Şimdi Ara

Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
5.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BTK sanırım şart koşuyor kendi oturduğum sokakta karşımda yeni apartman yapıldı kentsel dönüşüm ile sokağımızda tek TT Gpon altyapısı o apartmanda var saha dolabından 75-100 metre kadar uzakta.

• Benim faks makinem var, bu gün çektiğim 6. faks oldu bu. Benden bıkacaklar ama pes etmeyeceğim. O fiber bana da gelecek.

Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil)
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 3km mesafe ve asfalt parasında eklediler tahminim. Sonradan birleşim yerine tip23 koydular. 400m de 110 max hızım var. Tek dsl abonesiyim hala. Başka internet bağlayan olmadı sanırsam. 72 telefon hattı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen tanıdıkla vs. getirtmiştir ya da parası neyse vermiştir, evi eski vs. deyip önyargıda olmayın, iki seçenek var ikisi %50

ya parayla
    ya tanıdıkla çektirmişlerdir.

Baz istasyonu değil o %100 doğru.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim binam ile o bina arasında menhol hattı var, hiç kazı yapılmadan fiber bana kadar getirilebilir. Eğer müdürlükten yarın da cevap gelmezse pazartesi ilk işim müdürlüğe gitmek olacak. Oradaki altyapı ekibine olayı anlatacağım bakalım ne diyecekler

• Oturanlardan birinin ilgili bakanlıkta tanıdığı vardır cekerler oyle olursa, bunlara neden cekildi demek yerine bence çektiren kisiyi bul ve senin de fibere ihtiyacın olduğunu söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt

Beni tanımıyor ki neden uğraşsın :(

• Telekomun fiberi için uğraştığına değmez hocam maksimum 100 veriyorlar zaten vdsl hızı türknet gigafiber için uğraşsan simetrik gigabit kullanırsın.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

er ya da geç 100mbit sınırı kalkacak.

ayrıca VDSL ile Fiber arasında 2-3 ms ping farkı oluyor,

VDSLde max 90 mbit görebiliyorum ama VDSLde 100 110 sorunsuz alınıyor şu an

Sınır kalkacak da kaç paraya verecekler varlık fonuna geçti telekom 200 megabit 500 lira olur artık Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil) 

• Bluepower kullanıcısına yanıt

TurkNet üzerinden alırız, sonuçta aynı altyapıyı kullanabiliyorlar. Ayrıca ben 500 lira gibi fiyatlar olacağını düşünmüyorum, benim için alınabilir diye düşünüyorum. hem o zamana kadar upload da yükselir

Yahu ne 15-20 si komik olmayın. Telekom bu kabloları kilometrelerle alıyordur. Metresi 1-2 tl den fazla değil. Bakırdan ucuz zaten. Yukarda bahsedilen maliyet kazı, personel vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Hocam burada komik olan sizsiniz tabi ki metre başı satış ile bobin fiyatı bir olmaz ayrıca alış miktarı, kar payı koymaması, kargolama maliyeti vs. bunlar olmadığı için daha az olacaktır ama o kadar ufak rakamlar değil biz de esnafız tır tır mal alıyoruz diye kimse bize %10 fiyatına mal vermiyor.

Fiber kablolar gerçekten çok ucuz, hele en ince olanların metresi 3-4 lira falandır. Maliyeti oluşturan en büyük şey ONT cihazları

Ont'de para değil hocam zaten her aboneye verip aylık parasını alıyorlar.
    Proje falan uğraşmak istemiyorlardır çekmesi falan
    Ayrıca olt'den size özel port çıkmaları lazım o port'u ne kadar çok kullanıcıya verirlerse turktelekom için o kadar kâr

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şimdi şöyle ilginç bir durum var, bahsettiğin yan binaya giren fiber kablo GPON ağı olmayabilir, belki normal aktif bir fiber kablosudur. Bunu gpona çevirmek için dönüştürücü gerekiyor sanırım

evet aktif fiber de olabilir çünkü 48-64 kişiye verilebilecek bir port'u bir kişiye bağlamak istemeyebilirler ama onda nasıl bir cihaz kullanılıyor bilmiyorum.

• Bakırköy mü burası

• FK F kullanıcısına yanıt

evet

• Menhol olması çok bir şey ifade etmiyor, benim binanın 5 metre önünde de var. İçerisinden karşı binaya fiber, bize de bakır kablo geçiyor ama uğraşmadılar ufacık binayla :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.