Şimdi Ara

Beşiktaş'a NBA Patentli Yeni Oyuncu ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: csb

bu arada mcfarlin inşallah başarılı olur, zira bugün sü ne yenildik. harvey i bugünkü sü maçında izledim. fena değildi (serbest atışları dışında). ama takım hala kopuk ve istikrarsız oynamaya devam ediyor. transferler sürüyor ama takım hala aynı takım. acaba sorun murat hocada mı?

yahu hiç sorma selçuk üniversitesine nasıl kaybettik hala anlamış değilim

yeni gelen oyuncuların belli bir uyum süreci olacak.Bu süreyi en az kayıpla atlatırsak ne mutlu bize ama hoca dan ziyade bu aubrey reese adrenalin yüklendiği zaman takımı sırtlar da yakar da.Ne yapacağı belli olmuyor bu adamın.Harvey ise bizde ikinci bir william''bud'' eley olacak gibi.Bakalım göreceğiz.Ya da kevin thompson gibi de olabilir.

Kadromuz kağıt üstünde güçlü gibi gözüküyor ama bu parçaları biraraya getirince bir uyumsuzluk ortaya çıkıyor bunu odaklanmak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

selamlar necmi nerelerdesin yaw

anthony mason türkiye'de zıçtıktan sonra nba'de çok önemli bir oyuncu oldu.. en iyi 6. adam seçilmişliği, all-star olmuşluğu bile vardır.. hatta michael jordan'ı en iyi tutan adamlardan biriydi.. ama işte nba'de başarılı olan her oyuncu türkiyede yada avrupada başarılı olacak diye bir kural yok.. aradaki müthiş kültür-yaşam farklılığı oyunlarını mutlaka etkiliyor..

mahmoud abdul-rauf olayı ise en üzüldüğüm olaylardandır.. lokavt nedeniyle avrupaya akan nba'lilerden biriydi, hatta en iyisiydi.. ama halil üner ve ibo nedeniyle fazla duramadı türkiyede.. gerçi geçenlerde fanatik baskette bir röportajında benim de hatalarım vardı, gençtik falan filan demiş de o zaman 30 yaşındaydı ne gençliği yaw bu adamın çok garip mimikleri vardı.. bi yerde okumuştum, üniversite yıllarında bir sabah kalkıp aynaya baktığında birden bu hareketleri yapmaya başlamış ve bir daha bu tiklerden kurtulamamış.. henüz türkiyeden ayrılmadan önce istanbul'da bir fenerbahçe-tofaş maçı vardı.. herkes rivers-abdulrauf düellosunu merak ediyordu.. o maçta üstad david rivers tam anlamıyla bir basketbol resitali verip abdul-rauf'a büyük üstünlük kurmuştu.. tofaş da o maçı kazanmıştı.. zaten o maçtan sonra abdul-rauf'ın türkiyeden gidişi hızlanmıştı

iyidir serhat; ula antrenman yapıyor musun formula 1 de?Bak kontrol edeceğim ha seni yeni mclarenine alışmaya çalışıyormuşsun duyduğuma göre

mason la oakley iki tane kütük kafa kafaya verdimi nba tarihinin en sert faullerini yapıyorlardı ama o kadro sadece 1 sefer final oynayabildi ve devamlı chicago ve jordan kabusunu gördü.

Lokavt tan önce de iyi denebilecek nba yıldızları avrupa ya geldi.Hatta 1996 da dominique ''human highlight film'' panatinaikos a gitti.Yine 1996 ve 1997 de eski utah lı thurl lee bailey de zalgiris te oynadı.1998 de zalgiris anthony bowie yi aldı.1998 de virtus bologna predrag danilovic i oynattı.Aynı yıl panatinaikos dino radja yı oynattı.1997 de cibona da eski new jersey li andre turner vardı.Saymakla bitmez.Biraz da paraya bakıyor ama bu adamların mental yönden de güçlü olması lazım yoksa dediğin gibi hüsranla sonuçlanıyor İstanbul maceraları

ama mesela nba de oynayıp ülkere gelen michael anderson iyi iş yaptı ülker de.Dediğim gibi zihinsel yönden güçlü olmak önemli

• quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

şimdi Halil Üner diyince aklıma hep 1999 da fenerbahçe-real madrid maçında herreros a saha kenarından taktığı çelme aklıma gelir ve gülmekten yatarım yerlere her seferinde.Fenerbahçe maçı 73-78 kaybetmişti VE 2-0 ile elenmişti avrupa liginden .Halil Üner herreros a çelme takınca oyundan atılmıştı.Yahu inanılmaz bir olaydır çelme takma olayı.Herreros dediğimiz adam da zamanında harun erdenay,riricardo pitis ve arturas karnisovas la birlikte avrupa nın en sağlam şutörleri arasında idi.Böyle bir adamla Halil Üner in fiziksel temasla kapışmışlığı var.

ehuehe o maçı canlı izlemiştim.. bir beşiktaşlı olarak fenerbahçeyi desteklemeye gitmiştim.. gerçi o zamanlar evden çok abdi ipekçi'de vaktim geçiyordu nerdeyse her avrupa ligi maçına gidiyordum efes, ülker, fener ayırdetmeden.. dediğin olaya dönersek halil üner'in türk basketboluna kazıklarından biridir o efsane kadro ile bi nane yiyememesi.. bu olay da bunlardan biriydi.. herreros ise harun erdenay ve stombergas ile birlikte gördüğüm en iyi dış şutördü..

quote:

ula antrenman yapıyor musun formula 1 de?Bak kontrol edeceğim ha seni yeni mclarenine alışmaya çalışıyormuşsun duyduğuma göre

abi yok yaw.. pc'ye format atmıştım.. f1 oyununu bile yeni kurdum.. geçenlerde bi oynayım dedim, a1 ring'de maymun ettiler beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 7 Ocak 2007; 18:23:08 >

• hem eley hemde thompson çok iyi pota altı oyuncularıydı tıpkı wright gibi, ama önemli olan kumaşı iyi olan ve takıma uyum sağlayan bu oyuncuları kaybetmemek, takımda tutabilmek. eley i efese kaptırmıştık, wright pau da şu an.

kaybedilen bu kaliteli oyuncuların yerini doldurmak için ise onlarca saçma sapan transfer yapıyoruz, bu arada geçen zamanda hep bizim aleyhimize işliyor. tam oyuncuyu buluyoruz kadroyu şekillendiriyoruz hooop bu sefer elimizde tutamıyoruz. sonra kendi kendimize "biz neden başarılı olamiyoruz?" diye sorup duruyoruz.
  • sizinle muahbbet etmek çok hoşuma gidiyo arkadaşlar,keşke hep yazsanız bu forumda
    drexler,o telekomlu oyuncunun adı dilimin ucunda bi türlü çıkmıyor,keşke takım arkadaşı olan yabancıları hatırlasamda sizede ipucu verebilsem
    yugoslav kökenli bi oyuncuydu,bakabileceğimiz bi web sitesi var mı telekom basketbol takımının?
    bu arada yanlış hatırlamıyorsam charles o fauli ilk sol elle kullanmış sonra hakem uyarınca sağ elle atıp sokmuş
    halil üner ilginç bi antrenördü,bi kerede elinde topla hakeme itiraz eden rakip oyuncunun elindeki topu çekmiş ortalık birbirine girmişti
    Türkiyede başarısız olupta nbade ödül alan yabancılardan biride isaac austin'di,tuborgda beğenilmeyip(!) gönderilmiş aynı sezon nbae gitmiş bi sonraki sezon "en çok gelişme kaydeden oyuncu" ödülünü almıştı

• quote:

abi yok yaw.. pc'ye format atmıştım.. f1 oyununu bile yeni kurdum.. geçenlerde bi oynayım dedim, a1 ring'de maymun ettiler beni

Sana kendi elimle yaptığım(mp4-17 için) 19500 devirli motoru göndereyim istersen bak bakalım bileğini bükebiliyorlar mı

ayrıca sen deseydin;''kızdırmayın beni sadrazzam ı çağırırım ha'' diye

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

Türkiyede başarısız olupta nbade ödül alan yabancılardan biride isaac austin'di,tuborgda beğenilmeyip(!) gönderilmiş aynı sezon nbae gitmiş bi sonraki sezon "en çok gelişme kaydeden oyuncu" ödülünü almıştı

bir örnek te nba da başarılı olamayan ama beşiktaşı'mıza geldiğinde iyi işler çıkaran ve buna rağmen dayanamayıp sepetlediğimiz ratko varda.

• hatta bir örnek daha veriyim 1996 da portland tan ayrılan ve 1997 de kombassan konya ya gelerek müthiş işler çıkaran randolph childress var.
  • quote:

drexler,o telekomlu oyuncunun adı dilimin ucunda bi türlü çıkmıyor,keşke takım arkadaşı olan yabancıları hatırlasamda sizede ipucu verebilsem

şimdi ben sana sayıyım sanctus sen seç beğen içinden.

vladan Alanoviç miydi,Alexander koul muydu,kralijevic miydi,yoksa richard scott mıydı, rickie winslow muydu,İvan jurkoviç miydi,jagodnik miydi?
  • jurkovic olabilir sadrazzam ama yakın bi zamanlarda oynuyordu,yani 2000 yılı civarında
    yalnız pozisyonu point guard değil de sg ve sf idi
  • quote:

jurkovic olabilir sadrazzam ama yakın bi zamanlarda oynuyordu,yani 2000 yılı civarında

miroslav radosevic olabilir mi?

şu anda banvit te oynuyor 2001 de telekoma gelmişti
  • keşke oyuncuların resimleri olan bi site olsa
  • quote:

jurkovic olabilir sadrazzam ama yakın bi zamanlarda oynuyordu,yani 2000 yılı civarında

benim de aklıma jurkovic geldi ama jurkovic sf ve çoğunlukla pf oynardı.. çok da iyi bir oyuncuydu.. tt'daki oyunuyla milli takıma bile seçilmişti..

sg ve sf oynayan avrupalı kim vardı yaw

quote:

hatta bir örnek daha veriyim 1996 da portland tan ayrılan ve 1997 de kombassan konya ya gelerek müthiş işler çıkaran randolph childress var.

o kombassan kadrosunda jeff saunders vardı.. childress ile birlikte koraçta çeyrek finale çıkarmışlardı kombassanı.. sonra saunders nba'e döndü, chicago kadrosundaydı ama oynama fırsatı pek bulamıyordu..

hey gidi günler bee.. kombassan ve meysu gibi 2 anadolu takımı koraçta çeyrek final yapmıştı.. şimdi efes bile mumla aratır oldu o başarıları

• quote:

o kombassan kadrosunda jeff saunders vardı.. childress ile birlikte koraçta çeyrek finale çıkarmışlardı kombassanı.. sonra saunders nba'e döndü, chicago kadrosundaydı ama oynama fırsatı pek bulamıyordu..

hey gidi günler bee.. kombassan ve meysu gibi 2 anadolu takımı koraçta çeyrek final yapmıştı.. şimdi efes bile mumla aratır oldu o başarıları

saunders sonra fener e geldi keith jenings le birlikte ama halil üner le birlikte hüsrana uğradılar.

Meysu benim de kulübümdü ufak yaşlarda meysu basketbol takımında forma giyerken çeyrek finale çıkmıştık ama taçspor a elenmiştik) mis süt ortaköy(sonra mavi jeans oldu) vardı.
    darüşşafaka michael ansley,sean green gibi iki süper dış ve iç skorer e sahip ti.Ama en iyi sezonları olan 1999 da fenerbahçe ye 3-1 elendiler.

yahu efes pilsen orlando dan chris corchianiyi aldığı sezon da bile yarı final yapamamıştı koraçta.gerçi iki sezon sonra koraç kupasını alıp bizleri sevindirmişti.

Yahu efes pilsen naumoski zamanında final four yüzü göremedi ki naumoski nin yanına tonlarca iyi yabancı transfer etmelerine rağmen.(bkz;zoran savic,sergei karasev,brian howard ki bu brian howard efes gelmeden bir önceki sezon asvel de delaney rudd la birlikte efes pilseni istanbul da eleyip(57-62) final four a kalmışlardı.Daha sonra rod sellers ,marcuss webb,murat evliyaoğlu

garip gerçekten efes 1996 da 1999 un sonuna kadar süper kadrolar kurdu ama bırak şampiyonluğu final four bile gelmedi.

• zoran savic,fanatik baskette reha erus un yazdığı kadarıyla efese gelirken sakattı
    yani bologna onun sakatlıgını bildiği için bu transfere engel olmamıştı,isteseler savic 5 yıl daha bologna da oynardı ama sakat oldugunu bildikleri için dokunmadılar ama savic efese gelmeden önceki final four da süper oynamıştı,final maçında attığı üçlükleri söylemeye bile gerek yok
    murat evliyaoğlu da iyi oyuncu olmasının yanında son sn adamıydı,bi ülker maçında son snlerde harunu bloklamış,sonra topu alıp tek başına gidip ters smaç vurmuştu,herkes dumur olmuştu tabi(spikerler bile),bi kerede netaş maçında ilk yarının sonunda netaşın kenardan oyuna soktuğu topu çalıp kendi potasının önünden topu sallamıştı tabiri caizse top potayı yalayıp çıkmıştıey gidi potaların evliyasıharley davidson motoru vardı bi aralar acaba hala kullanıyor mu
    karasevin değerini bilemedi efes ve bence petar yüzünden karasev çokta başarılı olamadı,aslında bana göre petardan daha kaliteli bi oyuncuydu da işte brian howard gibi karasev de petar ın gölgesinde kaldı
    bu arada brian howard'ında çok ilginç bi şut stili vardı,böyle kafasının az üzerinden ve bedeninden uzakta değişik bi stildi
    iyi yabancılar geldi gitti zamanında;pete williams ülkerde her maç orhunla alley hoop denerlerdi sonra beyaz zenci lakaplı neydi adı(bak bunuda unuttum) hatta fenerde oynamıştı adını hatırlayamadığım diğer bi uzun -o da iyi oyuncuydu- onunla birlikte feneri finale taşımışlar ama finalde ülkere kaybetmişlerdi
    ülkerde pete williamsın yanındaki uzun amerikalı kimdi?
    haa bi de ülker'in yedek amerikalısı abdul-shemseddin vardı,ülker çağırdıkça gelir maçlara çıkar sonra kendi ligine dönerdi
    kevin rankin'i hatırlıyorsunuz di mi?acaba fenerde oynayan uzun o muydu?çok zaman geçti ya unuttum çoğu şeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 7 Ocak 2007; 22:24:15 >

• kevin rankin murat evliyaoğlu ile birlikte otistik şut stiline sahip iki oyuncudan biri.
    yalnız kevin rankin çoğu maç 15 sayı üstünde atardı.Evliyaoğlu nun ise maçlarda 3 lük yüzdesi genelde 5 te 1 7 de 2 idi.O iki tane üçlüğü de 10 metreden atardı.

Ülker de pete williams ın yanında oynayan newbill vardı,michael reddick vardı,tonako beard(sonradan fenerli olan) vardı.Beyaz uzun olarak ta seja bukva vardı

zoran savic ise sezon ortasına doğru muazzam form tutunca dedik ki efes final four a kalır ama bu sefer de panathinakos ve alvertis duvarına çarpmıştı efes pilsen.
  • quote:

kevin rankin murat evliyaoğlu ile birlikte otistik şut stiline sahip iki oyuncudan biri.

murat evliyaoğlunun şut stili çok komikti cidden,özellikle faul çizgisinde güldürürdü insanı
    bu arada alvertis için aydır örs'ün yaptığı bi yorum vardı "alvertis sadece avrupanın değil dünyanın en iyi birkaç sutöründen biri"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 7 Ocak 2007; 22:46:55 >

• quote:

quote:

şimdi ben sana sayıyım sanctus sen seç beğen içinden.

vladan Alanoviç miydi,Alexander koul muydu,kralijevic miydi,yoksa richard scott mıydı, rickie winslow muydu,İvan jurkoviç miydi,jagodnik miydi?

konuya hakim değilim..her oyuncuyu saymışsın telekomdan en ünlüsü mirko milicevic babayı saymamışsınız..

yugoslav denmiş..büyük ihtimla milicevic babadır..türk oldu gerçi kendisi..basketbolcudan çok abd deki kamyon şöförlerini veya harleyci amcalara benzer..

çok ilginç şutları vardı..hele bir maçta hatırlayamadım maçı fenerbahçe olabilir galibyeti kutlamak için basket yedikten sonra garantiledikleri galibiyeti kendi pota altından sallayıp soktugu ve daha sonra kolonların üstüne çıkıp taraftara bağırışını unutmama herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 7 Ocak 2007; 22:57:53 >

• olm coşmuşunuz lan.. bişeyler karalayım da yatayım

quote:

kevin rankin murat evliyaoğlu ile birlikte otistik şut stiline sahip iki oyuncudan biri.
    yalnız kevin rankin çoğu maç 15 sayı üstünde atardı.Evliyaoğlu nun ise maçlarda 3 lük yüzdesi genelde 5 te 1 7 de 2 idi.O iki tane üçlüğü de 10 metreden atardı.

evliya garip adamdır.. çok marjinal bi yaşantısı vardır.. uzaktan 3lük atmaya bayılırdı.. koraç finalinde son saniyelerde kritik serbest atışları hiç eli titremeden sokmuştu..

pete williams türkiyeye basketbolü sevdiren en önemli oyunculardandı.. müthiş akrobatik smaçları ve çok iyi blokları vardı.. zaten lakabı örümcek adamdı.. geçen yıllarda 2. ligde bir süre itü'de oynamıştı.. ilk geldiği zamanlar ülker hobby reklamlarında oynardı saçlarına hastaydım o adamın.. hep okul defterlerime çizerdim resmini

tonako beard ülkere ilk geldiğinde çok kötü oynuyordu.. bir avrupa maçında ismet badem o unutulmaz yorumlarından birini yapmıştı:"ülker alsın bu adamı çikolata kazanına atsın "

chris chorchianni efes'e, naumoski benetton'a kiralık gönderildiği sene gelmişti.. kaan kural'ın kitabında şöyle bişey yazıyordu.. istanbulda oturduğu yerdeki bakkalın oğlunu evlatlık edinmiş.. şimdi o çocuk amerikada bi üniversitede yanlış hatırlamadıysam atletizm bursuyla okuyormuş.. bunu okuyunca chris chorchianni'ye müthiş bir sevgi ve saygı duymaya başladım..

karasev'in eşi voleybolcuydu ve türkiyeden bir takımla anlaşmıştı.. bu yüzden karasev türkiyede oynamak istedi ve efesi seçti.. kılıbık herif yoksa naumoski'nin arkasında oynayamayı kabul etmeyecek kadar kaliteli bir oyuncuydu..

michael ansley daçkaya gelmeden önce çok iyi bir avrupa kariyeri vardı.. hatta gelince ben çok şaşırdım, "bu adam kesin sakattır ne işi var daçkada" demiştim yine ismet bademin unutulmazlarından basketbolü türkiyeye sevdirmek (!) için michael ansley'e rodmanvari (yani çırılçıplak ama sadece önünde basket topuyla ) resim çektirip fanatik baskete koymuşluğu vardır.. ulan ismettt

• abi son paragrafı okudum koptum

harbi yaa öyle birşey yapmıştı..bayagı saklamıştım o sayıyı sonra kaboldu gitti
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.