Şimdi Ara

Berberlerin aşırı zam yapması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: karatebilenkedi

Hocam bende ilk kez geçen ay kesmiştim saçlarımı aynı sizin dediğiniz gibi makas kullanmadan parmak arasından makine ile kısaltmıştım üstleri. daha rahat oluyor makine ile makasa göre ama acaba fark oluyor mu ben bi fark göremedim sizin bilginiz var mı makas ve makine ile kısaltma arasında?

Alıntıları Göster
    Hocam bana göre;
    Makine kesimi daha kolay, makas daha zor
    Makine saçı uzunlu kısalı alıyor (makası dik tutarak kesmek gibi), o da saça doğal görünüm katıyor. Ufak kesim hataları daha tolere edilebilir oluyor bence. Ama saç biraz tiftik tiftik, saçta kırıklar varmış gibi geliyor sanki. Belki saçın güçlü olması/sağlığı açısından dezavantaj olabilir ama açıkcası sanmıyorum. Sonuçta uçlardan kesiyoruz.

Ha 2 hafta önce yeğenimin saçını kestim. Onu keserken tarak kullandım daha güzel oldu ama kendimde tarak kullanmadım hiç.

En iyisi ilk tıraşta mümkün olduğunda az müdaheale etmek.
    Saçı yıkayıp bir bakıyosun, keserkenki halinden biraz farklı oluyor, hatalar daha iyi görünüyor.

Şuan en büyük problem yere ne serileceği. Çarşaf seriyorum da küvete sirkelemesi temizlemesi zor.

Kıyafet de aynı şekilde. O saçlar, üstündeki makinede yıkansa da tam temizlenmiyor gibi.

Neyse ayda 2 kez katlanıcaz artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wmbot kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum dostum keşke herkes senin benim gibi bu konuda duyarlı olsa.
  • Yesil+ Y kullanıcısına yanıt
    hocam takıntınız varsa yapacak bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Hocam bana göre;
    Makine kesimi daha kolay, makas daha zor
    Makine saçı uzunlu kısalı alıyor (makası dik tutarak kesmek gibi), o da saça doğal görünüm katıyor. Ufak kesim hataları daha tolere edilebilir oluyor bence. Ama saç biraz tiftik tiftik, saçta kırıklar varmış gibi geliyor sanki. Belki saçın güçlü olması/sağlığı açısından dezavantaj olabilir ama açıkcası sanmıyorum. Sonuçta uçlardan kesiyoruz.

Ha 2 hafta önce yeğenimin saçını kestim. Onu keserken tarak kullandım daha güzel oldu ama kendimde tarak kullanmadım hiç.

En iyisi ilk tıraşta mümkün olduğunda az müdaheale etmek.
    Saçı yıkayıp bir bakıyosun, keserkenki halinden biraz farklı oluyor, hatalar daha iyi görünüyor.

Şuan en büyük problem yere ne serileceği. Çarşaf seriyorum da küvete sirkelemesi temizlemesi zor.

Kıyafet de aynı şekilde. O saçlar, üstündeki makinede yıkansa da tam temizlenmiyor gibi.

Neyse ayda 2 kez katlanıcaz artık.

Alıntıları Göster
    Makasla kendi kendini tıraş etmesi cidden zor oluyor aynadan görüyorsun ters açı oluyor tam tutturamıyosun saçı çoğu zaman. makineyle uçlarını kesmesi cidden daha kolay çok bi fark yoksa bi sonraki tıraşa aynı şekil devam etmeyi düşünüyorum bende. Yere bişey serme gerçekten ev ortamında problem saçların nereye atılacağı falan ben banyoda kesmiştim yere bişey sermeden süpürgeyle de toplamaya çalıştım ama uzun sürdü

• Son gittiğimde saç kesim 20 lira yazıyordu, 5 lira zam gelmiş!

2020 Zamlı Berber Tarifesi;

Berberlerin aşırı zam yapması

Kaymak;
    www.kgrt.net
    Berber ve Kuaförler Odası Yeni Fiyat Tarifelerini Açıkladı
    https://www.kgrt.net/guncel/berber-ve-kuaforler-odasi-yeni-fiyat-tarifelerini-acikladi-h28284.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 11 Mayıs 2020; 2:11:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendisi Alamanya da yaşadığı için, Elin pis kafir berberi böyle dönemlerde fırsatçılık yapmadığı için ha bir de aktroll yanının olması nedeniyle ona hava hoş o yüzden seni anlamaz kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm350 -- 11 Mayıs 2020; 8:48:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

7 yıldır kendim kesiyorum. Keşke daha önce başlasaymışım dedim. Her berbere gittikten sonraki o pişmanlık yok artık. Adama tarif etmene rağmen her seferinde kafasına göre kesmesi yok. Sürekli omzuna değdirilmesi yok.

Bir önünüzde bir de arkanızda biraz açılı bir ayna olacak şekilde bir düzenek kurun ve keserken sakın bir anda 3-5 santim kesmeyin. Parmakların arasına alıp her seferinde en fazla yarım santim olacak şekilde birkaç milimetre kesin ve tuttuğunuz yeri sürekli değiştirin. Saçın kenarlarını kesmeyi daima en sona bırakın ve kenarların uçlarını keserken ekstra özen gösterin. Ortalardaki hatalar çok göze çarpmaz ama kenardaki yarım santimlik hata bile kabak gibi görünür.

Tavsiyem enseyi ve yanları makineyle almanız. Makine tavsiyem Moser 1400. Profesyonel sayılır. Makineyle keserken de daima önce en uzun ayarda kesin, sonra kesim tarağını yavaş yavaş kısaltarak istediğiniz uzunluğa gelin. Sakın direkt istediğiniz kısalıkta ayarlayıp uzun saçı öyle kesmeyin.

Yanları ve enseyi keserken makine yukarı ilerledikçe elinizle dışa doğru hafif kavis verin ki kesimin bittiği yerde çizgi şeklinde kesim izi belli olmasın. Uzunla kısa yerin sınırını yumuşatın yani.

Acele etmeyin. Tıraş 1,5-2 saat bile sürebilir, normal. İlk tıraşlarda çok kısa kesmeyin.

Tıraştan sonra iyice şampuanla yıkayın, kurutun saçı. Kuru hâli nasıl olmuş bir görün, eksik, fazla, yamuk kısımlara makasla ince ayar yapın.

Bu arada, makineyi Ekim 2018'de 150 liraya almıştım. Şimdi fiyatlar uçmuş. Fırsatçılığın gözü kör olsun.
    Omzuna değdirmesi ? nasıl birşeymiş hocam o kola değdirmesini bilirim'de omuza değdirmesi berber zenci mi ?

• ya çok mu zor makineyle. 16mm üstler 12mm yanlar. taş gibi olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Omzuna değdirmesi ? nasıl birşeymiş hocam o kola değdirmesini bilirim'de omuza değdirmesi berber zenci mi ?

Alıntıları Göster
    Ha kol ha omuz işte. Sandalyenin yüksekliğine göre değişiyor.

• Emre D kullanıcısına yanıt
    Kardeş ben kendim'den hesapladım kusura bakma 1.90 boy var dedim şimdi bu omza deydiriyorsa adam kesin zenci

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makine alıp kendiniz kesmeyi deneyin. Daha önce başlamadığıma pişman oldum. Korona bahanesiyle berber işi bitti benim için.

• Koronadan önce berbere 25 tl veriyordum sadece saç kesmeye

Traş 20 dakika falan sürüyordu bu ücret bana çok gelsede sesim çıkmazdı

Korona çıktı babamda kablolu dandik bir traş makinesi varmış

Cesaret edip giriştim saçlara 3 numara tertemiz her yer.

Az daha kaliteli makine olsa hem daha kısa sürer traşım hem de daha rahat olur

Bundan sonra berbere ancak düğün falan olursa giderim yoksa gereksiz.

25 tl alan berber 35 tl yaptı :)

• Aylardır berbere gitmiyorum unuttum artık uzayınca evde yanlar kademeli 2 üst 6 numara yapıp geçiyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.