Şimdi Ara

Corsair Carbide 400R için 4 adet fan önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Corsair 400R model kasa için 4 adet fan önerisine ihtiyacım var. Bütçem 100-150 lira arası.

kasa içinde;
    gigabyte 990fx ud3 anakart
    gigabyte gtx 770 windforce
    fx8350 işlemci ile hyper 212 evo var.

Kasa ile gelen fanlara ek olarak ne önerebilirsiniz? Amacim 1920x1080'de ultra ayarlarda BF4 mp 64 kişilik haritalarda oynamak. İşlemciyi 4.0'dan 4.5ghz'e çekeceğim. Bu yüzden iki alta, 1 üste ve 1 adet egzost fan olarak takmayi planlıyorum.

Önerilerinizi beklemekteyim arkadaşlar, şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasa fanlarından çok bir fark yaratmalarını bekleme 2-3C anca oynar ısı.150lira harcamayada değmez bunun için hem kaldıki 400r zaten geniş ferah bir kasa.Isı sorunu yaratcak bir kasa değil.İlla alcam diyorsanhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5755
  • Bende bakiyorum. Ayni kasa zaten

• Abi en ucuzundan sessizinden al kasa fanlari asiri sicaklik degistirmiyor yaz aylarinda biraz daha farkediyor onerim akasanin fanlarina bak beyaz inciyi oneririm cok sessiz bende 2 tane vardi biri 3 sene sonunda hafif ses yapmaya basladi digeri sorunsuz tavsiye ed3rim fiyatida iyi teknobiyotikte var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey fakı olur. 2 Adet arka ve üst , 2adet ise yan kapaktan içeri üfleyen 12-14 cm fan takılması kasayı rahatlatır. anakarttan pwm özellikli otomatik kontrol edilebilen 4 pinli fanlara bak.
  • Xigmatek XAF serisi fanları öneririm. Güzel görünüyorlar, nispeten sessizler ve hava akımları iyi.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6068
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6066

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar önerileriniz için teşekkür ediyorum, güzel öneriler geldi :) acaba kasanın üst kısmına 2 tane fan yerine 1 tane 20 lik mi taksam acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

Arkadaslar önerileriniz için teşekkür ediyorum, güzel öneriler geldi :) acaba kasanın üst kısmına 2 tane fan yerine 1 tane 20 lik mi taksam acaba?

Ayni soruyu ben sordum haf 922 nin yan paneli icin leon-x e bana onerisi tek 200mm fan oldu daha sessiz olmasi acisindan

• Taban kısmına fan takmanı kesinlikle önermem. Çok fazla toz üflüyor içeri. Ayrıca işlevsel olarak da pek bir artısı yok. Ben de 400R kullanıcısıyım. Tavana 2 adet 14" egzoz fan taktım, bir adet de yan kapakta ekran kartına üfleyen var. Hepsi Aerocool Shark serisi. Gayet memnunum. Sıcaklıklar iyi ve fanlar oldukça sessiz

NOT: Fanlar, fan kontrolcüsüne bağlı ve ekstra yğk binmedikçe minimum hızda çalıştırıyorum.
  • Aslında 2 adet yerine bir adet büyük fan takıması, hava çarpışması açısından daha iyi olur.

• dadaş orhan kullanıcısına yanıt
    hmm. üst kısmı mı kastettin orhan? 200mm'lik veya 140lık mı?
  • birde arkadaşlar, kasa ile gelen 2 adet ön ve 1 adet egzost fan kaliteli mi acaba? onu bilemedim. değiştirmem, yenisini almam gerekir mi yoksa yeterli olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

birde arkadaşlar, kasa ile gelen 2 adet ön ve 1 adet egzost fan kaliteli mi acaba? onu bilemedim. değiştirmem, yenisini almam gerekir mi yoksa yeterli olur mu acaba?

Carbide 400r ın mevcut fanları yeterince kaliteli. değiştirmenize gerek yok.
  • Roledayz kullanıcısına yanıt
    anladım. işlemciye overclock yapacağımda, aklımda soru işareti kalmasını istemiyorum.. hyper evo 212 ile umarım 4.6 , 4.7ghz'a ulaşırım stabil şekilde :)
  • Yan tarafa içeri üfleyen büyük fan, tüm anakart bölgesini soğutarak performans açısından daha isabetli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

Yan tarafa içeri üfleyen büyük fan, tüm anakart bölgesini soğutarak performans açısından daha isabetli olur.

Valla hacı alacağım 2fanla birlikte kasada toplam 7 fan olacak. Fan kontrolcü illa almak gerekir mi acaba? Sıkıntı olur mu acaba?

• Bende Carbide 200r var. 1 adet CM fan var yan kapakta, önde ve arkada Corsair in kendi fanları. Üstte de Aerocool var. İşlemci fanım Hyper 212 Evo. İşlemcim maks. yükte 52 derece 3.2 Ghz overclocklu ve q6600. (prime95 smallFFTs) Anakart ve hdd 33 derece de dolanıyor. Ben bu fanlarla bu değerleri alıyorsam senin de gayet iyi değerler alman gerekli. İşlemci soğutucu gayet iyi. Ancak benim yan kapak fanlarından biri takılmıyor işlemci soğutucu yüzünden. Ayrıca üstteki fanlardan biri de soğutucuya neredeyse temas edecek gibi. Belki sende de aynı problem oluşabilir. Fanlar için çok para harcamana gerek yok 4 fanı 35 TL ye almıştım ve gayet memnunum.
  • fan varsa gerek yok. sizin şayet 12 cm fanlarınız varsa; pwm özellikli 4 pi 2-3 tanesini işlemci 4 pin üzerinden şu coğaltıcı kablo ile hızlarını anakarta bırakmanız mümkündür.http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45/productDetails.aspx?productId=bs300043&categoryId=105306 Anakart üzerinde 4 pinli yerler mevcut ise yine aynı şekilde bağlanır ve fan kontrolcünün işini anakart yapmış olur. Ama en az 2 adet 12 cm lık fanları, kasanın sıcak havasının atılması açısından daha önemli olduğunu belirtmek isterim. Herzaman sıcak kasa istenmiyorsa dışarı atılan hava içeri giren havadan fazla olmalı. içerinde olan fanlar psu dan alıyorsa gücünü, molex bağlantılı olanlara fan kontrolcünün dışında müdahele zor olur. Bazı anakartlarda bios tarafından kontrol edilebiliyor. Siz fan speed programı ile kontrol etmeyi deneyin bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadaş orhan -- 11 Mart 2014; 0:09:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.