Bayileri, Genel Merkezleri veya internet siteleri üzerinde doğru yetkili kişileri sağ duyu ile ikna etmeye çalışın. DOCSIS dönüşümü için o fiberi çeken firma normal bir şekilde fiberi verebilmeli. Fiberi getirip analoğa çevirmek neden bu arada neden anlayamıyorum. Ne bu klasik - geleneksellik, analog önceliği Bu arada ucuza da metro ethernet var 10/10 Mbps 950 TL, 20/20 1462 TL. Bence bu kadar fiber getirmek için uğraşmak yerine datacenterda işe girin veya yatırımcı aracılığı ile datacenter sahibi olmak için uğraşın. Bazen gaza gelip Türk.net Gigafiber için komşu ve mahalle ile Türk.net'e kendimi duyurmaya çalışsam mı diye düşünürken sonra bu kadar uğraşı kendim iss şirketi açma veya server odası kurma için harcasam daha fazla şey elde ederim diye düşünüyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 15 Mart 2022; 1:23:33 > |
Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil) (5. sayfa)
-
-
O kablo fiber olabilir ama üzerinden gelen internet fiber değil. Fiber kablo üzerinden DOCSİS iletiyorlar, yani dönüştürücü ile GPON'a dönüşümü yapılamaz. Santral tarafındaki cihazın da sökülüp ONT takılması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 15 Mart 2022; 1:27:28 > -
Belirli sıklıkta mesajlarımda yer verdim ilgili cihaza ve Türksat altyapısında çalışan diğer Rfog cihazına bu arada bu bina üzerinden diğer komşu binalara da hizmet veriliyor olabilir (kalın siyah bir kablo gidiyor yukarıda) rfog cihazı takıldığı zaman sinyal seviyesi düşüklüğü ve gürültü ortadan kalkmış oluyor fiber ile taşındığı için RF sinyal ilgili cihazlar docsis 3.1 e uyumlu mevcut docsis 3.0 da yüksek hızlara çıkabilirler verilmemesi bu hızların Türksatın tercihi TT ye çelme takmamak için buna ek olarak talep çok olursa periferide yani mahalle seviyesinde bolca cihaz yenilemesi yapmak zorunda kalacak ilçeler ve iller arası kendi trafiğini taşımayan zavallı Türksattan bahsediyoruz burada
-
dediğinin gibi siyah kablodan bizim binalara dağıtım yapılıyor. Hatta bizim televizyon Kablo TV bu fiber üzerinden çalışıyormuş :) ben de diyorum televizyondaki arızalar bayağıdır olmuyor falan meğersem sokağıma bu cihaz takıldığı için sorunlar çözülmüş.
Ama DOCSİS 3 -3.1 teknolojilerine rağmen hala 100mbit üstü paket satmıyorlar, santralleri bu kadar aboneye yüksek hız vermeyi desteklemiyor.
-
Varlık fonu sorunları bunlar TT ile rekabet etmemesi esas ne kapsama alanı arttı ne de mevcut kurulu altyapısını sorunsuz hale getirmek için çaba sarf edilmesine imkan tanınmadı hala docsis 3.0 modem ihalesine çıkıyor Türksat
Ancak geçen yıl pasif ve aktif fiber cihazlarla altyapıyı desteklemek için ihale açtılar dolar yükselişe geçti hamleler geç değil bilerek erteleniyor bir şekilde Telekom ile rekabet etmesi engelleniyor.
-
Sadece belirli bölgelere hizmet veren firmaların Turk Telekom ile rekabet etme şansı yok.
Kablonet sadece büyük şehirlerde var
Superonline zengin semtlerde sitelere gidiyor.
Türknet zaten ufacık firma
Bu ülkede internet kullananların %70 %80i Turktelekom altyapısı kullanıyor. Bu yüzden kimse rekabet edemiyor ki, şansları yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam herkese,
İskanı olmayan bir binaya taşınacağım. Sanırım iskan işlemleri uzun sürecek. Türksat vdsl destekliyor. Mevcutta aboneliğim var. Sorum: İskanı olmayan daireye Türksat bağlatabilir miyim? (Bina yeni ancak müteahhit batmış. Türk Telekom kutusu duvara yapılmış, içinde çıplak kablolar var sadece.)
Teşekkürler
-
VDSL altyapı varsa bağlatırsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5g internet gelse de kurtulsak şu kablo işinden
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X