Şimdi Ara

BENZİNLİ FİESTA NE YAKAR? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
22.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar bu fiestalarin 2004 1.4 leri kac valf?
    ruhsatta bir sey yazmiyor....
    bir tane almak uzereyim, sahibi 16V diyo motor kapagina bakmaya unuttum orada yaziyor mu?
  • Merhaba,

Bu foruma en son 1 yıl önce nesaj atılmış ama hala bu arkadaşlar birileri varsa yardım almak istiyorum. Yakın zamanda 2006 model fiesta aldım. 70.000 km.'de. 17.000 YTL'ye. Bir depo benzinle 450-470 km. giebilidim. bu hesaba görede araç ş.içinde 290 - 300 Ykr falan yakıyor. Nasıl oluyorda siz ş.içinde 190-200 ykr lardan bahsediyorsunuz. O zaman bendeki aracın bir sorunu var. Sizce nedir bu sorun?
  • Burada benzin konusunda ihtisas yapmış arkadaşlar var sanırım. Daha önce başka bir başlıkta sorup da cevap alamadığım sorumu bir de size sorayım.

2008 benzinli Fiesta Cool (Siyah)
    1.4 Lt.
    1500 Km'de.

Size 2 tane uzmanlık sorusu:

1. İstanbul Bursa arası mesafe hesaplayıcıda 243 Km olarak gözüküyor. Ben Avrupa yakasına gideceğim için 100 Km daha koyuyorum. Gidiş dönüş 586 Km yapar. 2008 Fiesta Cool (benzinli) aracımla full depo ile sakin kullanımda bu mesafeyi ikinci kez benzin almadan geçebilir miyim?

2. Benim arabanın deposu hiç boşalmadığı için sıfır depoyu fullemek kaça mal olur (95 oktan) ?

Şimdiden teşekkürler.
  • benzinin fiyatı arttı da ondan,ben de fazla gidemiyorum 450 yi zor geçiyorum özellikle kışın çoğu ş.içinde
    quote:

Orjinalden alıntı: arcugur

Merhaba,

Bu foruma en son 1 yıl önce nesaj atılmış ama hala bu arkadaşlar birileri varsa yardım almak istiyorum. Yakın zamanda 2006 model fiesta aldım. 70.000 km.'de. 17.000 YTL'ye. Bir depo benzinle 450-470 km. giebilidim. bu hesaba görede araç ş.içinde 290 - 300 Ykr falan yakıyor. Nasıl oluyorda siz ş.içinde 190-200 ykr lardan bahsediyorsunuz. O zaman bendeki aracın bir sorunu var. Sizce nedir bu sorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldumlord -- 19 Ocak 2008; 1:35:08 >
  • ARKADAŞIM BENİM ARABAM ŞEHİR İÇİNDE 0.200 YKR İLE 0.220 YKR YAKYOR MOTOR GÜCÜ 1.4 MOTOR BİDE BEN DELİ GİBİ ARABA KULLANIRIM ÇOK BASARIM BASTIĞIMA GÖRE BUKADAR YAKIYO BASMASAM DAHADA DÜŞER
  • fiestalar öyle denildiği kadar az yakmıyor bence. ben sonunda lpg taktırdım şimdi şehir içi 0.16 ytl uzun yolda 0.20 ytl yakıyorum. lpg ye zam gelmeseydi bu değerler daha aşağıdaydı.
  • lpg de bile ben şehir içi 0.16 ytl görüyorum. benzinde nasıl .0.20 ytl yakıyorsunuz anlamıyorum. fiestalar fabrika değerlerine göre şu an şehir içi .26 ytl yakması gerekiyor. bazı arkadaşlar fabrika değerlerinin altında yakıyor bu nasıl oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: efelerr

fiestalar öyle denildiği kadar az yakmıyor bence. ben sonunda lpg taktırdım şimdi şehir içi 0.16 ytl uzun yolda 0.20 ytl yakıyorum. lpg ye zam gelmeseydi bu değerler daha aşağıdaydı.

Allah Allah! Şehir içi 0,16 YTL ve uzun yolda 0,20 YTL demek?

Tam tersi olmasın?
  • şehir içi 0.16 ytl uzun yol 0.120 ytl demek istemiştim.
  • arkadslar bende 2005 vardı benzınlı fiesta yaptıgım ölcumler yaklsık ş içi 0,300 tl ye gelıyodu depoyu tam bıtırıp ole olctum trafık ole sıkı deıldı bende agrasıf kullan mam yas 32 neyse tam lpg takayım derken fıesta yerıne focus alıp ole lpg ye gırdım ınanın fiesta 0,3 lıranın altna inmedi bılmem araab da sorun varmıydı ama 70 binde idi
  • Arkadaşlar, bu araba benzin yönünden beni çok zorluyor. Satmayı düşünüyorum. Haberiniz olsun. İsteyen olursa. Ben izmir de oturuyorum. Buraya mesaj atarsanız, telefonlaşırız. Ayrıca blgiler için teşekkür ederim.
  • ya burdaki bazı değerlere sadece gülüyorum arkadaşlar.... gerçekten komik yani.

anlamıyorum burda şu kadar az yaktım bu kadar az yaktım diyince cebinizden az mı para çıkıyor? yoksa gerçekten hesaplayamıyormusunuz? normal bir fiesta 1.4i 80 hp motor şehiriçi 25-26 ykr'den aşağı yakamaz, bu da en hafif kullanımda, biraz devirli kullanırsanız 30 ykr'nin üzerine çıkması işten bile değil..

almak isteyen insanları da yanlış yönlendirmeyin lütfen. ben de kullandım bu aracı 20000 km kadar... yakıtı budur, alacak arkadaşlar dikkate alsın..
  • bende 2001 Fiesta GHIA var. şehir içi 0,23 - 0,24 ykr yakıyor. daha uzun yola çıkmadım. açıkçası çok da tasarruflu diyemeceğim. çünkü agresif kullanıcı değilim. 2500 - 3000 devir arasında vites değiştirir 90 km. hızla giderim. kilometrem 77.000 de..sizce bu değerler normal mi? yoksa debriyaj da falan kaçırma olabilir mi? saygılarımla...
  • gligamesh in dediği çok doğru.başkalarını fikirlerini etkilemeye gerek yok .benzinli araba bu devirde 200 yakıcak 180 yakıcak yok öyle birşey.benimde gülesim geliyor böyle yazıları görünce.istediğin kadar uğraş belki 230-240 yaktırırsın.zamanında uno vardı.millet dedi 1,4 al ne yakıcak rahat edersin.aldım.inanın bırakın az yalmayı nerdeyse şahin den fazla yakıyordu.gittim tüp taktırdıydım.neyseki dizel bir araba aldımda kurtuldum .
  • Benim fiesta 1.3 motor 100'de 6-7l. benzin yakıyor.
  • 1,3 motor fiesta ilk defa duyuyorum ???
  • Arkadaşlar merhaba, bende de 1,4 comfort var. ışık yandığında 567 km yapmıştım. Ve o esnada depoyu fullediğimde 39 litre benzin aldı. Yani ışık yandığında daha 6 litre benzin vardı depoda. 6 litre de yaklaşık 80 km demek. Benimki demek 650 km'yi rahat görebilir. ki bu km'nin 350 si şehir içi idi.
  • imzadaki 1.4i fiesta ki ekimde sattım...
    eşim tarafından kullanıldığında yoğun ağdalı şehir içi trafikte 8.5-9.5 yakıyor, ben kullanırsam 7.8-8.5 falan yakıyor (kullanıcı farkediyor yani)..

Benim tarafından yazın (trafik nisbeten açıkken) ataşehir- esenler arası kullanıldığında (yani aleni köprü trafikli ) ama dikkatli kullanıldığında 5.59 a kadar indirdim tüketimi (karşılaştırma için aynı şartlarda dizel cmax ancak 5.1e inebiliyor) ..
  • Selam
    2005 1.4i comfort şu an şehir içi 430 kuruş yakıyor. Fazla mıdır?

Ağır bakımlarını yaptırdım. Triger değişti. 86000 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 81metehan -- 16 Aralık 2012; 13:15:09 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.