Şimdi Ara

Benzinli araca tüp takmak mı ? Satıp dizel almak mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

hiç bir dizel LPG'li araçtan daha az yakamaz.
    yanlış hesap yapmışsınız.

Her dizel, lpg li araçtan az yakar. Or: Dizelin 6 lt yaktığı yerde lpgyle , 9-10 lt yakılır. Dizel aracin 4 lt yaktigi guzergahta lpgli arac 7 lt civarinda yakacaktir.

6*3.80=23 krş

9*2=18 krş

dizel dahamı az yakıyor ? 10 bile yaksa 20 krş yapar

Daha az maliyetli diyebilirsiniz fakat daha az yakıyor demeniz icin litre bazinda daha az yakmasi lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

hiç bir dizel LPG'li araçtan daha az yakamaz.
    yanlış hesap yapmışsınız.

Her dizel, lpg li araçtan az yakar. Or: Dizelin 6 lt yaktığı yerde lpgyle , 9-10 lt yakılır. Dizel aracin 4 lt yaktigi guzergahta lpgli arac 7 lt civarinda yakacaktir.

6*3.80=23 krş

9*2=18 krş

dizel dahamı az yakıyor ? 10 bile yaksa 20 krş yapar

Daha az maliyetli diyebilirsiniz fakat daha az yakıyor demeniz icin litre bazinda daha az yakmasi lazim.

litre bazına bakma sen cebinden çıkan paraya bak hocam.

• lpg benzine göre çok karlı kısa vadede ama asla bi dizel olamaz...

ben merak ettim iyi bi kiti kim 2000tl ye takıyor ben hondama landiranzo taktırmıştım plan proje ruhsat falan sadece 600tl tutmuştu montajada 2750tl nakit ödedim.. ama atiker falansa 1300falan kit sızdırmazlık ek 2 belgesi muayene yeni ruhsat bi 700tl de ona verirsen olur...

ama bence ne gerek bu hesaba her araç çalıştığında (hele ki kış aylarında) ısınana kadar yakacağın benzini de yakıt olarak hesaplarsan iş başka bi hal alır .. yılda 8-9 bin desen lpg olabilirdi ama en az 15bin diyorsun hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

lpg benzine göre çok karlı kısa vadede ama asla bi dizel olamaz...

ben merak ettim iyi bi kiti kim 2000tl ye takıyor ben hondama landiranzo taktırmıştım plan proje ruhsat falan sadece 600tl tutmuştu montajada 2750tl nakit ödedim.. ama atiker falansa 1300falan kit sızdırmazlık ek 2 belgesi muayene yeni ruhsat bi 700tl de ona verirsen olur...

ama bence ne gerek bu hesaba her araç çalıştığında (hele ki kış aylarında) ısınana kadar yakacağın benzini de yakıt olarak hesaplarsan iş başka bi hal alır .. yılda 8-9 bin desen lpg olabilirdi ama en az 15bin diyorsun hocam...

Lovato için 1.600 fiyat aldım diğer detayların 300 e mal olduğunu söyledi tüp takan yer. Muayane zamanı zaten geldi. onu ek maliyet olarak görmüyorum. Dolayısıyla 2.000 TL ye iş bitiyor gibi. Yani dizel almak iyi hoşta ikinci el bilmediğin bir dizel aracı almak nahoş..

• quote:

plan proje ruhsatnedir yahu ? lpg kit fiyatına zaten proje dahildir. ruhsata işletirkende sadece 350 lira paran gider. ha gidip takipçi simsarlara verirsen 1000 liranda gider sen öyle yapıyorsun herhalde. atiker zaten 1000 tl diğer italyan kitler 1300tlden başlar. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ?

• Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    karar sizin hocam araçta sizin umarım sonunda pişman olmazsınız...
  • quote:

quote:

plan proje ruhsatnedir yahu ? lpg kit fiyatına zaten proje dahildir. ruhsata işletirkende sadece 350 lira paran gider. ha gidip takipçi simsarlara verirsen 1000 liranda gider sen öyle yapıyorsun herhalde. atiker zaten 1000 tl diğer italyan kitler 1300tlden başlar. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ?

bu kadar kaba olmana sebep ne hocam önce biraz nezaketli ol asıl bu kabalıkla siz hangi dünyada yaşıyorsunuz..

insan gibi hayır hocam bi yanlışın var şu fiyata şu şartlarda oluyor bu iş diyebilirdin...

ben 2 yıl motor kaskolu 2750 tl verdim.. 2011 yılında yukarda arkadaşların bahsettiği gibi taktırdığımda mueyene daha 19 ay vardı dursun dedim ama görev yerim değişince aniden gittim yerde yeniden proje çizdirmek durumunda kaldım arkadaşta muayenem yeni diyor 2 yıl sonra yeniden proje çizdirmek zorunda kalmayacağı ne malum.. ki lpg takılı ruhsata işli olmadan iyi bi kazaya karışırsa o zaman da apayrı bi durum yada trafik kontrolunda ortaya çıkarsa...

bunun dışında sızdırmazlık ek 2 belgesi muayene ve yeni ruhsat bunlar 350 tl mi tutuyor..

lütfen bu gibi uslupla yazacaksanız alıntı yapmayın....

• quote:

quote:

quote:

bu kadar kaba olmana sebep ne hocam önce biraz nezaketli ol asıl bu kabalıkla siz hangi dünyada yaşıyorsunuz..

insan gibi hayır hocam bi yanlışın var şu fiyata şu şartlarda oluyor bu iş diyebilirdin...

ben 2 yıl motor kaskolu 2750 tl verdim.. 2011 yılında yukarda arkadaşların bahsettiği gibi taktırdığımda mueyene daha 19 ay vardı dursun dedim ama görev yerim değişince aniden gittim yerde yeniden proje çizdirmek durumunda kaldım arkadaşta muayenem yeni diyor 2 yıl sonra yeniden proje çizdirmek zorunda kalmayacağı ne malum.. ki lpg takılı ruhsata işli olmadan iyi bi kazaya karışırsa o zaman da apayrı bi durum yada trafik kontrolunda ortaya çıkarsa...

bunun dışında sızdırmazlık ek 2 belgesi muayene ve yeni ruhsat bunlar 350 tl mi tutuyor..

lütfen bu gibi uslupla yazacaksanız alıntı yapmayın....

Hocam kabalık ettiysem kusura bakmayında sizin yazdıklarınız biraz abartı geldi bana sadece. motor kaskolu lpg taktırmışsınız ben ilk defa sizden duydum bunu bir çok aracıma lpg taktırmama ragmen.

Arkadaşın muayenesi yeniyse çok çok 165 yl verip tekrardan muayeneye girecek.

lpg taktırma maliyeti

lpg kiti(atiker 1000 tl) Fatura ve proje fiyata dahil ve 10 taksit.

sızdırmazlık raporu 1 kereye mahsus : 30 tl

ruhsat değişimi+ muayene 250 tl

lpg kit seçimi tabiki o arkadaşa kalmış. 1000 lirayada var 2500 lirayada var. umarım açıklayıcı olmuştur herşeyin hayırlısı.

• Motorunuz lpg ye tam uyumlu,montajı iyi bir ustayla 1000liralık atiker kit bile olur,yeterki takan usta iyi olsun,işi bilsin,ayrıca lpg dolum ağzı avrupa dolum ağzı (benzin kapağı) ve simit tank ile çok orijinal olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.