Merhaba arkadaşlar elimde bir adet iPhone 8 Plus telefon mevcut,Telefon yurtiçi. çok ilginç bir arızası var bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir mi? problem şu ki telefonu sıfırladığım da etkinleştirme ekranında çok fazla bekliyor ondan sonra etkinleştiriyor ama baya sürüyor.etkinleştirkten sonra ekrana Apple Pay sorun saptandı diye bir problem yansıyor ben 10-12 yıldır iPhone kullanıyorum böyle bir problemle hiç denk gelmedim ayriyeten Touch ID ayarlarına tıkladığımda telefon donuyor. kestirmeleri tıkladığımda yeni bir otomasyon yarat ekranına tıkladığımda donuyor. Bir de ayarlar-genel-hakkında bölümünde SEID kısmına tıklayınca donuyor sonra açıyor ve boş gösteriyor. Ama başka iphonumda SEıD kısmında uzun sayısal ifade var. iki fotoğradta da tıklanmış ve donmuş halde. Hiçbişeye tıklanmıyor ama orta tuş çift tıklayıp kapatabiliyorum. NOT: Telefonun kullanımında hiç bir problem yok herşeyi çalışıyor. Parmak izinide etkinleştirirken ekledeğim için o da çalışıyor ama şifre ayarlarına tıklyınca donuyor. Not2: 3 tamirci gezdi sorunu bulamadılar yazılım da atıldı kendimde attım dfu mode olsun sürüm yükseltme alçaltma olsun herşey denendi.Telefonu ikinci el aldım aldığımda sorun yoktu aldıktan 10 gün somra başladı ya da ben farkettim!! |
iPhone Apple Pay Sorunu: Sorun Saptandı
Son zamanlarda, bazı iPhone kullanıcıları, oda sıcaklığını ölçerken Apple Pay'in çalışmayı durdurduğu bir sorun bildirdi. Apple, sorunu doğruladı ve şu şekilde çözebileceğini belirtti:
- iPhone'unuzu Uçak Moduna Alın: Sorun oluştuğunda iPhone'unuzu uçak moduna alın ve ardından tekrar kapatın.
- Apple Pay'i Kaldırıp Yeniden Ekleyin: "Ayarlar" > "Cüzdan ve Apple Pay" > "Apple Pay Kartları" bölümüne giderek Apple Pay kartınızı kaldırın ve ardından tekrar ekleyin.
- iPhone'unuzu Güncelleyin: Apple, sorunu gideren iOS 16.3.1 güncellemesini yayınladı. iPhone'unuzu bu sürüme güncelleyin.
iPhone'da Oda Sıcaklığı Ölçme
Bu sorun nedeniyle, bazı kullanıcılar iPhone'larının oda sıcaklığını doğru ölçmediğinden şikayet etti. Apple, bu sorunun da Apple Pay sorunuyla ilgili olduğunu ve aynı çözümlerle giderilebileceğini belirtti.
Ek İpuçları
- iPhone'unuzu yeniden başlatmayı deneyin.
- iPhone'unuzu bir Wi-Fi ağına bağlayın.
- Ödeme yaparken NFC'yi etkinleştirdiğinizden emin olun.
Apple Pay sorunu veya oda sıcaklığı ölçme sorunuyla karşılaşıyorsan yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsin. Sorun devam ederse Apple Destek ile iletişime geçmelisin.