Araştırmalarım sonucunda kabloyu buldum. 4 sayfadaki mesajımda anlattım. Okuyabilirsiniz. Benim sokağımdaki bir binaya geçen sene fiber kablo getirildi. Bu kablo için yaklaşık 200 metre kazı yapıldı ve sadece o binaya özel şekilde bağlandı. Sokağımda o bina hariç fiber kablo götürülmüş bir bina yoktur. Yeni binalar dahil olmak üzere tüm binalar VDSL kullanmaktadır. Fiber götürülmüş bina yaklaşık 50 seneliktir. Yeni binalara bile fiber götürülmezken o eski binaya fiber çekildi. Fotoğraflar ile anlatmaya devam edeyim.
Binada baz istasyonu yok, binanın dört bir tarafından yüksek yerlerden inceledim. Herhangi bir baz istasyonu göremedim. Zaten bina sokak arasında kalıyor, burada baz istasyonu olmaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Mart 2022; 15:34:1 > |
Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil)
-
-
Merhaba;
Muhtemelen TT.' un metroetherneti olmalı. Özel bir uygulama için simetrik hat kullanımı olabilir. En az iki yıllık taahhüt ve 20/20 hatta dünyanın parası vb......
Kolay gelsin.
-
50 senelik binada Metro Ethernet için 10000 liradan daha pahalı çılgın fiyatlar ödediklerini hiç sanmıyorum. Ben bu işi araştırmaya devam edeceğim, her yere dilekçe verdim ve TurkTelekom CEO mailine yazdım. Beni aradıklarında bu konudan bahsedeceğim. Eğer onlar söylemezse ben gider o binadakiler ile teker teker konuşurum ve o kablonun nereye gittiğini öğrenirim.
Eğer Metro Ethernet ise tamam sorun yok, ama eğer birisinin evine tanıdık vasıtası ile çekilmiş özel bir hatsa benden çekecekleri var. Ona çekiyorlarsa bana da getirecekler öyle iş yok
-
Ya parasını ödeyip proje ile çektirdiyse ?
-
Binada yaşayanları az buçuk tanıyoruz, burada öyle çok para verip altyapı yaptıracak insanlar olduğunu sanmıyorum.
Ama araştırmalarım tam hız devam ediyor, bölge müdürlüğüne her gün faks çekiyorum. Genel müdürlüğe de durumu anlattım. Oradaki fiber kablodan bir hattın rahatça bizim binaya da getirilebileceğini belirttim. Bakalım sonuç ne olacak, ben bir şeyi kafaya takarsam çok uğraşırım, en sonunda beni susturmak için bana fiber getirmek zorunda kalırlar. Birkaç gün içinde bölge müdürlüğüne gidip konuşmayı da düşüyorum
-
Tutumunuzu dostane tutarsanız telekom personeliyle daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi sizin tercihiniz ancak bende apartmanıma fiber getirene kadar baya uğraştım genel merkezin ilçe müdürlüğüne çok bir yaptırımını göremedim. İlçe müdürlüklerinin elinde herşey. Kolay gelsin.
-
İlçe müdürlüğüne atıyorum zaten hep mailleri ve faksları, umarım anlayışlı birilerine denk gelirim
-
Gibi Sezon 2 konusu gibi olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç bilgim yok o dizi ile ilgili, konusu nedir
-
Son resimdeki binanın üstündeki baz istasyonuna benziyor. Genelde baca şeklinde kamufle ediyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, Gibi Feyyaz Yiğit'in başrolde olduğu bir absürd komedi dizisi. Exxen'den izleniyor.
Sezon 2'de bir bölüm var, tüm mahallelinin kıskandığı ve hakkında türlü kurgulara gittiği bir karakter üzerinde gelişiyor. Sizin herkesten müstesna şekilde fiber çektiren komşunuzun da böyle biri olması mümkün.
NOT: Gerçekler su yüzüne çıktığında, çok komik bir nedenle bu işlem yapmış olabilir.
-
-
Balkonun üstünde sanki baca. Özel projededir. Binaya girip bakmak lazım. Bazen yayıncılar kendi evlerine çektiriyor. Parası olan yaptırır. Bende bizim bahçeye kaba bir fiyat çıkarmıştı tahmini 400-500 bin TL demişlerdi. İki katı fiyatta çıkabilirdi. Bölgede sorun olunca, baya sıkıştırınca yapmak zorunda kaldılar.
Son attığım fotoğraf 8 sene önce çekilmiş, o zamanlar binaya giren fiberi bırakın sokaklarda fiber yoktu adsl vardı.
o binaya fiber daha geçen sene çekildi. Yani o gerçek bir baca.
Binanın kapısını açık görsem dalıp bakacağım ama açık denk getiremiyorum ki
-
Bizim apartmanda baz istasyonu var. Apartmana kadar fiber kablo geliyor ama apartmanda fiber internet yok. Özel birisine çekmişler ama parasını verip vermediğini bilemem. Baca konusuna gelirsek baca boyu kısa ve beton olduğu için normal bir baca çıkışı olduğunu söyleyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 10 Mart 2022; 15:0:56 > -
Resim babında değilde her baz istasyonu fiber ilede çalışmıyor. Geriye tek seçenek bireysel proje kalıyor.
Yeni iskan alan binalara fiber bağlanması mecburi bina oldukça eski olduğu belli o apartmana fiber gelmesine bu kadar takılacağınıza ilgili binayı örnek gösterip kendi apartmanınız dahil diğer apartmanlara gelmesi için çaba harcamak daha olumlu olacaktır.
Not: Şahsen oturduğum sokakta TT ve SOL GPON çalışması yapılacağı belirtildi Kadıköy Belediyesinin kaldırım düzenlemesi için keyfinin gelmesini bekliyoruz tüm sakinler olarak ben imza toplamaya başladım konu ile ilgili.
Baz istasyonu olduğundan şüphelendiğiniz yapılar için e-devlet alında BTK baz istasyonları ile ilgili bir bölüm var oradan sorgulama yapabilirsiniz ayrıca Cell Mapper uygulamasını tavsiye ederim forumda konusu var biraz veri toplarsanız kısa sürede yakınınızda kullandığınız ve verisini topladığınız operatörün baz istasyonu varsa haritada belirecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 10 Mart 2022; 16:32:59 > -
Zaten ben de kendi binama gelmesi için uğraşıyorum. O binanın önündeki menholden benim binamın önündeki menhole direk tünel var. Benim önümdeki menholden de benim binaya delik var.
Hiç kazı yapılmadan oradaki fiber benim binama getirilebilir. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler olacak. Genel müdürlüğe günde 2-3 sefer faks çekiyorum. Ayrıca sürekli BTKdan kayıt açıyorum.
-
Hocam yanlışınız olmasın bahsettiğiniz rakam çok büyük bir mebla telekom'un kullandığı kablo metresi 15-20 tl tabi ne kadar güncel bilmiyorum ama cam kablo ne kadar pahalı olabilir bakır kablolardan çok daha uygun santralde zaten olt vs. oluyor.
diğer ıvır zıvırlar'da uygun fiber sonlandırma falan çok yüksek bir fiyat söylemişler heralde sizi caydırmak için
-
Hocam bu bir yasa mı yoksa turktelekom'un tutumu mu ?
ben de bulunduğumuz yerde yeni apartmanlara fiber çektiklerini görüyorum ama hepsi şehir merkezinde mesela bu dediğiniz müstakil evler için de geçerli mi ?
Bununla ilgili bir kaynak varsa paylaşabilir misiniz ?
Yeni bir ev yapılma ihtimali var da belki bu şekilde fiber çektirebilirim saha dolabı 80 metre uzunlukta ve arsa ile tt kuyusu teğet geçiyor.
Hatta ücretli bile yaptırmayı düşündüm tt bölge müdürlüğünden aradıklarında sordum öyle olmuyor diyor proje yapılacak falan saçmaladı ama kendisi de bilmiyordur diye düşünüyorum çünkü tt'ye hep fiber talebi oluştursam beni arayıp abonelik başvurusunda bulunmuşsunuz diyor nereleri ile okuyorlarsa artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 10 Mart 2022; 16:58:35 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
50 senelik binada Metro Ethernet için 10000 liradan daha pahalı çılgın fiyatlar ödediklerini hiç sanmıyorum. Ben bu işi araştırmaya devam edeceğim, her yere dilekçe verdim ve TurkTelekom CEO mailine yazdım. Beni aradıklarında bu konudan bahsedeceğim. Eğer onlar söylemezse ben gider o binadakiler ile teker teker konuşurum ve o kablonun nereye gittiğini öğrenirim. Eğer Metro Ethernet ise tamam sorun yok, ama eğer birisinin evine tanıdık vasıtası ile çekilmiş özel bir hatsa benden çekecekleri var. Ona çekiyorlarsa bana da getirecekler öyle iş yok |
KABLONUN NEREYE GİTTİĞİNİ BULDUM Biraz önce apartmana gidip kapıları çaldım ve birisi kapıyı açtı, olayı anlattım, ve binadaki kutuları incelememe izin verildi. Ben de turuncu kabloyu takip ettim ve ucu Türksat Kablo kutusuna çıkıyordu. OBİ-FREE denilen ve DOCSİS teknolojisinin fiber kablolardan iletilmesini sağlayan bir cihaz çıktı Gelen kablo Türksat kablo için yapılmış özel bir fiber koaksiyel dönüştürücüsüne bağlı. Yani bu fiber kablo aslında Türksat Kablo hizmeti için getirilmiş. Geçen sene bizim sokakta televizyonlar çalışmıyordu, anlaşılan bu yüzden getirip bağlamışlar. Bu kablo üzerinden 100mbit üzeri hizmet verilmiyor, bu yüzden Türksatı aradığımda sadece 100mbit hız alabileceğim söylenmiş. Ben de 100mbit denildiği zaman fiber kablonun Türksat olma ihtimalini elemiştim. fakat Türksat, 100mbit erişim için de fiber cihazlar ,kullanıyormuş öğrenmiş olduk. Anlaşılan kimseye özel çekilen fiber falan yokmuş, türksat kablo için çekilmiş. Bu üzücü oldu. İşin garip tarafı kablonun Turk Telekom menhollerinden geçerek gelmesi, bu yüzden TurkTelekom fiberi sandık ama değilmiş. Konu burada son buluyor arkadaşlar. Aşağıya cihazın fotoğraflarını ve modelini bırakıyorum. İyi günler. simbacorp.com.vn FTTB Optical Node WR-1201-JK-TD, FTTB Optical Node, Simba-Prevail http://simbacorp.com.vn/en/fttb-optical-node-wr-1201-jk-td.html |
Benzer içerikler
- dsl bağlantısı yok
- türk telekom hipernet nedir
- evimde mobil wifi
- fiziksel wan bağlantısı bulunamadı
- ttnet kullanıcı adı şifre öğrenme
- en iyi internet
- ağda kayıtlı değil ne demek
- cep magnet nedir
- modem kurulumu
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X