Şimdi Ara

Dreambox kilitlenme sorunu bir bakın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 1 hafta önce dreambox aldım serverla birlikte, ama şöyle bir sorunum var zaman zaman yayın tamamen gidiyor ve ancak modemi kapatıp açınca düzeliyor böyle bir sorun daha önce duydunuz mu? Çözümü nedir ?

Makina internet kablo vs.. de hiçbir sorun yok

• serverinden kaynaklı bir sorundur, büyük ihtimal...
    serveri aldığın yerle konuş.
  • Ara ara oluyor. Serverdan kaynaklıdır
  • hocam aynı sorun bende de var modemi açıp kapayınca yayın geri geliyor serverdan kaynaklındını düşünmüyorum. Çünkü server la konuştum 60 tane adam bağlı hiçbirinde bu sorun olmuyor diyo. Modemin firmware ini upgrade ettim. Başka bi önerisi olan varmı?
  • Cihazı kapatıp açmanıza gerek yok, sırasıyla mavi tuş + yeşil tuş yapın
    CCcam stop start yapsın yayınınız gelir. Yine gelmezse sorun server dadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbird -- 27 Ekim 2009; 13:56:47 >
  • zati receiver ı açıp kapamıyorum. modemi açıp kapayınca düzeliyor. cccam ı restart atınca bi değişiklik yok.
  • Modem ile Dream arasında switch kullanıyormusunuz?
    Dreambox'ın iletişim ayarlarından IP kısmında DHCP işaretli mi?
    IP çakışıyor olabilir.

DHCP yi deaktif yapın, Dreambox a sabit bir IP tanımlayın. Örneğin 192.168.1.2 gibi
    Modeminizden de Ip dağıtımını 192.168.1.5 den sonraya ayarlayın IP çakışması olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • modemin firmware ini upgrade ettim bi işe yaramadı.. dreamın ip si 192.168.1.3 olarak ayarlı. dhcp işaretli diil.. switch kullanmıyorum. bir tek çare kaldı. internet hızımı 8mbps den 1 ya da 2ye indirecem. kaldırmıyo diye kesiliyo olabilir diyolar. başka neden olabilir acep??
  • benim aynı sorunum var daha çok şifreli kanallarda yapıyor.ama biraz bekleyince düzeliyor
  • valla benim anladığım kadarıyla bu tazr şeyler serveran oluyor. yani bende bazı şifreliler açıkken bazıları donuyor. bu da tahminim serverla ilgili. side gidince hepsi birden mi gisdiyoer. tüm şifreliler normaller hepsi birden mi gidiyor
  • bende hepsi aynı anda gidiyor. zaten server offline gözüküyor o zamanda.
    Sizde bazı kanallar gidiyorsa bu server dandır büyük ihtimal..
  • büyük bir ihtimal ile dreambox adaptöründendir.

3A lik bir adaptör kullanılması gerekiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galates -- 6 Kasım 2009; 0:56:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Galates

büyük bir ihtimal ile dreambox adaptöründendir.

3A lik bir adaptör kullanılması gerekiyor....

hocam benim adaptör 2A tavsiyeni bi deniyecem. ama modemi kapatıp açınca düzeliyor server ile bağlantım.Bunun dreambox ın adaptörü ile ne alakası olabilirki. adaptör işi güç hattıyla ilgili ama bu problem data hattını ilgilendiriyor. ben hala telekom hattından bi sorun olmasından şüpheleniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rint
    hocam benim adaptör 2A tavsiyeni bi deniyecem. ama modemi kapatıp açınca düzeliyor server ile bağlantım.Bunun dreambox ın adaptörü ile ne alakası olabilirki. adaptör işi güç hattıyla ilgili ama bu problem data hattını ilgilendiriyor. ben hala telekom hattından bi sorun olmasından şüpheleniyorum.

Adaptörden daha neler oluyor bu birşey mi :)

İmage olarak pli kullan cccam 2.1.1 kur sorun kalacağını sanmıyorum. Turkeyforum.com (üye olmadan girilir) sitesinde dreambox 500s için hazır kanal listesiz backup var. Kurmadan önce Cccam.cfg yedeğini al. Yalız cihazındaki image maxvar değil ise hazır backup kurmadan önce dream up ile pli kur sonra ister pli serverdan cccam 2.1.1 indir ve diğer gerekli olabilecek eklentileri de... Kendi kurulumunla çalış... Ne yaparsan yap cccam.cfg yedeğini muhakkak al.

• imaj yükelrken entegreli imaj yükleme ve gemini 4.20 imajın üsttüne çıkma fabrikasyon imaj at ve manuel olarak kendin yükle cccam vs.. felan herşey düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

imaj yükelrken entegreli imaj yükleme ve gemini 4.20 imajın üsttüne çıkma fabrikasyon imaj at ve manuel olarak kendin yükle cccam vs.. felan herşey düzelir

Ben pli derim istediği kadar da üste çıkar. Gemini gitti server problemlerim tamamen bitti server kaynaklı olmadıkça tabii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

imaj yükelrken entegreli imaj yükleme ve gemini 4.20 imajın üsttüne çıkma fabrikasyon imaj at ve manuel olarak kendin yükle cccam vs.. felan herşey düzelir

Ben pli derim istediği kadar da üste çıkar. Gemini gitti server problemlerim tamamen bitti server kaynaklı olmadıkça tabii...

bilemem hocam herkesin kendi kişisel tercihi ben bun tavsiye ederim

• şimdi bazı şifreliler giderken bazıları varsa bu cihazdanmıdır severdanmıdır
  • iyi günler dreambox dm 500 s klon var. cihaca ethernet bağlantısı yapınca 4-5 dk sonra donuyo ve kilitlenip kalıyo. kumanda işlemiyo.fişi söküp takmak grekiyo...ethernet kablosunu sökünce düzeliyo donmuyo. etherneti takınca yine kilitleniyo.

YARDIMCI OLUN lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.