Şimdi Ara

benzinli arabanız ile 1 depo ile ne kadar yol alıyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toyota corolla 2005 model 600 km sehır içi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

hala benzinli araçmi kullaniyonuz

niye kullanılmasın. yıllık 40-50bin km yapmayan birisi için dizel daha masraflı bile olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurdag89

quote:

niye kullanılmasın. yıllık 40-50bin km yapmayan birisi için dizel daha masraflı bile olur.

Benzinli araç kullanıyorum Yılda Max 15.000 KM yapıyorum ve halimden gayette memnunum.
  • quote:

quote:

yilda 20.000 yaptim hicte daha masrafini goremedim neye gore bu masraf

• quote:

quote:

quote:

aldığın arabanın normal 1.3 benzinlisiyle seninki arasında yaklaşık 4.000ytl'lik bir fark var.(hatta kampanyasız liste fiyatında 5 milyar) şimdi: 95 oktan benzin 2.84, euro dizel 2.45 ytl. yılda 20.000km yapan birisi olarak sen, yakıttan 780ytl kar ediyorsun ve ilk alışta verdiğin 4milyarlık fazlalığı amorti etmen için 5 yıl gerekiyor. zaten çoğu insan normalde 5 sene içinde arabasını değiştirir(sen belki istisna olabilirsin). tabi bu 5 yılda yapacağın 100.000km içinde aracanın bakımları normal benzinli bakımına göre oldukça masraflı olacak. bu masrafları da işin içine katarsak o arabanın kendini amorti edebilmesi için ya şirketler gibi senede 100.000km'ye yakın yol yapacaksın ya da 2 yılda 20.000km ile en az bi 10 sene bineceksin. gerçi 200.000km'de de bir dizelin ne gibi sorunlar yaratacağı bilinmez ama sen yine de ben en az 10yıl binerim dersen haklısın.

• Elbette, Opel Corsa 1.0'ın daha ekonomik olması beklenir. Sendeki 4.42'yi görünce (bende 4.4, ondalık hanesi 1 digit) biraz da latife olsun diye yazdım o şekilde. Niketim aynı yolda dönüşte ama bu defa 2 kişi+ bagaj olarak 4.7 lt/100 km'ye çıktı tüketim.

Ne var ki, sen de takdir edersin, sınıfının (1.4 B segment) en iyi değerleri bunlar. Ben bile şaşırdım, bu kadarını beklemiyordum. Honda City'yi başka bazı açılardan eleştiriyorum ama yakıt tüketimi ile bagaj kapasite ve esnekliği mükemmel.

1.4 aracı 1.0 araçla karşılaştırmak zaten mantıksız olur, elbette ki 1.0 araç uzun yolda daha ekonomik olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: Focuser

quote:

Orjinalden alıntı: tralles

Focuser'in 1 litrelik Corsası dahil galiba rekor bende:

Tarih: 27.08.2007
    Araç: 2007 model şirket arabası Honda City 1.4 düz vites.
    Parkur: İstanbul İkitelli - İzmir Balçova 522 km.
    Hava sıcaklığı: 31-33 C
    Yük durumu: sürücü: 80 kg + 25 kg bagaj+ full depo (42 lt)
    Hız: 80-90, nadiren 100 kms (yol boyunca 3 kez radar geçtim)

522 KM 4.4 lt. toplam 23 litre. kalan 11 litre ile İzmir şehiriçi 200 km
    34 litre ile 520 km şehirlerarası + 200 km şehir içi toplam 720 km.
    Ortalama: 4,7 lt/100 km.

Eğer sadece şehirlerarası gitseydim 34 lt. ile 773 km, 8 litre rezervi de katarsak 955 km gidecektim.
    Sonuç: City 1.4 istanbuldan izmire 4.4 litre ortalama ile gitti.(522 km)

Var mı daha düşüğü?..

quote:

Opel Corsa 1.0 AC
    520 km =23 litre
    4,42 lt/ 100 km

tralles Arkadasım
    Honda City araç ile yaptıgın derece gerçekten çok iyi
    Ancak benim yazdığım yol/lt olayına açıklık getirmek istiyorum: Nevşehir merkezden İzmite 130 km mesafedeki bir dinlenme tesisine kadar olan 520 km yolda araçda 3 yetişkin insan (ben 75 kg eşim 55kg yengem 60 kg=190 kg)full dolu bagaj +arka koltugun iki kişilik kısmı bagaj+bütün yol boyu açık klima unsurlarını yazmayı unutmuşum Agustos ayının basında gündüz saatlerinde yaptıgım bu yolculukda ortalama hızım 90 km/saat

• Dizel kullanıyordum benzinliye geçtim.
    Dizel motorun sesini sevmiyorum, traktör veya kamyon kullanıyormuşum hissi yaratıyor bende. Ayrıca kalkışlarda ki türbo lag da beni rahatsız eden bir başka unsur.

Üstelik şirket arabası var, kendi arabamı senede 10.000 km bile kullanmıyorum (8000 km)

Niye dizel kullanacak mışım?

quote:

• quote:

Elbette, Opel Corsa 1.0'ın daha ekonomik olması beklenir. Sendeki 4.42'yi görünce (bende 4.4, ondalık hanesi 1 digit) biraz da latife olsun diye yazdım o şekilde. Niketim aynı yolda dönüşte ama bu defa 2 kişi+ bagaj olarak 4.7 lt/100 km'ye çıktı tüketim.

Ne var ki, sen de takdir edersin, sınıfının (1.4 B segment) en iyi değerleri bunlar. Ben bile şaşırdım, bu kadarını beklemiyordum. Honda City'yi başka bazı açılardan eleştiriyorum ama yakıt tüketimi ile bagaj kapasite ve esnekliği mükemmel.

1.4 aracı 1.0 araçla karşılaştırmak zaten mantıksız olur, elbette ki 1.0 araç uzun yolda daha ekonomik olacaktır.

quote:

quote:

Focuser'in 1 litrelik Corsası dahil galiba rekor bende:

Tarih: 27.08.2007
    Araç: 2007 model şirket arabası Honda City 1.4 düz vites.
    Parkur: İstanbul İkitelli - İzmir Balçova 522 km.
    Hava sıcaklığı: 31-33 C
    Yük durumu: sürücü: 80 kg + 25 kg bagaj+ full depo (42 lt)
    Hız: 80-90, nadiren 100 kms (yol boyunca 3 kez radar geçtim)

522 KM 4.4 lt. toplam 23 litre. kalan 11 litre ile İzmir şehiriçi 200 km
    34 litre ile 520 km şehirlerarası + 200 km şehir içi toplam 720 km.
    Ortalama: 4,7 lt/100 km.

Eğer sadece şehirlerarası gitseydim 34 lt. ile 773 km, 8 litre rezervi de katarsak 955 km gidecektim.
    Sonuç: City 1.4 istanbuldan izmire 4.4 litre ortalama ile gitti.(522 km)

Var mı daha düşüğü?..

quote:

Opel Corsa 1.0 AC
    520 km =23 litre
    4,42 lt/ 100 km

tralles Arkadasım
    Honda City araç ile yaptıgın derece gerçekten çok iyi
    Ancak benim yazdığım yol/lt olayına açıklık getirmek istiyorum: Nevşehir merkezden İzmite 130 km mesafedeki bir dinlenme tesisine kadar olan 520 km yolda araçda 3 yetişkin insan (ben 75 kg eşim 55kg yengem 60 kg=190 kg)full dolu bagaj +arka koltugun iki kişilik kısmı bagaj+bütün yol boyu açık klima unsurlarını yazmayı unutmuşum Agustos ayının basında gündüz saatlerinde yaptıgım bu yolculukda ortalama hızım 90 km/saat

tralles Arkadaşım
    Araçlar değil şöförler ekonomiktir,Honda City ile yapmış oldugun tüketim değeri gerçekten çok iyi ancak yinede benzinin ülkemizdeki fiyatı düşünülecek olusa araçlarımız ekonomik değil yani ne yaparsak yapalım
    benzinli araçlar ekonomik olamıyor ,alternatifler olarak sunulan dizel ve LPG seçenegine geçmekden başka çare yok Dizelin alırken pahalı olması beni LPG ye yönlendiriyor ve forumdan konuştuğum bir Corsa 1,0 LPG
    kullanıcısının verdiği tüketim rakamları dizelleri bile kıskandırır

• Opel Corsa B 1.4 60 Bg
    Şehir içi 600-650 km
    Uzun yol 700-750 km

Değerleri ışık yandığında depoyu doldurup kalan benzinle oranlayarak buldum.
    Depom 45 lt
    Saygılarımla.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

aldığın arabanın normal 1.3 benzinlisiyle seninki arasında yaklaşık 4.000ytl'lik bir fark var.(hatta kampanyasız liste fiyatında 5 milyar) şimdi: 95 oktan benzin 2.84, euro dizel 2.45 ytl. yılda 20.000km yapan birisi olarak sen, yakıttan 780ytl kar ediyorsun ve ilk alışta verdiğin 4milyarlık fazlalığı amorti etmen için 5 yıl gerekiyor. zaten çoğu insan normalde 5 sene içinde arabasını değiştirir(sen belki istisna olabilirsin). tabi bu 5 yılda yapacağın 100.000km içinde aracanın bakımları normal benzinli bakımına göre oldukça masraflı olacak. bu masrafları da işin içine katarsak o arabanın kendini amorti edebilmesi için ya şirketler gibi senede 100.000km'ye yakın yol yapacaksın ya da 2 yılda 20.000km ile en az bi 10 sene bineceksin. gerçi 200.000km'de de bir dizelin ne gibi sorunlar yaratacağı bilinmez ama sen yine de ben en az 10yıl binerim dersen haklısın.

yaris 1,3 benzinli terra ile 1,4 dizel terra arasinda su an 3350 ytl fark var dogru....(kampanyali yada kampanyasiz ayni...)

km de 780 ytl kar yanlis ben benzinliye gore kmde 8 kurus daha ucuza gidiyorum bu 20.000 km de 1600 ytl yapar...

ortalama benzinli 21 kurus yakar buda 20.000 km de 4200 ytl demek.
    ortalama dizel 13 kurus yakiyor bua 20.000 km de 2600 ytl demek.

arada 1600 ytl fark var hesabin yanlis 2 yilda amorti ediyor.....

bakimlari arasinda 20 ytl var benzinli dizel arasinda.....

ayrica satarkende en az 1000 ytl benzinlilere gore fazla satabilirim..

bakimlari pahali diye birsey yok bu bir sehir efsanesi artik :)

bidaha dusunbence

• quote:

Dizel kullanıyordum benzinliye geçtim.
    Dizel motorun sesini sevmiyorum, traktör veya kamyon kullanıyormuşum hissi yaratıyor bende. Ayrıca kalkışlarda ki türbo lag da beni rahatsız eden bir başka unsur.

Üstelik şirket arabası var, kendi arabamı senede 10.000 km bile kullanmıyorum (8000 km)

Niye dizel kullanacak mışım?

quote:

bende sirket araci kullansam dizel kullanmam ki.

hatta kendime araç bile almam

• benzin ışığı yandıgında 820 km
  • bazı arkadaşlar 50-55 lt depo ile 1050-1100 km gidiyoruz demişler...heralde araçları dizel olsa gerek...
  • tam depo 850 devirir tahminim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yaris 1,3 benzinli terra ile 1,4 dizel terra arasinda su an 3350 ytl fark var dogru....(kampanyali yada kampanyasiz ayni...)

km de 780 ytl kar yanlis ben benzinliye gore kmde 8 kurus daha ucuza gidiyorum bu 20.000 km de 1600 ytl yapar...

bidaha dusunbence

Hesaplar biraz karışmış.

Öncelikle yılda 20.000 km yapmak ciddi bir rakam. Arabayı iş, tatil demeden her gün kullansanız bile, en az günde ~55 km yol yaptığınız anlamına gelir, bu azımsanacak bir mesafe değil. (her gün Levent'ten İkitelli'ye TEM'den gidip geliyormuş gibi düşünün)

Fabrika verilerine göre Yaris benzinli 6 lt/100 km; dizel 4.5 lt/100 km bileşik yakıt tüketimine sahip. Yani benzinli Yaris 100 km'de 17,04 YTL harcarken (6x2.84) dizel 11,03 YTL (4.5x2,45)harcıyor.

20.000 Km'de benzinli 3408, Yaris 2206 YTL benzin masrafı yapar. 1202 YTL'lik fark, bahsettiğiniz 3350 YTL'lik farkı 2 yıl 10 ay gibi bir sürede amorti ediyor. Tabii buna bakım masrafları (emin değilim ama 20 YTL'den fazla diye biliyorum ben bakımlar arasındaki farkı. En azından Corolla D4D sahibi bir arkadaşım yakınmıştı dizellerin bakım masraflarından, ama tabii en doğrusunu siz bilirsiniz) dahil değil. Eskaza kullanıcıdan yada yakıttan doğan bir motor arızası da çok yüksek tamir masrafları açacaktır.

Bu sürede 56000 km kadar bir yol yaparsınız. Bu 3 yaşında bile olmayan bir araba için yüksek bir km'dir. Dolayısıyla satarken, aynı model ama düşük km'deki benzinliyle nerdeyse aynı fiyata gidecektir, daha yüksek aldığınız halde.

Sonuç olarak dizel bir tercih meselesidir. Yılda 10000-15000 civarı yapan birisi için çok da mantıklı değildir. Ama tabii bir de işin psikolojik boyutu var, bir tarafta 1 liraya doldurduğunuzu, diğer yanda 1.2 liraya doldurup üstelik daha da az km yapıyorsunuz.

• kalos 1.2 ile 550 km 45 lt depo
  • 2003 nissan maxima 70lt 450km 2.0 v6
  • quote:

Orjinalden alıntı: iasonion

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bidaha dusunbence

Hesaplar biraz karışmış.

Öncelikle yılda 20.000 km yapmak ciddi bir rakam. Arabayı iş, tatil demeden her gün kullansanız bile, en az günde ~55 km yol yaptığınız anlamına gelir, bu azımsanacak bir mesafe değil. (her gün Levent'ten İkitelli'ye TEM'den gidip geliyormuş gibi düşünün)

Fabrika verilerine göre Yaris benzinli 6 lt/100 km; dizel 4.5 lt/100 km bileşik yakıt tüketimine sahip. Yani benzinli Yaris 100 km'de 17,04 YTL harcarken (6x2.84) dizel 11,03 YTL (4.5x2,45)harcıyor.

20.000 Km'de benzinli 3408, Yaris 2206 YTL benzin masrafı yapar. 1202 YTL'lik fark, bahsettiğiniz 3350 YTL'lik farkı 2 yıl 10 ay gibi bir sürede amorti ediyor. Tabii buna bakım masrafları (emin değilim ama 20 YTL'den fazla diye biliyorum ben bakımlar arasındaki farkı. En azından Corolla D4D sahibi bir arkadaşım yakınmıştı dizellerin bakım masraflarından, ama tabii en doğrusunu siz bilirsiniz) dahil değil. Eskaza kullanıcıdan yada yakıttan doğan bir motor arızası da çok yüksek tamir masrafları açacaktır.

Bu sürede 56000 km kadar bir yol yaparsınız. Bu 3 yaşında bile olmayan bir araba için yüksek bir km'dir. Dolayısıyla satarken, aynı model ama düşük km'deki benzinliyle nerdeyse aynı fiyata gidecektir, daha yüksek aldığınız halde.

Sonuç olarak dizel bir tercih meselesidir. Yılda 10000-15000 civarı yapan birisi için çok da mantıklı değildir. Ama tabii bir de işin psikolojik boyutu var, bir tarafta 1 liraya doldurduğunuzu, diğer yanda 1.2 liraya doldurup üstelik daha da az km yapıyorsunuz.

evet hocam en doğru senin hesap: bizimkilerde karışıklık olmuş. ben de bakım masraflarındaki fark 20ytl'den fazla diye biliyorum, araştırmak lazım. yani kısacası yılda 15-20binden aşağı yapan birisi için üzerinde çok düşünülüp hesap yapılması gereken bir konu dizel. şirket arabaları gibi yılda 50bin üzeri yapanlar için de biçilmiş kaftan.

• onurdag89

alinda dizel arac olunca yapiosun zaten onceden uno vardi 2 senede 23.000 km yaptim simdi yaris ilk yilinda 21.000 deydi...
    suan 15 aylik ve 26.000 de

bakimlari arasinda evet 20 ytl fark var hatta buji değisimi olmadiği icin bazilari benzinliden ucuz bile 20 ytl fark konulan yağin kalite farki
    dizelde bakimda extra değisen birsey yok yani...

benzinlide dizelinde ayni zamanda yakit ve hava filtresi değisiyor....

tek sorun toyota otomatiklerde balata (fren) 20.000 de bir değisyor bu biraz masraf onun disinda hic bir fark yok bakim acisindan....

• quote:

Orjinalden alıntı: lmnggen

2001focus2.0ghia
    55lt- 90-110 km arası hızla sakin kullanımda 850-875km

1.6 otomatiginde 650 nin ustune cikamadim ben
    direk killanan adam moduna girdim simdi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.