Şimdi Ara

BENZİNDEN LPG YE GEÇERKEN FREN YAPAR GİBİ SİLKELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
27.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: y.seyrek

selam arkadaslar. ben bujileri degistirdim. gaza gecerken silkeleme gecti gibi. hatta hic hissedilmiyor. simdi soyle bir durum var. motor sicak, arabayi durdurup ani gaz veriyorum. 1 saniye kadar bir hgir- hgur hirilti ve sarsinti oluyor. sonra devir yukseliyor. benzinde gaz alma olayi daha hizli. ve sarsinti olmuyor. bir bu sorun kaldi. ama motor sogukkenki gecislerde biraz daha gozlem yapmam gerekli. tam emin olabilmek icin.

• selam arkadaslar.bujileri degiştirdikten sonra gaza gecerken meydana gelen kasilmanın -silkelemenin gittigini soylemiştim -yazmiştim.ne yazık ki sonraki denemelerde bu sorunun devam ettigini gozlemledim.ılk denemem de hava cok soguk değildi ve ogle vakti idi.sabah ve biraz daha soguk havadaki denemede sorunun aynen devam ettigini gordum.gecişten sonra herhangi bir sorun yok.(tabi ani gazlamalarda 1 saniye kadar sonra tepki vermesini saymiyorum).kisacasi bujilerde degişti ama sorun devam ediyor.usta olmazsa bir daha gel demişti.pazartesi birdaha gidecem.gelişmeleri yazarim.ama once mustafacec arkadaşim sorunun zengin karişimdan oldugunu yazmişsin bu kesin bir sonuc mu yani ustayi bu yonde yonlendirmeli miyim?yoksa baska bir sorun olabilir mi?bu sorunu lpg ye gecişte ve lpgde iken yapmasi sorunun lpg sisteminde oldugunu mu gosterir?
    benim ilk aklima gelen sorun kalibrasyondu. neyse ustayla işi hallederiz insallah.
  • quote:

selam arkadaslar.bujileri degiştirdikten sonra gaza gecerken meydana gelen kasilmanın -silkelemenin gittigini soylemiştim -yazmiştim.ne yazık ki sonraki denemelerde bu sorunun devam ettigini gozlemledim.ılk denemem de hava cok soguk değildi ve ogle vakti idi.sabah ve biraz daha soguk havadaki denemede sorunun aynen devam ettigini gordum.gecişten sonra herhangi bir sorun yok.(tabi ani gazlamalarda 1 saniye kadar sonra tepki vermesini saymiyorum).kisacasi bujilerde degişti ama sorun devam ediyor.usta olmazsa bir daha gel demişti.pazartesi birdaha gidecem.gelişmeleri yazarim.ama once mustafacec arkadaşim sorunun zengin karişimdan oldugunu yazmişsin bu kesin bir sonuc mu yani ustayi bu yonde yonlendirmeli miyim?yoksa baska bir sorun olabilir mi?bu sorunu lpg ye gecişte ve lpgde iken yapmasi sorunun lpg sisteminde oldugunu mu gosterir?
    benim ilk aklima gelen sorun kalibrasyondu. neyse ustayla işi hallederiz insallah.

@y.seyrek,

Sorun sadece geçişlerde ve ani hızlanmalarda anlık kesintiler yaşamanızsa naçizane tavsiyem enjektör hortumlarının uzunluğunu ve nozzle deliklerinin emiş manifoldunun neresinden-hangi açıyla delindiğini de kontrol ettirmeniz. Montajda hata yoksa gerisi iyi bir kalibrasyona bakar...

Sorunsuz kullanımlar dilerim.

H.Emre DELER / Kahvecioğlu A.Ş.

• yanıt icin tesekkurler emre bey.daha once boyle bir sorunun olmaması manifoldun yanliş aciyla delinmesi ihtimalini eler mi?
    ayrica bu sorunu ozellikle soguk havalarda yapmasi belki de ortada bir sorunun olmadigini gosteriyor olabilir mi?
    ani gazlanmalarda yolda gidiyor vaziyetteyken sorun yok.ama arabayı park ettikten sonra arac parkta iken gaza ani yuklendigimizde titriyor ve devri 1-2 saniye sonra -belki biraz daha kısa -yukseliyor.pazartesi bakacaz artik.
  • zengin karışım alıyor araç. Gazdaki Benzin enjeksiyon zamanı düşüktür. real time monitörden bakınca kabak gibi görülür.
    gaz enjektörleri fazla yakıt gönderiyor.

quote:

yanıt icin tesekkurler emre bey.daha once boyle bir sorunun olmaması manifoldun yanliş aciyla delinmesi ihtimalini eler mi?
    ayrica bu sorunu ozellikle soguk havalarda yapmasi belki de ortada bir sorunun olmadigini gosteriyor olabilir mi?
    ani gazlanmalarda yolda gidiyor vaziyetteyken sorun yok.ama arabayı park ettikten sonra arac parkta iken gaza ani yuklendigimizde titriyor ve devri 1-2 saniye sonra -belki biraz daha kısa -yukseliyor.pazartesi bakacaz artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacec -- 4 Mart 2009; 23:29:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

zengin karışım alıyor araç. Gazdaki Benzin enjeksiyon zamanı düşüktür. real time monitörden bakınca kabak gibi görülür.
    gaz enjektörleri fazla yakıt gönderiyor.

quote:

yanıt icin tesekkurler emre bey.daha once boyle bir sorunun olmaması manifoldun yanliş aciyla delinmesi ihtimalini eler mi?

OBD soketinden bağlantı yaparak LongTrim değerine bakmak gerek. -9 ile +9 aralığı kabul edilir değerlerdir. Görmeden bir şey demek zor oluyor.

• lpg gaz filtresi çok tıkalı olabilirmi
  • sanmam

quote:

Orjinalden alıntı: JCRSO

lpg gaz filtresi çok tıkalı olabilirmi
  • filtreler yeni degişmişti.usta bilgisayara bagladi.arac henuz benzindeyken 3 tane yuvarlak kadranın ve ibrenın oldugu ekranda, ortadakinde hic haraket yoktu.usta direk kacak var dedi.araba benzınde dedim ,farketmez dedi.gaza gecince o ortadaki ibre de kalktı biraz.dedektorle kontrol etti.enjektorlerin ordaki kalin plastik borunun kelepcesini degiştirdi.kalibrasyon yapti tamam dedi.eh biraz gelişme var.ama soguk havalarda ozellikle sabahlari lpg ye gecerken hafif silkeleme yapiyor yıne.problem o degil artik.
    simdi ise motor sıcakken motor ust kapaginin ordan cır cır cır ses geliyor rolantide.devir 800-850 civarinda ses var.devri 1050 civarina getirince ses kesiliyor.gazi kesince ses yine devam ediyor.soyle bir sey daha var eger 20-25 km yol yaparsam bu ses oluyor.normalda o kadar yol yapmiyorum gunde.yaptigim km ile bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum.sorunun lpg ile ilgili olma ihtimali var midir?cunku son kalibrasyondan sonra dikkatimi cekti bu ses.benzine aliyorum once hafif geciyor ama ses devam ediyor sonra.

• Arkadaşlar sorunum buyuk mu bilmiyorum?
    ama acil olarak fikirlerinizi, önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...
    aracım 97 accord 2.0 ils

Atiker Sıralı sistem Tüp taktırdım...
    yakıt olarak 74 ytl lik LPG ile (1.75 TL litresi) 405 km yol yaptım aşağı yukarı
    180-190 kr arası yakıyor ki 2.0 bir araba içi bence makul ama fikirlerinizi ogrenmek isterim.

sorunuma gelince. önce uzun yolda farkettim. buarada işçilikten gayet memnunum tüp takımında.
    yanlız diyelimki 100 km ile gidiyoruz sabit hız. çok hafif bi virajdan dolayı ayağımız gazdan tam kaldırmayarak hafif hız
    düşürüyorum. sonra tekrar gaza hafif yuklendiğimde araç hafif bi atlama yapıyor. sanki verilen gaz sonradan patlıyor gibi.

daha once ATTRACTIVETT diye bir arkadaş buna benzer sorunun şöle anlatmış.

"1- Aracıma bu hafta Atiker marka sirali lpg taktirdim.
    Fakat ciddi bir sorunum var ve bunu çözemedik. Araba 80-100 km arası hızda gaz pedalı sabit şekilde ilerlerken sanki gaz kesintisi
    oluyormuş gibi ileri geri tekleyerek sarsıntı yapıyor. Bunun için üstüste 3-4 kez lpg takılan yerde bilgisayar kontrolu yapıldı fakat
    hata çıkmadı. Eksoz değiştim, bujiler, buji kabloları, distributör kapağı, tevzi makarası yeni değişti. Fakat sorunum devam ediyor.
    Ayrıca yakıtı daolması gerekenin üzerinde. "

http://forum.donanimhaber.com/m_15457287/mpage_6/printable.htm

tanıtan varmı arkadaş sorununu çözdümü bilmiyorum bir daha yazısına rastlayamadım.
    bugun baktım YSSELİM şöyle demiş
    "kulak içindeki lastik takoz tutucusu" ile benim anladığım motor kulağı" aynı şey mi emin değilim ama,
    2000 EX'te benim başıma geldi o. Motor kulağı kopmuş dediler. Gaza dokununca önce motor biraz
    ilerleyip, sonra kasayı çekiyordu. O yüzden atlama yapıyordu. Değiştirdilerdi kulağı komple. 100 liraya gelmişti sanırım."
    bilmiyorum bu benim sorunumla aynı mı?

LPG yi takan ustam bujilerden olabilir dedi ama ATTRACTIVETT onlarında kar etmediğini söylemiş.
    sizce problemim ne olabilir ve nasıl çözülür. şimdiden ilgi gosterecek arkadaşlara teşekkur ederim.
    merakla bekliyorum cevaplarınızı ve yardımlarınızı.
    birde LPG ye ilk geçişte rolanti çok dusuyor... gaz vermek zorunda kalıyorum hemen vitese takarsam 1-2 defa stop etme olayıda yaşadım.
    acil olarak yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler...

• Bende de aynı sorun var çok sıcaklarda gaza bi kaç saniye içinde geçiyor ve geçerekenda aynen silkelenme oluyor.Erken geçmesi bi sıkıntı olurmu ayar yapıyorum bu seferde çok geç geçiyor.geç geçincede silkelenme olmuyor.Atiker sıra sistem..
  • şimdi baktım başlığada aynı sorun bendede var aracım avensis 1.6 benzinden gaza geçerken tekleme oluyor fren yapar gibi
  • benim araçta da aynı problem vardı ecu'ye reset attım düzeldi.
    ecu'ye reset atma işi şöyle oluyor.
    aküden ecuye giden sigortayı söküyorsunuz.
    bi kontak açıyorsunuz marş yapmadan sadece kontağı çevirerek
    düüüt diyo
    sonra sigortayı yerine takıp aracı çalıştırıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.