Türknet sitesinde 100mbps fiber altyapi gozuktugu icin basvuru yaptim. Baglanti icin turk telekom ekiplerinin gelecegi soylendi. Ancak ankastre sorunu nedeniyle kurulum ekipleri gelmedi. Turknet binaya gelen beyaz kutudaki problemi elektrikci cagirarak halledin kuruluma gelelim diye aradi ve mesaj atti. Su an kablolarin durumunu fotograflarda gozuken halde. Tam 3 aydir ev interneti baglatmaya calisiyorum. yasadigim yer merkezi ve yeni sayilabilecek (5yillik bina) bir yer. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim. Daire içi Bodrumdaki durum Turknet in attigi mesaj |
Bina İçi Fiber Kablo Bağlantısının Sorumluluğu
Günümüzde, bina içi fiber kablo bağlantısı, yüksek hızlı internet erişimi sağlamak için hayati öneme sahiptir. Bu kabloların döşenmesi ve bakımı, bina sakinleri ve yapı sahipleri arasında kimin sorumluluğunda olduğu konusunda soruları beraberinde getirebilir.
Genel olarak, bina içi fiber kabloların döşenmesi ve bakımı, binanın sahibinin veya yönetim şirketinin sorumluluğundadır. Bina sakinleri, dairelerinin içine kadar gelen fiber kablolar ve bunların bağlantıları ile ilgilenmekten sorumludur.
Bina içi fiber kablo döşeme işlemi, genellikle binanın inşaat aşamasında veya sonradan eklenerek yapılır. Sahibi veya yönetim şirketi, kabloların uygun şekilde döşenmesini ve binadaki tüm birimlere erişim sağlanmasını sağlamalıdır.
Bina içi fiber internet kablolarının bakımı da bina sahibinin veya yönetim şirketinin sorumluluğundadır. Bu, kabloların hasarlarını kontrol etmeyi, gerekirse onarımı yapmayı ve sistemin genel performansını izlemeyi içerir.
Daire içi fiber kabloların ise bakım ve onarımından daire sakinleri sorumludur. Bu, kabloların doğru şekilde bağlandığından ve herhangi bir hasar bulunmadığından emin olmayı içerir.
Bina içi fiber kablo bağlantısı konusundaki sorumlulukların net bir şekilde belirlenmesi, sorunların önlenmesine ve sakinlerin sorunsuz bir internet deneyimi yaşamalarına yardımcı olacaktır.