Şimdi Ara

Benzinli araca tüp takmak mı ? Satıp dizel almak mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Depo kapağına taktırabilirsiniz ama muanede sıkıntı oluyormuş. Tampon altına gizliyerek taktırabilirsiniz.bu arada haberlerde vardı pompacılar kışın tampon altına eğilmek istemiyoruz tampona monte ettirsinler diyolardı
    Ayrıca muaneden önce camda lpg stickeri olması lazım diye biliyorum. Bunun dışında lpg teknolojisi çok ilerledi.hayırlı uğurlu olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda sadece çok uğraşırsam 8-9 bin yapıyorum haliyle tüplü mantıklı geliyor ama 15-20 bin yapacak kadar olsa acımam direk dizele geçerim. Tüplu araba arıza verince uğraşması daha pislik oluyor(aracım lpg'li)

• dizel aracımla 90 100 arasında geldiğim yolu aynı fiyata LPG li aracımla 130 140 ile geldim

benzinli araç uzun yolda daha keyifli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

quote:

quote:

tork takıntınız yoksa direkt LPG taktırın.

ortalama 9 lt. benzin tüketiminiz var şuanda.
    LPG'li araç olsaydı 9x2,00 ( ortalama LPG fiyatı) 18TL

yani LPG'de krş hesabı yaparsak 0,20krş'u geçmeyecek yani her haliyle karlısınız.

Sanırım LPG de karar kılıyorum. Bu rakamlar çok iyi. Tork takıntım yok. Aracı ihtiyaç amaçlı şirkete gelip giderken kullanıyorum. Arada da izmit yalova gibi yakın şehir dışına gidiyorum. Konfor olarak da memnunum zaten...

LPG kitiniz şimdiden hayırlı olsun

simit depo taktırın ve fluence bagajının keyfinide sürün

Valla aradım az önce Rıza ustayı akşam gel dedi. Bakalım yarına LPG li olarak devam edebilirim yola :) Simit tank düşünüyorum bende. Bide LPG depo girişini benzin kapağının içine yapabiliyorlar mı ? Olsa süper olur. Olmasa da can sağlığı tabi :) Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı? Rıza usta gerekeni yapar da ben nelere dikkat etmeliyim acaba?

ben bugüne kadar tek aracıma lpg taktırdım.
    gerçi usta bilir nasıl olması gerektiğini fakat yinede söyleyim.
    lpg enjektörlerinin borularını kısa tuttur performans kaybı olmasın
    enjektörleri 45 derecelik açıyla taktır ne halta yarıyor bilmiyorum ama iyidir herhalde.
    dolum ağzı için asla tampon deldirme ya tampon altına yada depo kapağına yaptır.
    araç içindeki lpg göstergesini kabak gibi herkesin görebileceği yere değil sol alt kısımda sadece şöförün göreceği yere koydurt
    lpg bağlattıktan hemen sonra muayeneye girme ve ruhsata işletme normal muayene süren gelince hepsini yaptırırsın.
    aracın ön ve arka camına lpg etiketide yapıştırma

lpg'li aracınızla iyi yolculuklar

• Nadir bey bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Dizel derim ama iyi temiz bir araç bulmak artık zor ve pahalı olduğundan LPG daha mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tork takıntınız yoksa direkt LPG taktırın.

ortalama 9 lt. benzin tüketiminiz var şuanda.
    LPG'li araç olsaydı 9x2,00 ( ortalama LPG fiyatı) 18TL

yani LPG'de krş hesabı yaparsak 0,20krş'u geçmeyecek yani her haliyle karlısınız.

Sanırım LPG de karar kılıyorum. Bu rakamlar çok iyi. Tork takıntım yok. Aracı ihtiyaç amaçlı şirkete gelip giderken kullanıyorum. Arada da izmit yalova gibi yakın şehir dışına gidiyorum. Konfor olarak da memnunum zaten...

LPG kitiniz şimdiden hayırlı olsun

simit depo taktırın ve fluence bagajının keyfinide sürün

Valla aradım az önce Rıza ustayı akşam gel dedi. Bakalım yarına LPG li olarak devam edebilirim yola :) Simit tank düşünüyorum bende. Bide LPG depo girişini benzin kapağının içine yapabiliyorlar mı ? Olsa süper olur. Olmasa da can sağlığı tabi :) Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı? Rıza usta gerekeni yapar da ben nelere dikkat etmeliyim acaba?

ben bugüne kadar tek aracıma lpg taktırdım.
    gerçi usta bilir nasıl olması gerektiğini fakat yinede söyleyim.
    lpg enjektörlerinin borularını kısa tuttur performans kaybı olmasın
    enjektörleri 45 derecelik açıyla taktır ne halta yarıyor bilmiyorum ama iyidir herhalde.
    dolum ağzı için asla tampon deldirme ya tampon altına yada depo kapağına yaptır.
    araç içindeki lpg göstergesini kabak gibi herkesin görebileceği yere değil sol alt kısımda sadece şöförün göreceği yere koydurt
    lpg bağlattıktan hemen sonra muayeneye girme ve ruhsata işletme normal muayene süren gelince hepsini yaptırırsın.
    aracın ön ve arka camına lpg etiketide yapıştırma

lpg'li aracınızla iyi yolculuklar

ek olarak

depo kapağı işini iyice araştır muayeneden geçemeyebiliyor, her araçta durum farklı
    lpg tankını tam stepne yuvana uygun koydur bazıları yüksek kalabiliyor
    bagajında stepneni taşıma ya da taşıyacaksan ve ince stepne değilse bir şekilde ince stepne ile değiştir, üstüne de kılıf al internette 10-20 lira
    muayeneye çok zaman yoksa erkenden yaptır yine de, Allah korusun kaza falan durumunda tamam lpg kolay kolay yanma patlama yapmaz ama sigorta araç üzerindeki değişiklik işlenmedi diye sıkıntı çıkarabilir

• Teşekkürler...
  • Aracınızdan bi şikayetiniz yoksa lpg taktîrın ve binin

• Arka koltuk yatırmayı kullanmıyorsanız hem simit tankı hem normal tankı bagaja koydurup duruşuna ve işlevselliğine bakın. Ben önceki corollada ortada dolaşan stepne olmasın diye normal tank taktırmıştım. Sizin bagaj daha da büyük.
  • Bagaj büyük ancak görsel olarak beğenmiyorum. İşlevsel olarak dediğiniz doğru olabilir. Stepne yi ince yapacağım. Bu sorunu da büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağım diye düşünüyorum.

Bir de stepne yi benzin deposunun altına sabitleme yapıyorlarmış. O konuda bir fikriniz var mı nasıl olur sizce?
  • lpg de 5 yıl sonra başınıza bela olabilir. ilerde servise götürürsün, sorun lpg den lpg ciye gidin derler. lpg ciye gidersin sorun bizden kaynaklanmıyor, servisinize gidin derler. siz ortada deli olursunuz. en iyisi dizele geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

lpg de 5 yıl sonra başınıza bela olabilir. ilerde servise götürürsün, sorun lpg den lpg ciye gidin derler. lpg ciye gidersin sorun bizden kaynaklanmıyor, servisinize gidin derler. siz ortada deli olursunuz. en iyisi dizele geçin.

Doğrudur. Dizelde de belli km lerde sorunlar çıkabiliyor. Ağır bakımlar olabiliyor. LPG yi savunmuyorum ancak ben zaten prensip olarak araba 100.000'i devirmeden satarım. Hem piyasası düşmesin hemde olası ağır bakımlara girmemek için. Ayrıca 2.el risk dizel hepten risk. En azından arabamı tanıyorum ve memnunum. Herşeyi üst üste koyunca LPG sonucu ortaya çıkıyor.
  • quote:

Bagaj büyük ancak görsel olarak beğenmiyorum. İşlevsel olarak dediğiniz doğru olabilir. Stepne yi ince yapacağım. Bu sorunu da büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağım diye düşünüyorum.

Bir de stepne yi benzin deposunun altına sabitleme yapıyorlarmış. O konuda bir fikriniz var mı nasıl olur sizce?

Benzin deposunun altına sabitlemeyi bilmiyorum. Bagaj yan duvarına sabitleyenler var ancak sedanda sığacağını sanmıyorum, sw kasalarda yapıyorlar genelde
  • Örnekte ki gibi yapıyorlar. Ama ondada altını vurma durumları olabilir sanırım...
     Benzinli araca tüp takmak mı ? Satıp dizel almak mı ?
  • quote:

Örnekte ki gibi yapıyorlar. Ama ondada altını vurma durumları olabilir sanırım...
     Benzinli araca tüp takmak mı ? Satıp dizel almak mı ?

Bazı araçlarda bagajın altındaki stepne içerde değil de dışarıda oluyor (mesela renault9da böyle olması lazım), resimdeki de böyle bir araç muhtemelen. Hem bagajın altına stepne, hem de onun altına bir stepne yeri daha koymak için kamyonet tarzı büyük araç falan olması gerek mantıken.

• reno motorları lpgye uyumludur aracınıza lpg taktırıp yolunuza devam edin. lpg maliyeti 2000 tl değildir. 1000 lirayada gayet iyi ürünler var. 250 lirada ruhsata işletme ve muayene masrafınız olur. toplam lpg maliyetiniz 1350 liradır. boş yere bildiğiniz arabayı satıp riske girmeyin.
  • quote:

hiç bir dizel LPG'li araçtan daha az yakamaz.
    yanlış hesap yapmışsınız.

Her dizel, lpg li araçtan az yakar. Or: Dizelin 6 lt yaktığı yerde lpgyle , 9-10 lt yakılır. Dizel aracin 4 lt yaktigi guzergahta lpgli arac 7 lt civarinda yakacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

hiç bir dizel LPG'li araçtan daha az yakamaz.
    yanlış hesap yapmışsınız.

Her dizel, lpg li araçtan az yakar. Or: Dizelin 6 lt yaktığı yerde lpgyle , 9-10 lt yakılır. Dizel aracin 4 lt yaktigi guzergahta lpgli arac 7 lt civarinda yakacaktir.

6*3.80=23 krş

9*2=18 krş

dizel dahamı az yakıyor ? 10 bile yaksa 20 krş yapar

• önceki arabama dolum ağzını tamponun altına yaptırmıştım,ilk lpg li arabamdı her lpg almaya gittiğimde pompacıların dolum ağzı arayıp yere eğilmesine sebep olmak, sanki insanları küçük düşürmek yada aşağılamak gibi birşey hissettirmişti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.