Şimdi Ara

Benzinlikte ruhsatı rehin bıraktım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
14.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CAMYARAN

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: CAMYARAN

quote:

Orijinalden alıntı: tangmuch

quote:

Orijinalden alıntı: demon

Bu akşam hiç aklıma gelmeyecek bir durumla karşılaştım ve bu kadar mahçup duruma düşeceğimi düşünmezdim.
    Akşam iş çıkışı eve dönerken arabada gaz bitti. Opet' ten çok mecbur kalmadıkça LPG almam. Mecburen Opet' e girdim. İdarelik 20 TL gaz doldurdum.
    Kasaya gittim. Bir sigara ve gazetede aldım. Elimi cüzdana attım ve Paracard' ım yok Ceplerimi aradım taradım yok.
    Evi aradım kartım orada kalmış. Bu arada evim istasyona 24 km ötede.
    Cebimdeki tüm nakitide harcamıştım. Genelde üzerimde çok nakit para tutmam. Alışverişlerimi hep Paracard ile yaparım.
    O bölgeye yakın olan tanıdıklarımı aradım ve hçibirine ulaşamadım.
    İstasyon müdürüne gittim. Kart numarası ile çekim yapabilirmisiniz diye sordum. Adam yapamayız dedi. Bankamatik var oradan çekin dedi. Gittim yarım saat bankamatikte cebelleştim. Beceremedim kartsız para çekmeyi. Cepmatik filan tanımlamak gerekli sanırım. Gittim müdüre durumu izah ettim. Kimliğimi, ruhsatımı bırakabileceğimi söyledim. Adam bir çekmece açtı içi ruhsat ve kimlik dolu Herkes böyle yapıyor ama bir daha gelmiyor dedi. 20 TL için kimliğimi ve ruhsatımı bırakmayı bile göze aldım ama içine düştüğüm durum daha kötü oldu. Adam bana değerli birşey bırakın dedi. Yani bunlar hep filmlerde olur sanırdım. Meğer gerçek hayattada oluyormuş. Emanet değerli bir eşya bırakmak. Gerçekten bu kadar kötü duruma düşüp birde üstüne böyle bir muameleye maruz kalacağımı herhalde hayal etsem bu denli tasavvur edemezdim. Bende baya bir bozulup adamın yanından çıktım. Eşimi aradım ve kime ulaşırsa beni bu durumdan kurtarmasını anlatıyordum ki Müdür arkamdan geldi ve marketin içinde bana cep Telefonunuzu bize bırakın o zaman dedi. Kusura bakma dedim cep telefonum benim hayatım demek. Gece 4' de bile telefon çalsa iş gereği uyanıp bakmak zorundayım ve tüm numaralar telefon hafızasında kayıtlı.

Araba kalsın ben gidiyorum dedim. 40 bin TL' lik arabayı 20 TL için rehin bırakacaktım. Döndüm gidiyordum müdür arkamdan geldi ve Ruhsatı bırakın yarın sabah getirirsiniz dedi. Şimdi Ruhsat içeride yatıyor. Yarın sabaha kadar nezarette kalacak. Allah kimseyi zorda bırakmasın. Her zaman cepte bir yerde zor durumlar için nakit bulundurmak şart. Buda bana iyi bir ders oldu. Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi.

hocam 35 km ne kadar ediyor farkında mısın. Hani yürümek imkansız değilde 35 km yürümek için yaklaşım 7-8 saat gerek.

Bende de öyle olmuştu.Bizim gibileri zor bulunur

Hİç mi akraba arkadaş yok, kim yürür 35 Km yol, mantık dışı. Aç birine rica et telefon abi burdayım gel al, diye illa biri gelir. Bunun gururu, utancı olmaz. Kusura bakmayında 35 Km ahmaklıktan öteye gitmez, laf meclisten dışarı.

bizi biz anlarız. o sensin

Allah'tan sizlerden değilim, kusura bakma ama yazık. Atalarımızın ne güzel sözleri var, akılsız başın cezasını ayaklar çeker diye. ben demiyorum sözler açıklıyor yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

quote:

Orijinalden alıntı: Dirk Nowitzki

Olayla alakası yok ama öğrenciyken canım baklava çekti.Eve giderken cebimde 6 milyon para vardı.Yürüyerek gidip geleyim okula dönüşte baklava alırım yarım kilo dedim.7 km yolu gidip geldim o gün.Gittim yarım kilo baklava aldım parayı verecem 5 milyon yok benim düştü mü noldu bilmiyorum.Adama başka param yok geri vereyim dedim bir köpürdü madem paran yok ne halt etmeye geliyon vs.O günden beridir hep yanımda fazla para taşırım

Sanssizlik olmus sana sana hocam. Insan olan canin sagolsun der hic olmadi bi dahakine ver der o da olmadi ses cikarmaz feri alir. Yazik

Ne bileyim hocam çok zoruma gitti o gün

• quote:

Orijinalden alıntı: karamurat28

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

ya hocam kusura bakma da cep telefonun var esin dostun ailen var yok muydu bir tanesi atlayip gelicek, ayrica 35 km kismini biraz abarttin galiba

hocam olay 2011'de oluyor

evet mobilden bakınca tarihi görmeden atlamışım

yalnız 35 km meselesinde hala ısrarcı olanlar var konuda, beylikdüzü mecidiyeköy demek 35 km, yürümekle falan bitmez o yol, arabayla bile gitmekle bitmiyor, insana yürüdüğü yol uzun gelir hepimiz abartmayı severiz de uçmasın bazıları, 35 km yol falan yürüyemezsiniz, doğa yürüyüşü değil bu, yeşillikte ovada çayırda yürünmüyor hayal görmeyin, o kadar da saf anadolu çocuğu değiliz tamam arabamız var da arada bir biz de yürüyoruz, öyle sokak aralarından e-5 kenarlarından kaldırımlardan asfalttan falan 30-35 km yol yürünmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Abazaoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

O değilde 35km yürülme şeyine takıldım

Bir insan ortalam 15 dakkada yürür 1 km yi

15*35
    = 525 dakika yapar

525 dakikada 9 saat yapar nerdeyse

1 km'yi 10 dakikada yürüyorum da günde en fazla 16 km yürüdüm, 35 km biraz zor gibi, yürüyemem

Bir günde 25 Km yürümüşlüğüm var ve kanıtlı.

Bunlar hiç abartılacak rakamlar değil. Benim bir günde 44km yürümüşlüğüm, 215km bisiklet sürmüşlüğüm var. Hele doğa sporlarıyla uğraşan insanlar için çok normal rakamlar. Ben her hafta sonu ya doğa yürüyüşü (en az 10-15 km) ya da bisiklet turu (80-100km) yaparım. Hafta içi her gün 6km koşarım, mümkün olduğunca her yere yürürüm, 5 katın altına asansör kullanmam vs. Herkes böyle olamaz tabii ama günümüz insanı 100 metre mesafedeki bakkala bile dizel arabasıyla gittiği için uzun yürüyüşler şoke edici geliyor.

Yarın bir dünya savaşı çıktığında ya da büyük bir doğa felaketi olduğunda, o bakkala dizel arabayla gitmeye alışanlar çok pişman olacaklar.

Ankara Dikmen/Keklikpınarı,Konya yolu,Samsun Yolu/Gülveren,Mamak istikametimdi ve spor ayakkabımds yoktu ve 2 gün ayaklarımı hissedemedim.

Velhasıl o gün 1596 kalori yakmışım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu HORT yapacağım :) inadına değil mi :)

Sormak istediğim, Mesela adam diyorki FULL le depoyu... Gidiyor içeri bakıyor Limit yok... Bunu yaşayan var mı? Nasıl işliyor süreç... Kesin yaşayan vardır...
  • Bir keresinde cüzdanımı evde unuttuğum için sabahtan akşama hiçbişey yememiştim. O zamandan beri en azından cebimde bir kredi kartı bulundururum
  • hocam ruhsatı aldınız mı acaba ?
  • Hocam geçmiş olsun da, evli barklı yaşını almış ve İstanbul'da yaşan birisin anladığım kadarıyla. Cepte her zaman en az 100-200 güven parası olacak, hatta daha fazla. Hatta cüzdanın iç cebinde duracak, o parayı unutacaksınız. Araba çekilse bir yerde, yedi emine nasıl para vereceksiniz. Lastik patladı, yağ ekleteceksin, çekici çağırman gerekti, usta çağırdın, ne yapacaksın? Adamdan gelirken pos makinesi de getir mi diyeceksin? Eşin dostunla rezil olduğun, moralinin bozulduğu ile kalırsın. İstanbul burası, ne olacağı belli olamaz, o para lazım olur.

Başıma geldi biliyorum, daha doğrusu başıma gelmedi ama ben çektim çilesini. Arkadaşımın arabasını iki kere aynı yerden çektiler. İki kez niye üst üste, ısrarla aynı yere park etti bilmiyorum, o da ayrı mevzu. Güzel para kazanır ama cepte hep maksimum 20 lirayla gezer, her yerde para card. 3 liralık çay içer uzatır para cardı, çok da güzel arabaya biner. İkisinde de yedi emin parasını ben ödedim. Hala verecek, 1 sene oldu. Aynı arkadaş bir kere de yolda kalıp, benzinciye yürüyerek rica minnet şişeye benzin aldı, cepte para yok tabi, paracardı da unutmuş evde, yine yalvar yakar, adres, kartvizit, kimlik bırakıp almış benzini. Bu kadarına da pes. Resmen sorumsuzluk.

• Konu hort ama yazayım

Olur böyle şeyler......

nakit bulundurmak icin iyi bir ders olmuş benimde basıma benzer durum geldi :)

• Lise yıllarımda dolmuş param olmadığı içşn İzmitten Kartepe ye 13 km yürümüşlüğüm var benimde Allah kimseyi dara düşürüp başkasına muhtaç ettirmesin.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bir sabah 4 senedir alışveriş yaptığım bakkaldan Fotomaç almıştım. 10.000 lirayı bozamamıştı. 1000 lirayı sonra getireyim... yok. 23 sene geçmiş uğramadım. Normalde unutkan biriyim bunu unutmam.
  • sinan627 S kullanıcısına yanıt
    Oha bu kadarıda olmaz aynısını yasadım köseköy emlden cumhuriyet parkına yürümüştüm siz hangi lisedeydiniz

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    İzmit Lisesi idi.

Acısu parkından başladım yürümeye Uzunçiftlik Bahçelievlere kadar yürüdüm.

• Geçmiş olsun. Sadece istasyon değil ki? Hastanelerde kimlik dolu. Normalde sizin nezdiniz de, kimlik, ruhsat bırakmak bir teminattır. Ama o kadar çok suistimal edilmiş ki, kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef..

• Istanbul da yasiyorsunuz 20 degil 300 tl ile gezmeniz gerekli gecmis olsun zor bir durum arkadasiniz yokmus demek ki

• Bence aracınızın bir kenarına 50-100 tl bırakmakta fayda var. Benim amcamın arabasında her zaman 100-200 tl durur kullandıysa da yerine koyar mesela. İnsanlık hali oluyor işte, iyi niyetli insanları kandıra kandıra gerçekten mağdur insanlara daha sert oluyor insanlar. O da size denk gelmiş işte.

Geçmiş olsun

• Üniversitedeyken başıma gelmişti benim de.

2001 yada 2002 di galiba. Yakıt aldım, kartı verdim. Kart bakiye vermedi. Ya nasıl olur falan diye babamı aradım.

Adam "aaa oğlum unuttuk biz onu ödemeyi" demesi ile kafamdan aşağı bir kova kaynar su döküldü.

Müdüre(bozuntusuna) gittim. Dedim böyle böyle, yıllardır sizden yakıt alırız. Şuradan para çekip geleyim dedim.

Adam direkt hırsız mumelesi yapmaya başladı, inanılmaz içerlemiştim. Başladı ileri geri konuşmaya.

Adam tanıyor beni aslında ama demek ki nasıl bir karakteri varmış ki bir anda acayipleşti. Ses yükseltmeler falan.

Ulan dedim araba parası kadar borcum olsa böyle konuşamazsın benimle, 20 lira için ne biçim konuşuyorsun sen diye ben yükseldim bu sefer.

Adama müdürsün demişler, bu da coşmuş.

Dedim sana kimlik falan bırakmam. Çektim arabayı oraya, yürüyerek bankaya gittim, hesapta para var ama bankamatik kartını makinede mi unutmuştum da iptalmiydi neydi geçmiş zaman hatırlamıyorum, neyse 1 saat sürdü gidip gelmem.

Parayı önüne attım, aldım arabamı gittim.

Her işin bir usulü var. Tanışıyor, selamlaşıyor olmayı geçtim, hiç tanımasa bile "beyfendi bir belge bırakırsanız gidin parayı çekin gelin" yada "araba dursun siz gidin gelin" demesi gerekirken, "gardeşim böyle olmaz ki, her gelenden para almadan gönderelim, yoh argadaş ben anlamam, binmeyin gardeşim benzinini goyamayacahsan" gibi tavırlar son derece tatsız. Siz Allah'dan bu tip bir muameleye maruz kalmamışsınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• para =güven
    hele ki yola çıkacaksam mutlaka alırım.lastik patladığında yolda dayıya paracard mı vereceksin ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman kardeşim bir daha yapma böyle bir şey

• eğer elimde alacağım benzin ücreti kadar nakit para yoksa önce içeriye gider kartı çekerim, sonra pompacıya doldur derim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.