Şimdi Ara

24mbps VDSL ile Fiber Arasında Fark Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır merak etmişimdir bugün yaşadığım bir diyalogdan sonra bu konuyu açmaya karar verdim.

Uzatmadan önce sorumu sorayım çünkü diğer yazdıklarımı illa okumanız gerekmiyor. Benim şuan aldığım indirme hızı 24mbps yükleme hızı ise 2mbps. VDSL modemim var yanılmıyorsam bakır hatları kullanıyoruz ama apartmanda fiber altyapı da var. Eğer ben şuanki VDSL 24mbps hıza sahipken yine 24mbps olan fiber kullanmaya başlarsam hızımda herhangi bir artış değişiklik olur mu ? Biraz ayrıntılı ama kafa karıştırmadan açıklayabilir misiniz ?

Speedtest Ookla

Türknet Hız testi

Şuan Kablonet'in internetten aradığımda bulamadığım bir tarifesini kullanıyorum. 65TL civarı, televizyon (çoğu kanal HD) + internet 24Mbps D. 2Mbps U. 150GB kota. Kota düştüğünde ise hızım 16Mbps'ye düşüyor.

Kapıma Superonline'dan 2 kişi geldi biraz konuştuk şuan ki kullandığımdan daha avantajlı olduğunu iddia ettikleri 35GB AKK 24mbps -hız kotayı aşınca 8'e düşecek- + şuanki izlediğim kanalların neredeyse hepsi aynısı sadece 24 saat için geri alma durdurma vs. söylediler. Bende şuan ki hızımın teklif ettikleri hızda olduğunu fibere geçince ne fark olacağını sorduğumda "fiber de aldığınız 8Mbps şuan aldığınız 13-14Mbps hızına denk geliyor" dedi. Böyle birşey var mı ? Ben hep 100kmh hızla giden Ferrari de Şahin de aynı hızda olacaktır gözüyle bakıyordum. :)

4 ay kaldı taahhütümün bitmesine. Bittikten sonra altyapı varsa Türknete geçmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Arkadaşlar uzun zamandır merak etmişimdir bugün yaşadığım bir diyalogdan sonra bu konuyu açmaya karar verdim.

Uzatmadan önce sorumu sorayım çünkü diğer yazdıklarımı illa okumanız gerekmiyor. Benim şuan aldığım indirme hızı 24mbps yükleme hızı ise 2mbps. VDSL modemim var yanılmıyorsam bakır hatları kullanıyoruz ama apartmanda fiber altyapı da var. Eğer ben şuanki VDSL 24mbps hıza sahipken yine 24mbps olan fiber kullanmaya başlarsam hızımda herhangi bir artış değişiklik olur mu ? Biraz ayrıntılı ama kafa karıştırmadan açıklayabilir misiniz ?

Speedtest Ookla

Türknet Hız testi

Şuan Kablonet'in internetten aradığımda bulamadığım bir tarifesini kullanıyorum. 65TL civarı, televizyon (çoğu kanal HD) + internet 24Mbps D. 2Mbps U. 150GB kota. Kota düştüğünde ise hızım 16Mbps'ye düşüyor.

Kapıma Superonline'dan 2 kişi geldi biraz konuştuk şuan ki kullandığımdan daha avantajlı olduğunu iddia ettikleri 35GB AKK 24mbps -hız kotayı aşınca 8'e düşecek- + şuanki izlediğim kanalların neredeyse hepsi aynısı sadece 24 saat için geri alma durdurma vs. söylediler. Bende şuan ki hızımın teklif ettikleri hızda olduğunu fibere geçince ne fark olacağını sorduğumda "fiber de aldığınız 8Mbps şuan aldığınız 13-14Mbps hızına denk geliyor" dedi. Böyle birşey var mı ? Ben hep 100kmh hızla giden Ferrari de Şahin de aynı hızda olacaktır gözüyle bakıyordum. :)

4 ay kaldı taahhütümün bitmesine. Bittikten sonra altyapı varsa Türknete geçmeyi düşünüyorum.

Öyle bir şey yok :), 24 mbps, 24 mbps'tir. Vdsl ile fiber arasında fazla bir fark olmaz. Belirgin bir fark olarak vdsl'de teknolojisi gereği aynı anda upload ve download yaptığınızda pinginiz artar ve indirme hızınız düşer, hattınızda yavaşlama meydana gelir. Bunun dışında belirgin bir fark olmaz.

Şu anda kablonet kullanıyorsunuz bu arada. Kablonet docsis kullanıyor, Vdsl değil. Vdsl'deki yukarıda bahsettiğim durum kablonet'te yoktur. Vdsl'de kabine mesafeniz, bina içi kablonuzun durumu alacağınız hızı etkilerken, kablonet'te böyle bir durum yok.

Superonline altyapınız varsa vodafone fibermax'a da bakabilirsiniz. (http://www.vodafone.com.tr/Net/evde-internet.php#fiber ) Tabi tv kullanıyorsanız tv için superonline'dan ayrı fiyat almanız gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Mayıs 2018; 19:14:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Seninki 25 mps 24 değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Demek Ferrari-Şahin örneğim doğruymuş. :D
    VDSL sanıyordum ben ve doğru anladıysam "Docsis" VDSL'e göre daha iyi.
    Fibere geçmek benim hem kapıya gelen İSS çalışanlarının abartarak abartması hem de uzun zamandır FPS oyunları oynamam (CS:GO ve Rainbow Six gibi) yüzünden kafamı kurcalıyordu. Ve genelde hem Türkiye'de olduğumuzdan hem de başka sebeplerden ötürü yüksek ping alıyoruz. Fibere geçersem ping de ne kadarlık bir düşme olur bunu da merak attım doğrusu. Gözle görülür bir fark olmayacaksa hiç fibere geçmeme gerek yok.

Malesef TV hizmeti de aldığım için şuan Vodafone'a geçmeyi düşünmüyorum. Gerçi taahhüt bitince şuanki gibi bir tarife de bulamiyacağım büyük ihtimalle.
  • Sağol bu büyük hatamı kapattığın için sen olmasan ne yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 23 Mayıs 2018; 19:57:21 >
  • quote:

Öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Demek Ferrari-Şahin örneğim doğruymuş. :D
    VDSL sanıyordum ben ve doğru anladıysam "Docsis" VDSL'e göre daha iyi.
    Fibere geçmek benim hem kapıya gelen İSS çalışanlarının abartarak abartması hem de uzun zamandır FPS oyunları oynamam (CS:GO ve Rainbow Six gibi) yüzünden kafamı kurcalıyordu. Ve genelde hem Türkiye'de olduğumuzdan hem de başka sebeplerden ötürü yüksek ping alıyoruz. Fibere geçersem ping de ne kadarlık bir düşme olur bunu da merak attım doğrusu. Gözle görülür bir fark olmayacaksa hiç fibere geçmeme gerek yok.

Malesef TV hizmeti de aldığım için şuan Vodafone'a geçmeyi düşünmüyorum. Gerçi taahhüt bitince şuanki gibi bir tarife de bulamiyacağım büyük ihtimalle.

Ping durumu baya karışık. Aynı da kalabilir, artabilir de azalabilir de. Net bir şey söylemek mümkün değil. Binanızda superonline kullanan varsa orda test etmeniz faydalı olacaktır.

Superonline ne kadar fiyat verdi bilmiyorum ama 35 gb akn çok az. 8 mbit'e çok çabuk düşersiniz. Kablonet'te 25 değil de 24 mbit 150 gb olarak (akn sonrası 8'e düşer) 60-65 civarına devam edebilirsiniz.

https://www.turksatkablo.com.tr/TV-Kampanyalari,555,hayati-yakala-kampanyasi

• Evet şuan ki tarifem verdiğin linkteki ile aynı. Ama hızım 16mbps düşüyor diye hatırlıyorum. Hatırlıyorum dedim çünkü bayağıdır 100GB'ı bile geçirmedim kotada, onun için hatırlamıyorum ama neyse önemli değil o konu.

Eğer devam ettirebilirsem şaunki tarifemi devam ettiririm sanırım olmazsada başka ISS'lere yönelirim.

Yardımın için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 23 Mayıs 2018; 20:38:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet şuan ki tarifem verdiğin linkteki ile aynı. Ama hızım 16mbps düşüyor diye hatırlıyorum. Hatırlıyorum dedim çünkü bayağıdır 100GB'ı bile geçirmedim kotada, onun için hatırlamıyorum ama neyse önemli değil o konu.

Eğer devam ettirebilirsem şaunki tarifemi devam ettiririm sanırım olmazsada başka ISS'lere yönelirim.

Yardımın için teşekkür ederim.

4 ay sonra taahhütünüz bitecekse 2016 girişlisiniz kampanyaya. O zamanlar 25 mbps olarak veriliyordu. Daha sonra 2017 yılında BTK Akn düzenlemesini yapınca, 25 mbit akn sonrası 16 mbit'e, 24 mbit 8 mbit'e düşer hale geldi. Bu yüzden Türksat geçen seneden beri 24 mbit olarak veriyor tarifeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Mayıs 2018; 21:01:50 >

• Bu memlekette eşkiyayı dağda aramayacaksın işte. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 24 Mayıs 2018; 16:24:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.