Şimdi Ara

Apartman santralinden gelen tek kabloyu multiswitch ile daire içi yaymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
39.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anahtar soru apartman santarinden gelen tek kabloyu daire içindeki receiver'lara sağlıklı dağıtmak. Açıkçası salon oturma odasında, mutfakta ve çocukların odasında tamamen bağımsız olarak receiver çalıştırmak istiyorum ki. spliter ve loop u kullanabilmek için receiverlerin birbirine yakın olması lazım, artı aynı anda çalışmaz. Çatıdan gelen tek kabloyu, (apartman sistemine kablo eklemeden) multiswitch ile kaskad şeklinde daire içi dağıtım için kullanabilirmiyiz. kullanabilir isek nasıl bir model önerilir. 100-150 TL para harcamak için açıkcası konuyu bilen uzman bir arkadaşın yardımına ihtiyaç var.

Yada splitter ve disec kullanarak aşağıdaki şekilde yapılırsa çalışırmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Apartman Santralinden Daire İçi Uydu Yayını

Apartman santralinden dairelere kadar gelen tek bir uydu kablosunu, daire içindeki farklı odalara dağıtmak için daire içi uydu santralleri kullanılabilir. Bu sistemler, merkezi uydu sistemini diğer odalara yayarak ev içi uydu dağıtılmasını kolaylaştırır.

Daire içi uydu santralleri, apartman santralinden gelen kabloyu çoğaltarak her odada uydu yayını alınmasını sağlar. Bu sayede, çanaktan gelen kabloyu çoğaltma ihtiyacı ortadan kalkar. Daire içi uydu santralleri, farklı çıkış sayılarına sahip modellerde mevcuttur ve her bir çıkış, ayrı bir odaya uydu yayını sağlar.

Daire içi uydu santralleri kurarken, uyumlu bir model seçmek ve doğru şekilde kurmak önemlidir. Bu sistemlerin kurulumu, profesyonel bir uydu teknisyeni tarafından gerçekleştirilmelidir. Uygun bir daire içi uydu santrali ve doğru kurulum ile, apartman santralinden gelen tek bir uydu kablosunu daire içindeki diğer odalara kolayca dağıtabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • selam
    öncelikle santralın ıngılızcesı multı dıseqc swıtch :diseqc ayırıcı
    yanı dıseqcin elektrıklısı dıyelım
    bu böyle olunca zaten 4 tane dıseqc eklemenıze gerek yok

resımdekı sekılde yukardan gelen kablo tek splıtter ıle 4 odaya goturup
    tek uydu cıhazı çalısacak sekılde ızlıyebılırsın

dıkkat edın tek uydu alıcı çalısır !
    dıgerlerı ancak aynı kanal acıksa çalısır !
    sız ben hepsı acmak ıstıyorum desenızde zaten sınyal vermez .

2.secenek yukardakı santralden 2.3. kabloları çekmektır bunun harıcınde çözüm yoktur

bu yazdıgınız analog kablotvde sorunsuz olur ama digital sınyal uydu yayınlarında olmaz aynı anda hem vertikal hem horızantal yayın ızlıyemezsınız ..

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

selam

2.secenek yukardakı santralden 2.3. kabloları çekmektır bunun harıcınde çözüm yoktur

bu yazdıgınız analog kablotvde sorunsuz olur ama digital sınyal uydu yayınlarında olmaz aynı anda hem vertikal hem horızantal yayın ızlıyemezsınız ..

Amaç yukarda da belirttiği gibi tüm odalarda bağımsız olarak izleyebilmek ve bunu ilave kablo çekmeden yapmak.
    1. Altenatif multiswitch kaskat çalışırmı.

2. alternatif ise (saçmada olsa ) acaba switch ten gelen yayın splitter ile paylaşılınca vertikal-horizontal sorununa sebep olyor ise acaba yeniden ayırıcıdan geçirerek receivere girsem sorun çözülür mü diye. Başka bir forumda çatı santralden gelen tek kabloda 3 çanağı splitter ile ayırp balkondan gelen 4 lnb ile birleştirip yeniden disec e girerek 7 uyduyu receivere bağladığı bir sistem gördüm. Aklıma oradan geldi acaba çalışırmı diye..

Dediğim gibi asıl amacım tek kabloyu dairedeki 4 ayrı receivere bağımsız çalışabilecek şekilde dağıtmak. Multiswitch kaskat ile böyle bir sistem deneyen var mı merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

selam

Amaç yukarda da belirttiği gibi tüm odalarda bağımsız olarak izleyebilmek ve bunu ilave kablo çekmeden yapmak.
    1. Altenatif multiswitch kaskat çalışırmı.

2. alternatif ise (saçmada olsa ) acaba switch ten gelen yayın splitter ile paylaşılınca vertikal-horizontal sorununa sebep olyor ise acaba yeniden ayırıcıdan geçirerek receivere girsem sorun çözülür mü diye. Başka bir forumda çatı santralden gelen tek kabloda 3 çanağı splitter ile ayırp balkondan gelen 4 lnb ile birleştirip yeniden disec e girerek 7 uyduyu receivere bağladığı bir sistem gördüm. Aklıma oradan geldi acaba çalışırmı diye..

Dediğim gibi asıl amacım tek kabloyu dairedeki 4 ayrı receivere bağımsız çalışabilecek şekilde dağıtmak. Multiswitch kaskat ile böyle bir sistem deneyen var mı merak ediyorum.

Alıntıları Göster
    4 odada türksatı bağımsız izlemek istiyorsanız santralden aşağı 4 tane kablo inecek başka yolu yok !
    dağıtma işi sadece dijitürkte oluyor oda mdu lnb kullanıldığı için

• tamircihasan T kullanıcısına yanıt
    İlave olarak dediğiniz gibi dt unicable yayınlarına müsade ediyor çalışma şekli olarak ve çok rayat splitter ile çoğaltılabiliniyor mdu lnb ile bende o şekilde kullanıyorum... ama merak ettim şimdi peki mdu lnb türsat da bu mantıkda çalışırmı acaba nedersiniz malum türksat da coğaltılmak isteniyorsa çıkışlar santral sistemi veya 4-8 çıkışlı lnb kullanılması gerekiyor
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    turksatta mdu lnb kullanılabılseydı en basta otel sahıblerı mutahıtler gobek atarlardı
  • fatihmc kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin mütahitler normal şartlarda da zaten işlerini düzgün yapmıyorlar sonuç değişmezdi zaten
  • ogoksel O kullanıcısına yanıt
    horizantal vertikal çıkışlı multiswich ler 8 kanala kadar bulunabiliyor .
    komşu ile anlaşırsanız . 4 sana 4 ona merkezi sistemi aktarabilirsiniz .
  • Beyler bende tam net cevap alamadım. Adam multiswich daireye koysak alsamda bu iş olmaz mı diye soruyor.
    Tamam Splitter la recever cıkışıyla falan olmayacağını anladık.
    Bende 2 tane şema çizdim.

A- Şeması genelde olan her daireye gelen tek kablo sistemi
    Bu şemada daire içine multiswich alsak yine her odada ayrı kanallar izlenme olmaz mı?

B-Şemasında da şuan oturduğumuz sitede 2 tane ayrı uç geliyor.
    Ben bu uçları söksem çatıdaki multiswich deki swich sat outlarından H Higt ve V Higt olarak takıp eve aldığımız multiswich e giriş yapsam ev içinde sagıtımı gerçekleştirsek yine mi olmaz? :) İlla 4 LNB giriş H Low V Low  Apartman santralinden gelen tek kabloyu multiswitch ile daire içi yaymakmi yapmak lazım.
    Teşekkürler. Apartman santralinden gelen tek kabloyu multiswitch ile daire içi yaymak

• Burada tek sorun, kaskad bağlantıda bir mesafe sınırlaması var mı?. Normalde kaskad ve altındaki santraller 10-15 cm lik kablolarla birbirine bağlı.
    Hocam sorunun cevabını 5 senedir bulamadıysan . Garanti veririm 25 sene daha bulamazsın
  • Senin Merkezi sistemden TV ler arasına 100 kağıt sıkışmış .Kablo döşerken Uyducular bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Senin Merkezi sistemden TV ler arasına 100 kağıt sıkışmış .Kablo döşerken Uyducular bulur

Bu bir ihtiyaçtan çok teknik bir soruydu, uydu frekans sitemleri, çoğaltma ve paylaşım mantığını anlamak için açılmış bir konuydu.

Sorun çatıdan indirilen tek (veya en fazla çift) kablo frekans ve kanal kaybı olmadan, kat içerisinde her birisi birbirinden bağımsız bir veya birden fazla receivera nasıl dağıtılabilir..
    merkezi sistemden Dağıtılmaz . 4 kablo gerekir
    Çift çıkışlı LNB den Vertikal ve Horizantal çıkışları indire bilirseniz .
    2x4 veya 2x8 Multiswitch ile iki kablo gelen sinyali 8 çıkışa kadar dağıyabilirsiniz .

https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.search0104.0.0.58c81e80pIqhi3&initiative_id=SC_20180312073138&SearchText=2x8+multiswitch&g=y

• quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Senin Merkezi sistemden TV ler arasına 100 kağıt sıkışmış .Kablo döşerken Uyducular bulur

Bu bir ihtiyaçtan çok teknik bir soruydu, uydu frekans sitemleri, çoğaltma ve paylaşım mantığını anlamak için açılmış bir konuydu.

Sorun çatıdan indirilen tek (veya en fazla çift) kablo frekans ve kanal kaybı olmadan, kat içerisinde her birisi birbirinden bağımsız bir veya birden fazla receivera nasıl dağıtılabilir..

kısaca yukarıdakı santralden kaskat eklenırse olur recever cıkısından gelen tek kabloyu daıre ıcınde santral alıp cogaltamazsınız yukarı neden takmıyorsunuz ?

ayrıca her ekte desıbel kaybı olmadan olmaz yuzde 10da olsa kayıp olur enaza ındırmek ıcın rg11 kablo olabılır oda 5 10 katlı bınada gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 17 Mart 2018; 20:5:51 >

• Unicable multiswitch sistemiyle istediğinizi yapabilirsiniz. Spaun markayı öneririm. Fakat burada şöyle bir durum söz konusu ; kaç tane çıkış verecekseniz daire içinde Multi switche santralden o kadar giriş vermelisiniz. Bu şekilde tek kablo ile sorununuzu halledebilirsiniz. Ben kendi evimd 2 çıkışlı bir unicable multiswitch kullanıyorum. Gayet memnunum. Bir de şöyle bir durum var. Kullandığınız receiverler unicable destekli olmalı. Ben de 2013 dahili uydu LG var destekliyor bir de Atlanta HD box var o da destekliyor. Sistemi hayata geçirmeden bu konuları da kontrol ederseniz iyi olur. Bu unicable multiswitcler masraflı ürünler . Bence internet altyapiniz müsaitse internet üzerinden TV seyretmeyi düşünebilirsiniz. Daha az masraflı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliel79 -- 17 Mart 2018; 21:24:7 >
  • Abi tebrik ederim ya. Konu sahibi 5 yıl önce açtığı konuyu unutmamış halen
  • Tek cevap buymuş işte

Unicable multiswitch
    Biraz daha araştır konuyu
    Apartman santralından bahsediyorsun . multiswitch nerede duracak .
    Olmaz kardeşim Merkezi sisteme ayrıca multiswitch bağlanmaz .
    Beş senedir geldiğin noktadan onbeş sene sonrada 1mm ilerleyemezsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokno

Biraz daha araştır konuyu
    Apartman santralından bahsediyorsun . multiswitch nerede duracak .
    Olmaz kardeşim Merkezi sisteme ayrıca multiswitch bağlanmaz .
    Beş senedir geldiğin noktadan onbeş sene sonrada 1mm ilerleyemezsin .

Uzaklaştılmış ne yazıkkki,
    Biraz araştırdım keşke sen de araştırsaydın. Evet hepsi olmasa da kaskad multiswitche bağlanabilen hatta birbiri ile kaskad olabilen unicable modeller mevcut, ve tek kablo ile aşağı daireye gönderiyor. Pek çok bina, resmi daire de bu yöntemi kullanıyor. Artık çoğu uydu cihazı ve televizyon da bu sistemi destekliyor. Maliyet yüksek çünkü pahalı cihazlar ama benim sorumun cevabı alınmış oldu. Teknik olarak çatıda yer alan anten sistemi unicable multiswitch ile tek kablo kullanılarak aşağı indirilip birden fazla cihaza frekans kaybı olmadan dağıtılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 20 Mart 2018; 9:3:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.