Şimdi Ara

benzinli araba kaç dd vites değiştirilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sanılanın aksine ne kadar düşük devirde vites atılırsa aracın daha az yakacağı kanısı yanlıştır. dizel araçlarda maksimum tork eğrisi içinde kalan devirlerde vites atmak en iyisidir. (ort. 1750-3000) benzinli araçlarda ise sakin kullanımda 3000-3500 arası vites atmak hem yakıt tasarrufu hemde motor ömrü açısından iyidir. fakat sabit hızla gideceğiniz durumlarda yokuş yukarı çıktığınız haller hariç bir üst vitese çıkmak en iyisidir. araç hiç bir zaman vuruntu yapacağı devire düşürülmemelidir ve ayrıca düşük devirde hızlanmaya kalkıştığınız zaman motor kendini toparlamaya çalıştığı süre içinde çok daha fazla yakıt yakacaktır.
  • Sabit bir devir vermek mantıksız aslında. Gaza basmanıza göre ayarlamalısınız deviri.
  • Arkadaslar sizinle bisey paylasmak istiyorum cok merak ediyorum 15 yasindayim toyota corolla 1.4 terra var iddaadan tutturarak babamın üzerine kendime aldim genelde hep ben suruyorum 153 binde yanlız cok basıyorum 1 viteste 6500 devir buluyorum araba cok bağırıyor ve garajdan cıkarkende deviri 6000lere getiriyorum ama arac kalkmıyor yani anlıyacağınız cok fazla zorluyorum vitesi 2 ye attımmı arac rahatlıyor sanki ama hep arabayı atlıyarak ve patınajla kaldırıyorum bazen ışıklardada istop ettirdiğim oluyor sizce böyle yapmam arabaya zarar veriyormu birde bi keresinde el fren yarı inik gitmiştim bi sorun olurmu
  • gokha1- G kullanıcısına yanıt
    Banada keloğlan ciklettinden polo çıktı ben kaç devirde sürmeliyim
  • Benim araç 1.6 mondeo 2009 model. 4000-4500 devirde vites değiştiriyorum. Öbur türlü gitmiyor araç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi korkum su 6500 civarı 2ye takiyorum motor düsermi yada aracta devir kesici varmı en son 7 8 devir var ama 7ye tam gelirken atiyorum zarari ne
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.