Şimdi Ara

Kablo ile iki daire arası hat çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oturduğum dairede internet yok, yine bana ait olan üst dairede yine benim adıma olan internet ve tivibu kullanıyorum, alt katta üst kattaki wifi ile kullanıyorum, yine alt katta digitürk iq plus cihazı da tplink kablosuz nano router ile kullanıyorum, ancak wireless kaba tabir çok fazla çekmiyor. Üst kattaki modem 4 portlu, kablo çekmek istesem maximum 40 metre kablo yetiyor. Üst kattaki porttan alacağım tek hat kabloyu aşağı indirdikten sonra ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Alt katta hem kablosuz hem de digiturk iq cihaz için direkt kablo ile kullanmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum. Hangi ekipmanı almalı bağlantıları nasıl yapmalıyım.

• yanlış anlamadıysam modemden gelen kabloyu çoğaltmak istiyorsun.
    bunu yapman veri kaybına yol açacaktır. Ben hiç çoğaltıcı görmedim ama pinleri ayırak kabloyu tekrar yapman lazım ama buda sağlıklı değil.
    benim tavsiyem aynı hattan bir kablo daha çekmeniz veya orta nokta bir yer varsa kablosuz hattı güçlendirecek router almanız.
  • Kabloyu cekip 4 port bir router alip takarsin kablosuz ve 4 port kablolu yayinin olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ederim, yapmak istediğimi kabaca çizmeye çalıştım.
    https://store.donanimhaber.com/c8/0f/74/c80f74dfb098c367ac8cb377dd9d4617.jpg

• Farklı bir yöntem soyleyim, eğer evinizde eski karasal anten girişi varsa bunlar ev içinde dolaşım yapmadan direk bir üst kata cikar oradan daha kısa kablo ile işinizi görebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 TL ye 4 port bir switch al yukarıdan çektiğin kablonun aşağıda switche tak. Daha sonra o switchin diğer portlarından ister kablo uzat kablolu bağlan ister routera kablo çek kablosuz ağ olsun. İstersen ikisini birden yap. Yani bir switch işini fazlasıyla görür. Kalitede düşmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaffBull

Cevaplar için teşekkür ederim, yapmak istediğimi kabaca çizmeye çalıştım.
    https://store.donanimhaber.com/c8/0f/74/c80f74dfb098c367ac8cb377dd9d4617.jpg

yapıcagın en saglıklı ıslem bu olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.