Şimdi Ara

Benzin&Dizel yakıt testi. Saşırtıcı sonuç. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
4.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Bursa - İstanbul - Bursa : 500 Km. ( Gidişte ve gelişte feribot kullanılmadı, normal karayolundan gidilip gelindi. )

Aracın Hızı : 90 Km / H - 100 Km / H arası gidildi, bazı yerlerde 100 Km / H - 110 Km / H arası gidildi. Otobanda çok kısa süreliğine 120 Km / Hıza çıkıldı.

Yolların Trafik Yoğunluğu : İstanbul a girişte yarım saat yoğun trafiğe takıldık, İstanbul u çıkarkende yarım saat yoğun trafiğe takıldık.

Aracın Yük Durumu : Ben. ( Şöför. ) + 3 Kişi + Bagaj Full. || Aracın Toplam Ağırlık : 1300 Kg.

Vites Değişimleri : Vitesler genelde 3000 devir civarında değiştirildi.

Aracın Lastik Basıncı : Ön 40 Psi. - Arka 40 Psi.

Verdiğimiz Molalar : İstanbul a gidişte 4 defa, dönüşte ise 2 defa mola verildi.

Yakıt Tüketimi : 135 TL / 500 Km = 27 Kuruş.

100 Km de 27 TL / 4.75 TL = 5.69 LT.

Toplam Alınan Yakıt : 28.42 LT.

95 Oktan Benzinin Litre Fiyatı : 4.75 TL.

Bu da İstanbul ortalama yakıt tüketimim umutsirvan abi, sence nasıl ?

Arkadaşlar lastik basınçlarınız çok fazla.. sarsıntı-ses vs yapmıyormu ?

Kia picanto için buradan bakınız.. http://www.oponeo.com.tr/lastik-bilgileri/bandenspanning/kia/picantoii/1-0/51

an az önler 2,3 bar = 33,35 Psi arkalar en fazla 2,5 bar = 36,2 Psi

maestro35 hocam;

36 Psi - 40 Psi arasında pek ses yapmıyor ama kasisler de tümsekler de biraz fazla sarsıntı yapıyor.

Picanto'nun normal halini düşündüm de, Picanto'yla birlikte 38 psi'yi düşünmeye çalışınca -uzun yolda o basıcın en az 41 psi'ye çıkacağını da hesaba katınca- beynim hata verdi. Çok iyi sabır varmış sizde.

optiarc hocam;

Ben genelde sakin ve sabırlı birisiyimdir. Bu aralar aracımın yakıt tüketimine kafayı taktığım için ve az da olsa fazla yakıyor düşüncesiyle lastik basınçlarını normalinden en fazla 2 Psi arttırdım.

Uzun yolda pek sarsmıyor ama şehir içinde oldumu biraz fazla sarsıyor aracı.

• fiesta biraz fazla yakmamış mı? ben 1,6 dizel kullanıyorum ve uzun yol tüketimim 4.3ü nadiren geçiyor. hatta ankaradan istanbul beylikdüzüne 3,7 litre ortalama ile gitmişliğim bile var.
  • Güzergah itibari ile fabrika verilerine yakın değerler elde edilebilir. Ancak İstanbul şehir içi yoğun trafikte dizel/benzin parametreleri farklılığını gösterir.
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.