve yeniden yükle. Sakın kalibre için programla veya panelde gamayla oynama.

Bu monitör otomatik renk profili atıyor. Onu renk profillerinden kaldır. Renk profillerinde 2 kısımdan kaldıracan ama sistem varsayılankarından ayrı kaldıracan ondan sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Monitörün farklı gama ayarları monitör menüsünden ayarla sadece en doğal gama hangisiyse ona ayarla.

Bütün bunları yapsan biraz düzelebilir sadece bandingin göze batması azalır. Gama çok bozuksa gradientlerde sıkıntı varsa ayarlarsan düzelme olur. Yoksa 8 bit moniör ve 8 bit içerikte her zaman banding olur ama monitör ayarları iyiyse göze batmaz. 10 bit monitör ve 10 bit içerik kullanınca iyi kalibre bir monitörde nerdeyse yok sayılır.

En az göze batan banding için ise en uygun çözüm: Monitör kalibrasyon cihazıyla kalibre etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 2 Şubat 2017; 15:48:49 >

• drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun gerçekten problem bu sormak istediğim ilk soru bu bir monitör arızası mıdır ikinci olarak ise ben hiçbir ayarla oynamadım monitörü aldım ve taktım farkettimki dizi ve filmler izlenmiyor resmen çamur gibi sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby7144 -- 2 Şubat 2017; 19:51:39 >
  • frisby7144 F kullanıcısına yanıt
    Monitör otomatik icc profili atamıştır öncelikle onu kaldır. Masaüstünde sağ tıkla ekran çözünürlüğüne gir orda gelişmiş ayarlarda renk yönetimi kısmı var. Renk yönetimine girince ordaki icc profilini kaldır de. Sonra aynı pencerede gelişmişi tıkla aşağıda sistem varsayılanlarını değiştir kısmını tıkla. Gene aynı pencereden çıkacak orda varsa icc profili onuda kaldır sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Monitörün kendi menüsüne gir vede orda gamayı gama 3 moduna al.

Bunlarda göze batmasının biraz azalması lazım. Banding hiç bir zaman tamamen kaybolmaz ama sadece göze batması azalır. Çünkü 8 bit monitör ve 8 bit içerikte ara tonlar yoktur. Yani önceden yazdığım gibi 10 bit monitör ve 10 bit içerikte bu sorunla pek karşılaşmazsın.

Yani sonuç olarak bu monitör arızasına girmiyor. Bu dediğim ayarları yaparsan hala çok göze batıyosa monitörün gama eğrisinde sıkıntı olabilir onuda elle düzeltemezsin kalibrasyon cihazı lazım. Dediğim ayarları yapmana rağmen hala çok göze batıyorsa monitörün değişim süreci dolmadıysa değiştir internetten filan aldıysan 14 günlük süren dolduysa. Ama bu dediğim gibi monitör arızasına girmediği için başka türlü değişim olmaz. Zaten değişsende aynı model monitörün hepsinde olacaktır banding 6bit+frc monitör olduğu için. Ama göze fazla batar yada az. Şans buda backlight bleeding veya ölü pixel gibi

K-lite codecteki media player classic playerda madvr kullanırsan madvr'da reduce banding artifacts diye bir seçenek var. Bu ayar netlikten çok az kayıp vererek bandingi baya azaltıyor. Kullanırsan mediuma al yalnız highda netlikte kayıp biraz daha fazla. Yalnız tabi bunla sadece indirdiğin videoları izleyebilirsin media player classicle izlediğinde geçerli. Tarayıcıdan filan izlediğin şeyleri etkilemez doğal olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 3 Şubat 2017; 10:58:15 >

• drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Benq ile görüştüm monitörü pazartesi kendilerine götürücem yani bu dediklerinizi pek anlamadım ama şunu belirtiyim bu rahatsızlık derecesi çok üst düzey hani ben değil çevremdekilerde bunun farkındalar film izleyemez olduk.Ayrıyetten sizin dediğiniz ayarlar bir nebze olsun sorunu gidermeye yönelik çok teşekkür ederim ama adamlar resmen bozuk monitör vermiş uraşmak istemiyorum açıkcası alalı 3 ay oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frisby7144 -- 3 Şubat 2017; 20:24:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.