Şimdi Ara

BenQ XL2430T vs Asus VG248QE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki monitörden birisini almak istiyorum. CS : GO oyuncusuyum ve şuan da kullanmakta olduğum AOC monitör var. Çok eski bir lcd ve vga girişi ile kullanıyorum. Hem de gözlerimi aşırı yoruyor. Artık iyi bir sistem kurmaya başlayacağım bütçem elverdikçe ve ilk monitörden başlamak istiyorum çünkü masaüstü bilgisayarda genelde yerinde duran yegane şey monitör oluyor.

Şuan ekran kartım Msi N460GTX Hawk modeli 2010 yılında aldığım bir ekran kartıydı. Ekran kartım aşırı yorulmuş vaziyette bir fanı iyice bozuldu coil whine yüzünden. Yavaş yavaş yeni sisteme geçmeye başlayacağım zaten.

Şimdi arkadaşlar bu iki monitör bildiğiniz üzere 144hz ve 1ms 1920x1080 full hd tn ekran kullanan monitörler. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum hangisi daha iyidir anlamında. Sanırım BenQ monitörlerde ekranda her şeyi bizim ayarlamamız ve doğru rengi bizim yakalamamız gerekiyor. Bir çok kullanıcı bu ayarı tutturamadığı için BenQ monitörlerden vazgeçtiklerini de okumuştum. Gerçekten böyle bir şey var mı ? Varsa bile bu kadar zor mu ?

Bu iki monitörün artıları eksileri nelerdir ? İş yerinde olduğum için araştırma fırsatı bulamıyorum. Sizlerden yardım bekliyorum.

Bir de 144hz alabilmek için DVI-D mi yoksa DVI-I mi kullanmamız gerekiyor? Benim ekran kartım 144hz destekler mi bunu da bilmiyorum. Destekleyip desteklemediğini nasıl anlarız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Coşkun -- 9 Mart 2016; 14:32:29 >

• Can Coşkun kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sizle aynı ikilemdeyim iki monitörüde canlı olarak gördüm görüntü karşılaştırması yapamam ama tasarım olarak BenQ hem daha şık hem daha kullanışlı.BenQ nun ayarlarını ise Youtube'da bir sürü video var bunla ilgili bulabilirsiniz.
    Asus'un monitörü Vatan'da neredeyse heryerden daha ucuza satılıyor.
  • Asus yıllardır ülkemizde ama servisini pek beğenen göremedim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kullandığım Ekran kartı ile 144hz yenileme hızına ulaşabilir miyim ?
  • Bu arada verdiğiniz cevaplarda biraz tecrübe arıyorum. Mesela BenQ da şu özelliğin var olması beni ona yönlendiriyor Asus'tan vazgeçmemi sağlıyor ya da tam tersi gibi biraz ucu açık cevaplar verebilir misiniz ? Tamamen aynı özelliklere mi sahip bu iki monitör? Mesela BenQ da aimpoint var mı ? Bilgilendirebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Coşkun -- 10 Mart 2016; 9:20:04 >
    Ekran kartın nasıl olursa olsun hep 144 Hz alırsın. Ama ekran kartın 144 FPS den az veriyorsa o zaman "stuttering" denen problem oluşur. Monitör her zaman en son üretilen kareyi alır. Eğer monitörün iki yenilemesi arasında GPU yeni bir kare gönderememişse monitör tekrar eski kareyi alıp sana verir. Bu durumda ekranda takılmalar olur. Ama CS GO için 144 FPS'nin üzerine çıkmak çoğu kartla mümkün.
  • sparcle kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim.

Bu iki monitör arasında şundan dolayı şunu seçmelisin dediğin bir nokta var mı ? Bu monitörler üzerinde tecrüben var mı hiç ?
    İkisini de kullanmadım ama henüz BenQ'nun XL24xx serisinden şikayet duymadım. Hatta şunu söyleyeyim bütün CS:GO major turnuvalarında BenQ'nun XL2430 u falan kullanılıyor. Çünkü FPS oyunları için özel teknolojileri var ve TN panele göre renkleri de fena değilmiş. Ama gene de bir dünya gözüyle gör öyle al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.