KAREL internet
|
|
Turkcell tv+ ve sallakazan youtube İnternetleri ana paketten düşüyor.
|
Yeni binaya taşınma sonrası internet ihtiyacı oldu. Mobil cihazlar dahil hiç bir firma hizmet vermiyor. Altyapı yok. 380 yakın daire 60 işyeri. Ama oturan 3-4 aileyiz. Belki 1 aya dolar çoğu yer ama turktelekomun yılsonuna kadar projelere onay vermiyeceği, daha bina içi eksiklerin olduğundan dolayı umudumu kestim. 450 metre mesafede interneti eve taşımak istedim. İlk olarak sadece tplink 9970 turktelekom modemi ile sinyal almaya çalıştım. sadece balkonda görüyor. Hız 1 mbit geçmiyordu.
Amazondan tplink cpe220 alıp, modeli ile cpe220 açık alana çekip deneme yaptım.
Maalesef sağlıklı bağlantı kuramadım. 100 tane ağ bulmasına rağmen çok iyi çeken ağlarda bile 10 mbit geçmiyordu. Tplink CPE220 içinden ses geliyordu içinde bir parça kırık yada arızalı ürün olabilirdi ama 100 tane ağ çok rahat görüyordu.
CPE 220 iade etmek zorunda kaldım.
Daha sorunsuz bağlantı için Tplink CPE710 modelin 2 tane karşılıklı alıp kurdum.
Sadece deneme kurulumu yapıldı. Cihazlar koltuk, masa üzerinde arayüzde hız 360 mbit ile 195 mbit arasında dolanıyor. 250 altına düşmüyor.
30x zoom.
Eksi yönler
-CPE220 Client modda 100 yakın ağ bulurken, CPE710 en fazla 10 ağ görüyor. Cep telefonları daha fazla 5ghz ağ görüyor. Sebebini bulamadım.
-Her ne kadar cihazlar tek yönde olsada Ana cihaz yayın yaparken dağıtıcının arka tarafında 2 - 3 duvar arkasına yüksek hızlarda interne bağnabiliyoruz. Client cihaz ilk yazılımlarında Bridge ve router mod varmış ama yazılımla kısıtlamışlar. CPE 220 de bu özellik hala var.
CPE220 arayüzü
CPE710 arayüzü
Firmadan destek, ilk yazılımı istememe rağmen temin edemedim. İnternette de bulamadım. Client cihaz Brige moda olduğu zaman hem ek router ihtiya olmayacaktı hemde 3 bir noktaya dağıtmakta sorun yaşamayacaktım. Cihazlar tek yönde sağlıklı çalışsada ekrafına yaydıkları sinyallerde iyi. 2 üst kattan ana cihaza rahatlıkla bağlanabiliyorum.
Maalesef 2 tplink modelde tam istediğimi bulamadım. Bu yüzden ubuntu veya Ruıjıe(Bu konuda uğraşırken karşılaştım. Uzak mesafede kullananlar oldukça memnun. Paketler kayıpsız ve 2 ms bahsediyorlar.) modellerine yönelebilirim.
EKLEME: Forum hatasından dolayı 3 defa baştan yazmak zorunda kaldım. Tam gönder diyorum Beklenmedik hata sayfası çıkıyor. Atladığğım yerler varsa ekleme yapacağım.
Ekleme-2 : CPE220 2.4 ghz olduğundan hız yavaş. Daha sorunsuz bağlantılar için 5ghz ürünler tercih edilmeli.
|
|
Kablo hırsızları işbaşında.
|
Ev telefonundan (Turknet) Numara taşıma yapan GSM hatlarını arayamamak.
|
Dinamik Dns, Noip, ddns.net engeli.
Modeme dinamik DNS kurdum. noip bir ara tamamen engelliydi. Şuan açık ama ddns.net adresi blokeli. Girince aşağıdaki adrese yönlendiriyor.
ddns.net uzantısı noip kayıtlı değil mi? ping de bu adrese 7-8 çıkıyor. ddns.net için yasal engelleme varmı? Mobilden girince sorun yok. Benim denediğim Turknet ve turktelekom da sorun var.
ddns.net
http://aidiyet.esb.org.tr/landpage?ms=http://ddns.net/
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.499
İkinci El Bölümü Mesajları: 33
Konularının görüntülenme sayısı: 37.996 (Bu ay: 706)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 703 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar