Şimdi Ara

VDSL Hattım ve Bina içi kablo değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, vdsl'e ilk geçtiğimde 30mbps hız alıyordum fakat bi ara sorun oluştu 1 hafta internetim olmadı falan, sonrasında ise (dublex ev) ikinci katında hiçbir yerde modemi taktığımda ışıklar yanmıyordu. Sonra alt katta denedim bu seferde aşağıdaki hız değerini aldım;

İlk yaptığım hız testi bu ;

Eve yeni hat mı çektirmeliyim ? CAT5 düşünmüştüm elektrikçi ne gerek var 2 kablo gidicek cat5 8 kablolu gerek yok falan demiş, önerilerinizi bekliyorum.

• Kabloyla alakası yok hız testinin modem kaça sabitleniyor modemde ?
  • SesliDüsünenFilozof kullanıcısına yanıt
    Merhabalar dubleks dairelerde 1 kata hat getirilir buradan bina içi tesisat ile 2 kata ek yapılır ondan dolayı cat5'de çekseniz pek birşey fark etmeyecektir.
    Eğer çekebiliyorsanız ankastre kutusundan evinize kadar cat6 ftp kablo çektirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum. bina eski olabilir onun için ankasterden cat 6 çekilebilir.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    amc merhaba bi sorum olacaktı acaba bu telekomun çektigi kablomo iyi yani yassı olan uzun mesafe için kullandıgı yoksa ikili yani ince cat 5 benzeri kablomu iyi. hangisini tavsiye edersin.direkten eve çektiigi cevabın için çok sagol.çok teşekürrler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisssss -- 7 Temmuz 2016; 13:12:33 >
  • reisssss kullanıcısına yanıt
    Kdpa kablosu ise iyi.

resmini koydum acaba bu kablomu dedigin o dahamı iyi internet degerleri için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kodu yazmıyo dediğim model veya cat5 hangisi ucuzsa çek bölge altyapı iyiyse bina içi 50 yıllık olsun cayır cayır çalışır.

• Cat6 cek cat5 le hic ugrasma elektrikcilerde 1 lira metresi ha toptan alcam.diosan internetten daha ucuza alabilirsin.

• Benim arkadaşımın evinde her odada internet hattı var. Ama altta ankastreden geliyor. Bu iki odadan interneti kullanabilir mi ? Bende rj45 ile köprülü modeme ap bağlı ucunda öyle çekiyor. Onda yok tesisat ilk başta dediğim gibi yapabilir mi ?

• Odalarda sinyal vardır.

Yani her odaya 1 ertane modem koyabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Kabloyla alakası yok hız testinin modem kaça sabitleniyor modemde ?

İlk seferin kaydı yok onda 50 ulaşılabilir hız 32e sabitti, şimdi ki olay bu ;  VDSL Hattım ve Bina içi kablo değişimi

Bu arada kablo değişimini direk aşağıdaki bana verilen 2 bakır kablodan 2 kata gidecek şekilde yapacağım, ayrıca ek yapılır falan demişler ev aslında iki ayrı daire idi o yüzden öyle bi imkan yok sanırım :D
    Ben cat 6 baya bi hız kaldıran bi kablo olduğundan cat 5 nasıl olsa 100mbps kaldırıyor benim bağlantı 32 hadi her şey iyi gitse yine 100e vurmaz çünkü aktarmalı hat, ondan cat 5 düşünmüştüm fakat elektrikci bana dedi ne 2 tane bakır kablo ile 8 damarlı cat 5i ne yapacaksın falan gibisinden bir şey söyledi ben buraya takıldım. Ama siz diyorsanız cat5 ile cat6 arasında bağlantı hızından çok bağlantı kalitesi farkı olur hemen cat 6 çektiririm

Değerler baya kötü vdsle göre elektrikcilerin her lafına bakmayın genelde boş konuşur bir çoğu kombiye şofben derler anca.

Cat5 iş görür telekomun altyapısında problem yoksa değerler değişir dış tesisat problemli ise değişen pek birşey olmaz komşu filan varsa onların değerlerine bak ona göre kablo - prensibal değişikliği yaptırırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Değerler baya kötü vdsle göre elektrikcilerin her lafına bakmayın genelde boş konuşur bir çoğu kombiye şofben derler anca.

Cat5 iş görür telekomun altyapısında problem yoksa değerler değişir dış tesisat problemli ise değişen pek birşey olmaz komşu filan varsa onların değerlerine bak ona göre kablo - prensibal değişikliği yaptırırsın.

Telekom ölçüm yaptığında binaya kadar 50mbps geldiğini söyledi
    Değiş ozaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.