Şimdi Ara

BeQuiet Silentwings 3 || Fanlar Alındı || CORSAIR H110iGTX || Resimler Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corsair H110i GTX sıvı soğutmam için yaklaşık 2 aydır sessiz fanlar arıyordum. Uzun inceleme yazıları okuyup bin bir çeşit video izledikten sonra Noctua'nın Endüstriyel fanlarında karar kıldım (140MM) fakat çok yanlış bir tercih olduğu fanları sisteme takınca ortaya çıktı; çünkü fanlar fazlasıyla gürültülü. Fanları söktüğüm gibi paketledim ve iade ettim. Araştırmaya en başından yeniden başladım ve dünyada sessiz çözümleriyle ünlü ama ülkemizde çok bilinmeyen BeQuiet markasıyla karşılaştım tesadüfen. Ufak bir araştırmadan sonra Amazon'dan iki adet BeQuiet SilentWings 3 siparişi verdim. Aldığım fanlar yakın zamanda elime ulaştı ve radyatöre montajlandı...

Öncelikle şunu söylemeliyim ki fanlar Premium kalite oldukları için kıyaslamayı da Noctua fanlar ile yapmayı daha uygun buldum..

Malzeme kalitesi ve aksesuar bolluğu bakımından Noctua'ları katladığını söyleyebilirim. Ürünlerin kulakları değişir yapıda ve bir fan için toplam 8 adet kulak, 4 adet sessiz tutturma pini ve 4 adet normal vida geliyor.

Sessizlik konusunda ise kat ve kat üstün geliyorlar Noctua fanlarına. Kafa ütüleyen Noctua'lardan ve traktörden hallice Corsair'in stok fanlarından sonra kasa sessizliğe gömüldü resmen. Abartmadan söylüyorum, kulağımı kasaya dayadığımda dahi ses duyamıyorum. Ne motor sesi ne de hava sesi yok.

Perfonmans konusunda yine şaşırtan fanlar boşta en düşük sıcaklık değerini yakalamamızı sağlarken; yükte ise Noctua'lardan sadece 1 derece daha sıcak tutuyor işlemciyi...

Uzun lafın kısası, sessizlik ve performansı bir arada arayanlar için şiddetle tavsiyemdir bu marka ve fanlar. Konuyla ya da markayla ilgili sorularını çekinmeden sorabilirsiniz arkadaşlar.

Kasanın genel görünüşü:

Ön taraftaki fanlar ve fan kontrolcü:

Kasanın iç yapısı ve yalıtım kaplaması (Anakart tepsisi 3 kademe olarak aşağıya indirebiliyor. Böylelikle radyatör ile aradaki mesafe açılabiliyor. Güç Kaynağı uzatma ile bağlanıyor ve kasanın kendisine ait bir fan kontrol ünitesi var. Ayrıca kasanın ön yüz kontrolcüsü de BeQuiet'ın kendisi tarafından üretilmiş.):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 31 Aralık 2016; 12:44:34 >

• Hocam merhaba,
    Ben kasa fanı olarak geçen günlerde 5 tane 14 cm Noctua fan aldım. Fanların performansı vs gayet güzel ama bu fanlar renk olarak kasama hiç uymadıkları için içime sinmedi ve bende bu fanları satışa çıkarttım. Bu fanlar yerine yine sessiz ve performanslı ve renk olarak da siyah veya en azından çerçeve kısmı siyah fanlar düşünüyorum.

Sizin tavsiye ettiğiniz Be Quiet fanları biraz araştırdım ve bu fanların da çeşitli modelelleri mevcut ve fiyatları arasında ciddi farklar var. Bana 14 Cm olacak şekilde bu markanın hangi modelini tavsiye edebilirsiniz? Fanlar kasanın tavan kısmında(3 tane egsoz),arka egsoz kısmında(1 tane) ve kasanın altında(1 tane) olacak şekilde kullanılacak.
  • Merhaba Hocam,

Ben de H110i GT sahibi birisi olarak bahsettiğiniz fanların ses seviyesinden etkilendim. Lakin bu fanların hem hava akış verileri hem de statik basınçları orijinal fanlara göre epey düşük diye görüyorum.

Soğutma performansında bir kaybınız oldu mu? Test edebildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Hocam merhaba,
    Ben kasa fanı olarak geçen günlerde 5 tane 14 cm Noctua fan aldım. Fanların performansı vs gayet güzel ama bu fanlar renk olarak kasama hiç uymadıkları için içime sinmedi ve bende bu fanları satışa çıkarttım. Bu fanlar yerine yine sessiz ve performanslı ve renk olarak da siyah veya en azından çerçeve kısmı siyah fanlar düşünüyorum.

Sizin tavsiye ettiğiniz Be Quiet fanları biraz araştırdım ve bu fanların da çeşitli modelelleri mevcut ve fiyatları arasında ciddi farklar var. Bana 14 Cm olacak şekilde bu markanın hangi modelini tavsiye edebilirsiniz? Fanlar kasanın tavan kısmında(3 tane egsoz),arka egsoz kısmında(1 tane) ve kasanın altında(1 tane) olacak şekilde kullanılacak.

Dostum kasa fanı olarak 1000Rpm olanları öneririm sana. Muhtemelen fiyatları ölçülerinden dolayı değişiyordur 140mm SilentWings3 1000Rpm benim şahsi önerimdir size...

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Merhaba Hocam,

Ben de H110i GT sahibi birisi olarak bahsettiğiniz fanların ses seviyesinden etkilendim. Lakin bu fanların hem hava akış verileri hem de statik basınçları orijinal fanlara göre epey düşük diye görüyorum.

Soğutma performansında bir kaybınız oldu mu? Test edebildiniz mi?

Soğutmayla ilgili de not düşmüştüm hocam ilk mesaja :) O kadar gürültü çekmeye değecek kadar bir performans farkı yok...
  • Haklısın hocam ya sabah sabah görememişim ben onu. 1 derece fark etti ise gerçekten başarılı.
    Zaten ben de H110i GT'min sessiz modu ile performans modu arasında 2°C falan fark görüyordum. O radyatör fazla geliyor gibi i5 6600K için ciddi bir overclock yapmaz isek.

Bu arada baktım da tanesi 1000rpm olana bile 80TL diyor. Hatta 1600rpm olan kabaca 190TL ediyor. Yazın sonunda soğutucuyu 420TL falan verip almıştım ben. 160TL fanlara veresim gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 26 Aralık 2016; 16:4:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Haklısın hocam ya sabah sabah görememişim ben onu. 1 derece fark etti ise gerçekten başarılı.
    Zaten ben de H110i GT'min sessiz modu ile performans modu arasında 2°C falan fark görüyordum. O radyatör fazla geliyor gibi i5 6600K için ciddi bir overclock yapmaz isek.

Bu arada baktım da tanesi 1000rpm olana bile 80TL diyor. Hatta 1600rpm olan kabaca 190TL ediyor. Yazın sonunda soğutucuyu 420TL falan verip almıştım ben. 160TL fanlara veresim gelmedi

Aynen dostum ben de ikisini 180 civarına almıştım zaten :) 190'a Noctua almıştım sonra iade ettim paramı aldım Allah'tan :D 180 liranın her bir kuruşunu hak ediyor benim açımdan. O kadar başarılı ve sessizler ki...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.