Şimdi Ara

Fibernet ile hipernet farkları neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
23.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce türk telekomdan internete başvurdum biz sizi altyapıya göre fiber mi hiper mi diye arayacağız siz istediğinizi seçersiniz dediler de bu fiber ile hiperin farkı nedir hangisi benim için daha iyi olur? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hipernet FTTC üzerinden VDSL2 hizmetidir. T1,T2,T3,T5,T7 gibi FTTC kabinleri bulunur sokağınızda veya yakın bir yerde bu kabinlere fiberoptik kablo gelir, bu kabinlerden binanızın ankastresine kadar bakır kablo gelir. Bina ankrastresinden de dairenize bakır kablo gelir. Uzaklık ve fiziksel şartlara göre 100mbps'e kadar hız alabilirsiniz.Bu hizmette Roket servisi bulunmaz.

Fibernet FTTB ya da FTTH üzerinden verilen fiber internet hizmetidir. Türk Telekom'un uyguladığı 5 farklı yöntem vardır.Bu hizmetlerde Roket servisi bulunur.

1.T11A: FTTB sistemdir. Binanızın içine T11 kabini yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik kablo getirilir. Bu kabinden dairenize kadar bina içindeki mevcut telefon kablosu kullanılır. Hat sinaylı VDSL2 ye dönüştürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

2.T11B: FTTB sistemdir. Çok katlı olmayan binalar için bir kaç binayı kapsayacak şekilde (örn. 3 binadan 1 bina) binalardan birine T11 kabini yerleştirilir. Kabine kadar fiberoptik kablo gelir. Kabinden ilgili dairelere kadar bakır kablo ile gider. Hat sinyaliniz VDSL2 ye döndürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

3.T21: FTTB sistemdir. Binanızın içine T21 kabini yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik kablo gelir. Bu kabindan dairenize kadar mevcut telefon hattı kullanılır. Hat sinyaliniz VDSL2 ye dönüştürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

4. MTU-KTA Eth.: FTTB sistemdir. Binanızın içine MTU ya da KTA fiber switchlerinden yerleştirilir. Bu switchlere kadar fiberoptik gelir. Kabinden dairelere ethernet protokolüyle cat6 kablo ile hizmet verilir. Modem verilmez, router verilir. Telefon hizmeti voİP olarak alınabilir. 1gbps(1000mbps) hız alabilirsiniz.

5.FTTH: FTTH sistemdir. Dairenize pasif ayrıştırıcı yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik gelir. Bu kabinden yine dairenize kadar fiberoptik kablo gider. Dairenizede ONT cihazında fiberoptik sonlandırılır. Modem verilmez, router verilir. Router ONT cihazına bağlanır. Telefon hizmeti voİP olarak alınabilir. 1gbps (1000mbps) hız alabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Fibernet ile Hipernet Arasındaki Farklar

İnternet bağlantısı söz konusu olduğunda, "hipernet" ve "fibernet" gibi terimlerle karşılaşabilirsiniz. Bu iki teknoloji arasındaki temel farkı anlamak, kararlı ve hızlı bir internet deneyimi için bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.

Fibernet Nedir?

Fibernet, optik fiber kablolar aracılığıyla veri ileten bir bağlantı türüdür. Bu kablolar, geleneksel bakır kablolara kıyasla çok daha yüksek veri aktarım hızları ve daha düşük gecikme süresi sağlar. Fiber internet, günümüzde evler ve işletmeler için en hızlı ve en güvenilir internet bağlantısı seçeneğidir.

Hipernet Nedir?

Hipernet, Türk Telekom tarafından sunulan bir fiber internet bağlantısı hizmetidir. Fiber altyapısı üzerine kurulu olan Hipernet, yüksek hızlar, düşük gecikme süresi ve kesintisiz bir internet deneyimi sunar. Hipernet, hem ev kullanıcıları hem de işletmeler için uygun bir seçenektir.

Fibernet ve Hipernet Arasındaki Farklar

• Hız: Fibernet, Hipernet'e kıyasla daha yüksek hızlar sunar. Fiber optik kabloların daha yüksek bant genişliği, daha hızlı veri aktarımına olanak tanır.
    • Gecikme Süresi: Hipernet, düşük gecikme süresi sunsa da, fibernet daha da düşük bir gecikme süresi sağlar. Bu, çevrimiçi oyunlar ve video akışı gibi gerçek zamanlı uygulamalar için önemlidir.
    • Kapsam: Hipernet, Türkiye'nin belirli bölgelerinde mevcuttur. Fibernet ise daha yaygın bir şekilde mevcuttur ve daha fazla ev ve işletmeye ulaşır.
    • Fiyat: Fibernet, Hipernet'e kıyasla daha düşük bir fiyata sahip olabilir. Bunun nedeni, fiber altyapının daha az bakım gerektirmesidir.

Hiper mi Fiber mi Daha Hızlı?

Fibernet, Hipernet'ten daha hızlıdır. Fiber optik kablolar, bakır kablolara kıyasla daha yüksek bant genişliği ve daha düşük gecikme süresi sağlar. Bu da fibernetin daha hızlı veri aktarımına ve daha duyarlı bir internet deneyimine yol açması demektir.

Sonuç

İnternet bağlantısı ihtiyaçların için en iyi seçimi yapmak için fibernet ve Hipernet arasındaki farkları anlaman önemlidir. Yüksek hızlar, düşük gecikme süresi ve geniş kapsam arıyorsan, fibernet en iyi seçenektir. Türkiye'nin belirli bölgelerindeysen ve uygun fiyatlı bir fiber internet bağlantısı arıyorsan, Hipernet iyi bir alternatif olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: tmega

Up
    fiber daireye kadar fiber kablo
    hiper saha dolabına kadar fiber sonrası bakır kablo
  • Çok teşekkürler arada ne farkı olur bu farkı ben anlayabilir miyim bide ping fark eder mi teşekkürler.

• Hipernet FTTC üzerinden VDSL2 hizmetidir. T1,T2,T3,T5,T7 gibi FTTC kabinleri bulunur sokağınızda veya yakın bir yerde bu kabinlere fiberoptik kablo gelir, bu kabinlerden binanızın ankastresine kadar bakır kablo gelir. Bina ankrastresinden de dairenize bakır kablo gelir. Uzaklık ve fiziksel şartlara göre 100mbps'e kadar hız alabilirsiniz.Bu hizmette Roket servisi bulunmaz.

Fibernet FTTB ya da FTTH üzerinden verilen fiber internet hizmetidir. Türk Telekom'un uyguladığı 5 farklı yöntem vardır.Bu hizmetlerde Roket servisi bulunur.

1.T11A: FTTB sistemdir. Binanızın içine T11 kabini yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik kablo getirilir. Bu kabinden dairenize kadar bina içindeki mevcut telefon kablosu kullanılır. Hat sinaylı VDSL2 ye dönüştürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

2.T11B: FTTB sistemdir. Çok katlı olmayan binalar için bir kaç binayı kapsayacak şekilde (örn. 3 binadan 1 bina) binalardan birine T11 kabini yerleştirilir. Kabine kadar fiberoptik kablo gelir. Kabinden ilgili dairelere kadar bakır kablo ile gider. Hat sinyaliniz VDSL2 ye döndürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

3.T21: FTTB sistemdir. Binanızın içine T21 kabini yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik kablo gelir. Bu kabindan dairenize kadar mevcut telefon hattı kullanılır. Hat sinyaliniz VDSL2 ye dönüştürülür. VDSL2 uyumlu modem verilir. Telefon hizmeti voİP ya da PSTN olarak alınabilir. 100mbps hız alabilirsiniz.

4. MTU-KTA Eth.: FTTB sistemdir. Binanızın içine MTU ya da KTA fiber switchlerinden yerleştirilir. Bu switchlere kadar fiberoptik gelir. Kabinden dairelere ethernet protokolüyle cat6 kablo ile hizmet verilir. Modem verilmez, router verilir. Telefon hizmeti voİP olarak alınabilir. 1gbps(1000mbps) hız alabilirsiniz.

5.FTTH: FTTH sistemdir. Dairenize pasif ayrıştırıcı yerleştirilir. Bu kabine kadar fiberoptik gelir. Bu kabinden yine dairenize kadar fiberoptik kablo gider. Dairenizede ONT cihazında fiberoptik sonlandırılır. Modem verilmez, router verilir. Router ONT cihazına bağlanır. Telefon hizmeti voİP olarak alınabilir. 1gbps (1000mbps) hız alabilirsiniz.

• Forumda milyonlarca kez konuşuldu bunlar. Pratikte fark yok. Zaten hangisi varsa onu verecekler, seçme şansınız olmayacak.

• Teşekkürlee hipernet varmış. Birde bana bugün saat 8.30-13.30 arası bir randevu verdiler ancak hâlâ gelen yok ne yapmam lazım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL2 ile GPON arasındaki fark
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hipernet FTTC üzerinden VDSL2 hizmetidir. T1,T2,T3,T5,T7 gibi FTTC kabinleri bulunur sokağınızda veya yakın bir yerde bu kabinlere fiberoptik kablo gelir, bu kabinlerden binanızın ankastresine kadar bakır kablo gelir. Bina ankrastresinden de dairenize bakır kablo gelir. Uzaklık ve fiziksel şartlara göre 100mbps'e kadar hız alabilirsiniz.Bu hizmette Roket servisi bulunmaz.

Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Telekom bile bunu açıklayamaz böyle. Zaten bu aralar devlete karşı gelme ve müşteri söğüşleme gibi işlerle iştigal ediyorlar.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ohoo hocam nereden buldunuz bunu, daha cahildim o zaman, orada epey eksik bilgi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ohoo hocam nereden buldunuz bunu, daha cahildim o zaman, orada epey eksik bilgi var
    Estağfurullah hocam. Bence çok faydalı. Size göre hala eksik varsa tamamlayıp bir başlık haline getirin. Hatta yönetim sabitlesin derim ben. Selamlar.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.

Aslında onu yaptık, görmüşsünüzdür Türk Telekom fiber optik çalışması ANA KONU kosununda takılıyoruz modern tabirle. İlk mesaja bunun düzeltme sürümünü de koyduk

Hatta yakında güncellenebilir ilk mesaj.

Sizleri de aramızda görmek isteriz, sizi foruma kayıt olduğumdan beri sürekli görüyorum, değerli bilgilerinizle konumuzu şereflendirirseniz memnun olurum.

Link de bırakayım
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiberoptik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Kasım 2018; 0:26:49 >

• quote:

Çok teşekkür ederim hocam.

Aslında onu yaptık, görmüşsünüzdür Türk Telekom fiber optik çalışması ANA KONU kosununda takılıyoruz modern tabirle. İlk mesaja bunun düzeltme sürümünü de koyduk

Hatta yakında güncellenebilir ilk mesaj.

Sizleri de aramızda görmek isteriz, sizi foruma kayıt olduğumdan beri sürekli görüyorum, değerli bilgilerinizle konumuzu şereflendirirseniz memnun olurum.

Link de bırakayım
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiberoptik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883
    Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Link bıraktığınız için de sağolun. Girip bakayım hemen. Diğer Fibernet/Hipernet Ana Konusu ile karıştırmak üzere idim, bu farklı başlıkmış. İlginize teşekkür ederim. Selamlar.

• hiperde telefon kablosu akiyorsun modeme
    fibrtd modem yok (router gateway) denilen cihazlar var . cat 6 takiyorsun asaıda fiber genelde içerde fiber switch oluyor .. geleb fiber baglantı o fiber switche giriyor üzerindki portlardan da cat 6 kablo ile (routerin) wan portına takip internete erişiyorsun
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık üstat.Forumda onlarca başlığı bir anda silip süpürecek bir cevap olmuş.Bence de bu bilgi konu başlığına sabitlenmeli ki önüne gelen başlık açıp durmasın.

• Geçen günler kampanya yeniledim. Hipernet kullanıordum. Fibernet yazıyor suanda ama ne modem değiştim ne internet gitti geldi. Anlamadım. Sanırım yanlış yazdılar :D

Oyunlardaki pingimde de değişiklik olmadı.
  • quote:

Hipernet FTTC üzerinden VDSL2 hizmetidir. T1,T2,T3,T5,T7 gibi FTTC kabinleri bulunur sokağınızda veya yakın bir yerde bu kabinlere fiberoptik kablo gelir, bu kabinlerden binanızın ankastresine kadar bakır kablo gelir. Bina ankrastresinden de dairenize bakır kablo gelir. Uzaklık ve fiziksel şartlara göre 100mbps'e kadar hız alabilirsiniz.Bu hizmette Roket servisi bulunmaz.

Benim daireye cat 6 kablosu geliyor Fiber(gpon) bağlantısı deniliyor. Ve kullandığım modem ya da router hangisi bilmiyorum Tp-Link Archer c5v 1200 mbps fiber modem/router vermişler. Şimdi şu bahsettiğiniz 4. sıradaki şey benim bağlantımı mı tanımlıyor ve normalde 1 gb/sn hız alımı varmı bunu bilmiyorum çünkü hep 100 mbps alabilirim en fazla diye biliyordum.

"4. MTU-KTA Eth.: FTTB sistemdir. Binanızın içine MTU ya da KTA fiber switchlerinden yerleştirilir. Bu switchlere kadar fiberoptik gelir. Kabinden dairelere ethernet protokolüyle cat6 kablo ile hizmet verilir. Modem verilmez, router verilir. Telefon hizmeti voİP olarak alınabilir. 1gbps(1000mbps) hız alabilirsiniz."

• habib_723 kullanıcısına yanıt
    Evet sisteminizin adı FTTB/Eth.

Teorik olarak 1Gbps alabilirsiniz tabii bireyselde en fazla 100Mbps satıldığı için çok da mühim değil.

Bu arada verdikleri router çok güzel bir cihaz

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için tesekkur ederim... Haziran 2018 den sonra Turk Telekom müşterilerine artık tilgin modem vermiyor onun yerine bu cihazı Tplink Archer C5v 1200mbps Router i veriyorlar... Şöyle bir sıkıntı var iki gündür.. İnternetim var bağlantı kopması da yok ancak eskiden Router internet ışığı sürekli mavi iken şuanda 2 saniye mavi 1 saniye sarı yanıyor bu neyden kaynaklanıyor sizce...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Evet sisteminizin adı FTTB/Eth.

Teorik olarak 1Gbps alabilirsiniz tabii bireyselde en fazla 100Mbps satıldığı için çok da mühim değil.

Bu arada verdikleri router çok güzel bir cihaz
    TP link Archer ın bir modelini veriyorlar sanırım, tam modelini biliyor musunuz ? (Düzletme: tam zamanında üstteki arkadaş yazmış cevabı )

Bu operatörlerin verdiği modemlerden en verimli olanlar genelde Airties ve Tp-link oluyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Kasım 2018; 12:54:57 >
  • Ben vdsl internet kullanırken Turk telekom bana Zyxel modem vermişti. Bence verdikleri bu cihaz Vdsl anlamında iyi bir cihazdı çok memnundum ve kullanışlıydı da... Şuanda da Fiber modem/Router verdiler bana Tplink Archer C5v 1200mbps Router de gayet güzel bir cihaz 2.4 ghz kısmı 300 mbps yi destekliyor 5ghz kısmı ise 866 mbps ye kadar destekliyor. Airties modemleri hiç kullanmadığım için bir şey diyemem o modem hakkında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.