Şimdi Ara

Benzinli ve dizel VW POLO nun almanya ile TR arasındaki ilginç Fiyat farkı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dizel POLO almayı düşünüyorumda bi araştırma yaptım. Belki sizinde bilginiz vardır. VW' e mail atıp sordum ama henüz bi cevap alamadım...

VW yetkililerine yazdığım mail aşağıdadır.
    ---------------------------------------
    Merhabalar.

Ben vw POLO almayı düşünen bir bilgisayar mühendisiyim. Meslegim geregi arastırmacı olmam, almanya ile türkiye arasındaki Dizel ve benzinli araç fiyat farklarını araştırmaya itti beni.

Aşağıdaki linkten Almanya vw nin web sitesinden fiyatlara baktım.
    http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/vwcms/master_public/brand_portal/de30/models/polo/zahlen___fakten/infomaterial___preise.html

Burada bir şeyi tespit ettim.

Türkiyede aynı özelliklere sahip "Yeni Polo 1.4 TDI 80 Hp - Trendline, 4 Kapı ABS " --> 32.698.030 YTL
    "Yeni Polo 1.4 75 Hp - Trendline, 4 Kapı ABS" --> 26.453.510 YTL

Aradaki fiyat farkı ise --> 6.245 YTL

Almanyada aynı özelliklere sahip "Yeni Polo 1.4 TDI 80 Hp - Trendline, 4 Kapı ABS " --> 14.060 €
    "Yeni Polo 1.4 75 Hp - Trendline, 4 Kapı ABS" --> 12.550 €

( 14.060 - 12.550 ) + ÖTV + KDV = (1.510 * 1.37) * 1.15 = 2.379 €

1 € = 1,6524 YTL ve Aradaki fiyat farkı ise 2.379 * 1.6524 = 3931 YTL

Buradan çıkarak, aradaki yaklaşık 2.500 YTl lik bir fazlalık olduğunu görüyoruz. Bu nereden geliyor anlayamadım. yoksa doğuş holding in bilinçsiz tüketiciye bir oyunumu. lütfen bana mantıklı bir açıklama yapabilirmisiniz.

Teşekkür ederim iyi çalışmalar.
    ---------------------------------------

ne dersiniz dizel satıyoz diye bize fahiş fiyatla geçiriyo olabilirlermi arkadaşlar yorumlarınız lütfen...

• vw dizelleri fahiş fiyatlarla satarak akıllılık ettiğini mi sanıyor?yoksa pazar payının azalmasını mı istiyor??
  • bu arabaların hepsi gümrükten geçtiği ve bu arabaların farbrikaları almanyada oldugu için yurt dışı girişinde par aalıyolar yurt dışında tabiki daha ucuz olacak. ayrıca 2.500YTL nin lafınımı yapıyosun?.
  • quote:

Orjinalden alıntı: morbid

bu arabaların hepsi gümrükten geçtiği ve bu arabaların farbrikaları almanyada oldugu için yurt dışı girişinde par aalıyolar yurt dışında tabiki daha ucuz olacak. ayrıca 2.500YTL nin lafınımı yapıyosun?.

Arkadaşım gümrük benzinliden de alınıyor dizeldende alnıyor. Yani dizelden 2500 ytl daha fazla gümrük alınıyomu diyosun. Hiç sanmıyorum. Hem olay para değil kazıklanma olayı. 2500 ytl diyosun ama kimse kimseye çıkarıp 5 kuruş vermez bu zamanda...

• Almanya'da benzin fiyatı bizdeki kadar pahalı olmadığı için insanlar 2500ytl fazla vermek istemeyip benzinli araç alıyor olabilir; fakat Türkiye'de böyle bir fark olsa kesinlikle herkes dizel araç tercih eder, böylece benzinli araç satmaz.

Bence bu tamamen bir satış politikası, bu da biz müşteriye kazıklama olarak geri dönüyor tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.