Bildirim
Beşiktaş'a NBA Patentli Yeni Oyuncu !
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
beşiktaş çok iyi transferler yaptı ama en çok fenerbahçe-ülker iyi bence sizce? -
Bence Beşiktaş en akıllısını yaptı sezon başında pota altına gerekli oyuncuları almamıştı .Sonucunda 3 yenilgi alındı .Gerek Ostojic gerekse sales bence iğrenç oyuncular .Allah a şükür Ostojic ten kurtulduk.Yerlerine Harvey ve Mcfarlingibi iki önemli oyuncu aldık artık pota altımız hem mücaleci hemde skor üretebileceğimiz konuma geldi.İnşallah bu oyuncular çabuk ısınır da sorun yaşamayız....Bence Beşiktaş bu sene final oynar... -
mcfarlin gibi adı sanı duyulmamış bi adamı aldık diye hemen final oynattınız durun hele.. adam daha 1 maç bile oynamadı.. bi görmek lazım uyum sağlayacak mı, kumaşı nasıl vs. -
quote:
Orjinalden alıntı: drexler22
mcfarlin gibi adı sanı duyulmamış bi adamı aldık diye hemen final oynattınız durun hele.. adam daha 1 maç bile oynamadı.. bi görmek lazım uyum sağlayacak mı, kumaşı nasıl vs.
arkadaş futbol bölümünden gelmiş galiba -
quote:
Orjinalden alıntı: muribbi
quote:
mcfarlin gibi adı sanı duyulmamış bi adamı aldık diye hemen final oynattınız durun hele.. adam daha 1 maç bile oynamadı.. bi görmek lazım uyum sağlayacak mı, kumaşı nasıl vs.
arkadaş futbol bölümünden gelmiş galiba
adam nba den gelmiş kardeş ostojic den iyidir heralde -
quote:
Orjinalden alıntı: yt1990
quote:
quote:
adam nba den gelmiş kardeş ostojic den iyidir heralde
ne yani nba den gelen her adam mükemmel olacak diye kuralmı var,ne demiş @drexler adı sanı duyulmamış bir adam aldık nba den gelmiş diye mucize yaratacak diye bir kural yok,o drexler için arkadaş futbol bölümünden gelmiş diyen arkadaş ne kadar iyi tanıyor acaba mcfarlini, çok maharetliymiş o zaman neden bırakmış denver bu adamı,ya arkadaşlar adam ilk defa yurtdışına çıkıyor en basitinden uyum sorunu,takımın kimyasına uymama gibi durumlarla karşılaşabiliriz,nba patentli diye oyle hemen goklere çıkarmanın alemi yok,kendi şahsi görüşüm ostoiç den iyi olacağı yönünde ama en azından 1-2 maç seyredip oyle konuşalım
-
quote:
quote:
hmm şimdi bana söz hakkı doğdu, bunu en iyi şekilde değerlendirmem lazım..
futbol bölümünden değilim, genelde basketbol ve formula1 kısmında vaktimi geçiriyorum.. beni tanıyamamışın ama ben seni f1 ve basketbol kısmındaki değerli (!) yorumlarından ötürü tanıyorum.. imzama ve avatarıma baksan basketbol ve nba ile ilgili olduğumu anlardın ya neyse.. hee futbolla da çok ilgiliyimdir ama o bölümde senin türevlerinden çok olduğu için fazla takılmıyorum..
gelelim asıl mevzuya.. bana futbol bölümünden geliyor diye sorma nedenin mcfarlin'i tanımamamdan dolayı mı.. evet 24 yaşına gelmiş ama nba'e henüz bu sene girebilmiş, üstelik draft bile edilmemiş, philadelphia ile sadece 11 maçta 3.47 dk. ortalama ile 1.4 sayı 1 ribaund 0.1 asist gibi komik istatistiklere sahip bir oyuncuyu ben tanımıyordum düne kadar.. sen tanıyorsan biraz da bilgi senden dinleyelim.. hee bu arada bu oyuncu iverson takasında çerez oyuncu olarak yer aldı ve denver'a geçti, sonra da denver tarafından serbest bırakıldı.. ne kariyermiş beahhh
(burdan sonra yazdıklarımda yt1990 da muhatabımdır)
nba'den gelmiş diye aslandır kaplandır dimi.. yahu siz hiç nba ve dünya basketbolünü takip etmiyormusunuz.. amerika basketbol takımı neden son olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında eskisi gibi elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olamıyor.. dünya basketbolu ile nba basketbolü arasında mantalite olarak büyük farklılıklar olduğunu yada nba'in artık bir rüya olmadığını mı anlatayım şimdi size.. eskiden nba'den avrupaya oyuncu gelmesi çok çok büyük bir olaydı.. şimdi ise pekçok nba kariyerli adam avrupada oynuyor(langdon, haislip, travis best, mahmud abdul-rauf vs.).. ayrıca nba'de bile ne kazmalar var orası ayrı konu(şimdi say say bitmez de chris dudley, travis knight, ha seung vs.)..
ülker bundan 11-12 sene evvel charles shackleford diye bi eleman getirmişti nba'den.. nba kariyeri fena olmayan bir adamdı, çok büyük yankı bulmuştu bu transfer.. ayrıca futbolculara ödenen paralar seviyesinde para vermişti ülker bu adama.. sonra bu transfer fiyaskodan öte geçemedi.. tabi siz o zamanlar belki de annenizin kucağında biberon emiyorsunuzdur..
(burdan sonra yazdıklarımın sizle alakası yok ama okuyun da 2-3 şey öğrenin)
murat didin'in under-sized uzun takıntısı nedir anlamadım.. bjk türkiyenin new york knicks şubesi oldu resmen.. bu eleman 2.03 boyundaymış ama pf-c oynuyormuş.. şahsen pek umudum yok ama inşallah iyi katkı verir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 8 Ocak 2007; 17:33:42 >
-
arkadaşlar mcfarlin'i phi.76ers ile las vegas yaz liginde nba tvde izleme fırsatı bulmuştum. mcfarlin pota altında savaşan, ribaundçu ama hücum yetenekleri son derece kısıtlı olan biri. -
beşiktaşlı değilim Türkiye Basketbol Ligi ile de pek ilgilenmem ama drexler'ın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum
nbaden geliyor diye adam süper olucak diye birşey yok,eskidendi o nba oyuncularının avrupayı sarstığı yıllar
evet hala nba kariyerli iyi oyuncular var avrupada ama bu gelen her nba oyuncusunun iyi olacağı anlamına gelmiyor
derxler'ın verdiği charles shackleford örneği gibi birçok oyuncu geldi gitti
bence takımlar nbaden adam alıcaz diye yırtınacağına bi dönem telekomde oynayan miliçeviç gibi basketbolcu görünümünden uzak ama sahaya herşeyini koyan,uzun boyuna rağmen iriliğinden dolayı smaç vuramadığı halde pota altından inanılmaz şeyler yapan adamlar arasınlar
bilen bilir miliçeviç kilolu,hantal ve fanatik baskette adını hatırlayamadığım bi yazarın dediği gibi "birasını yanından eksik etmeyen bi tır şoförü" görünümündeydi ama topu çizgiden kurtarmak için sakatlanma pahasına o iri vücudu ile yere atlamış ve topu kurtarmıştı ki bunun gibi birçok fedakarlığı vardı takımı için
o dönemde bazı amerikalı basketbolcular sakatlanmamak için böyle toplara bırakın hamle yapmayı koşmazlardı bile
şimdi çoğunuz charles shackleford'u bilmediğiniz gibi miliçeviç'i de bilmezsiniz,bilenlerinizin birçoğuda ismini bile hatırlamıyordur çünkü atletik,bol smaç yapan bi uzun değildi
ama eğer pota altı canavarı oyuncular varsa dünyada bu kesinlikle miliçeviç gibi adamlardır
gelen oyuncunun nasıl biri oldugunu bilmeden konuşmamak gerek,bakın go spurs go izlemiş mcfarlin i ve yorumunuda yapmış yani birşey biliyorda yorum yapıyor,sadece nba kariyerli(kariyer dediğinizde kaç sene zaten) olduğunu bilip ona göre adamı kral yapmamak gerek
ha belki mcfarlin başarılı olur belkide olamaz,bu zamanla belli olur
ah telekom ah,zamanında ne mükemmel adamlar getirmiştin(hala nasıl yabancıları var bilmiyorum tabi) bi avrupalı vardı bak şimdi adını cıkaramadım,adam tam bi fundamental abidesiydi ya bi oyuncuyu izlemek bu kadar mı güzel olur(diğeri için bknz:tim duncan)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 7 Ocak 2007; 15:59:32 >
-
tmm drexler sen haklsın ben sadece ostojic den daha yararlı olacağına inanıyorum +ben her türlü basketbolu takip ediyorum merak etme sen
zaten bugünkü selçuk maçında sales de coştu haydi hayırlısı artık -
quote:
Orjinalden alıntı: yt1990
tmm drexler sen haklsın +ben her türlü basketbolu takip ediyorum merak etme sen
düzgün cevap veremeyince bi de şöyle şeyler yazmıyo musunuz,alemsiniz -
quote:
Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
şimdi siz hatırlamazsınız büyük ihtimal.
Charles shackleford un 1996 da unicaja malaga-ülker maçında yaptığı bir olay vardır onu anlatayım size.
Maç ta 1 sayı farkla ülker geride.. 20 saniyeden daha az bir süre var maçın bitmesine.Ülker in maçı en fazla 5 sayı ile kaybetmesi gerekiyor.5 ve yukarısında Ülker averaj hesabı ile elenecek.1991-1992 de philedelphia nın meşhur oyuncusu shackleford bu maçta ülker 1 sayı geride iken bir tane serbest atışı soktu.(maçtan sonra o serbest atışı hayalet attı ben değil demişti bu mübarek insan)ve maç uzatmaya gitti.Yani shackleford o serbest atışları atmasa bilebile kaçırsa ülker zaten turu geçiyordu.Allahtan uzatmada unicaja malaga 4 sayı ile galip gelebildi de ülker bir üst tura çıkmayı başarmıştı.Eğer ki ülker elenseydi orhun ene ve o zamanların iyi yabancısı kenny green shackleford a dalmak üzere bekliyor olacaktı.
Bu arada bir hatırlatma yapıyım.Türkiye ye gelmiş nba patentli en büyük fiyasko schakleford değildir
1991 de efes pilsen e gelen ve rahmetli aydan siyavuş a bıçak çeken anthony''mace'' mason dır.(bu birincisi)
Anthony mason efes pilsen den ayrıldıktan sonra new york knicks te harikalar yaratmıştır neredeyse.
İkinci fiyasko da mahmud abdur-rauf tur namı diğer ünlü denver draftı ve 1994 play off larında denver da harikalar yaratmış ''Chris Jackson'' dır.Bu insan da fenerbahçe ye zamanında sıfır katkı yapıp ülkesine kaçmıştır.
Bilginiz olsun gençler...
-
quote:
Orjinalden alıntı: sadrazzam
quote:
şimdi siz hatırlamazsınız büyük ihtimal.
Charles shackleford un 1996 da unicaja malaga-ülker maçında yaptığı bir olay vardır onu anlatayım size.
Maç ta 1 sayı farkla ülker geride.. 20 saniyeden daha az bir süre var maçın bitmesine.Ülker in maçı en fazla 5 sayı ile kaybetmesi gerekiyor.5 ve yukarısında Ülker averaj hesabı ile elenecek.1991-1992 de philedelphia nın meşhur oyuncusu shackleford bu maçta ülker 1 sayı geride iken bir tane serbest atışı soktu.(maçtan sonra o serbest atışı hayalet attı ben değil demişti bu mübarek insan)ve maç uzatmaya gitti.Yani shackleford o serbest atışları atmasa bilebile kaçırsa ülker zaten turu geçiyordu.Allahtan uzatmada unicaja malaga 4 sayı ile galip gelebildi de ülker bir üst tura çıkmayı başarmıştı.Eğer ki ülker elenseydi orhun ene ve o zamanların iyi yabancısı kenny green shackleford a dalmak üzere bekliyor olacaktı.
Bu arada bir hatırlatma yapıyım.Türkiye ye gelmiş nba patentli en büyük fiyasko schakleford değildir
1991 de efes pilsen e gelen ve rahmetli aydan siyavuş a bıçak çeken anthony''mace'' mason dır.(bu birincisi)
Anthony mason efes pilsen den ayrıldıktan sonra new york knicks te harikalar yaratmıştır neredeyse.
İkinci fiyasko da mahmud abdur-rauf tur namı diğer ünlü denver draftı ve 1994 play off larında denver da harikalar yaratmış ''Chris Jackson'' dır.Bu insan da fenerbahçe ye zamanında sıfır katkı yapıp ülkesine kaçmıştır.
Bilginiz olsun gençler...
sadrazzam seni uzun süredir buralarda göremiyorduk,nerelerdesin yahu
yalnız sadrazzam,o maçın yayınlandığı kanal çekmediği için maçı izlememiştim ama ülker elendi diye hatırlıyorum,hatta çetin yılmaz o maçtan sonra "ne olursa olsun charles benim oyuncum ve ben ona sahip çıkmalıyım" gibisinden bişeyler demişti yanlış mı hatırlıyorum?
bi de abdul rauf konusunda bi noktaya parmak basmam gerek,levent topsakal abdul rauf için "bugüne kadar gördüğüm en inanılmaz guard" tanımını yapmış ve eklemişti "fener onu niye gönderdi anlamadım" ayrıca söylenti olmakla birlikte abdul rauf'un gönderilmesindeki en büyük etken ibrahim kutluay'ın onu istememesiymiş
anthony mason ile ilgili hatırladığım bir şey var,gece hayatına düşkün bi adam olan mason new york'tan charlotte a transfer olurken gazeteciler new york'tan sonra charlotte ta sıkılabileceğini söylemişler bunun üzerine mason'da şu cevabı vermiş:"siz ne diyorsunuz ben istanbulda 1 sene kaldım,dünyada daha sıkıcı bi yer olduğunu sanmıyorum"
-
ayrıca Türkiye'de pek birşey yapamayan charles shackleford diğer ülkelerde özelliklede yunanistanda iyi oynamıştı bildiğim kadarıyla
tofaş'ın koraç kupasını alamamasının en büyük nedeni charles shackleford'un rashard griffith'i ikinci maçta kilitlemesi ve tofaş'ın takım halinde(steven rogers hariç) ilk maçın rehavetine kapılmasıydı -
quote:
sadrazzam seni uzun süredir buralarda göremiyorduk,nerelerdesin yahu
yalnız sadrazzam,o maçın yayınlandığı kanal çekmediği için maçı izlememiştim ama ülker elendi diye hatırlıyorum,hatta çetin yılmaz o maçtan sonra "ne olursa olsun charles benim oyuncum ve ben ona sahip çıkmalıyım" gibisinden bişeyler demişti yanlış mı hatırlıyorum?
bi de abdul rauf konusunda bi noktaya parmak basmam gerek,levent topsakal abdul rauf için "bugüne kadar gördüğüm en inanılmaz guard" tanımını yapmış ve eklemişti "fener onu niye gönderdi anlamadım" ayrıca söylenti olmakla birlikte abdul rauf'un gönderilmesindeki en büyük etken ibrahim kutluay'ın onu istememesiymiş
anthony mason ile ilgili hatırladığım bir şey var,gece hayatına düşkün bi adam olan mason new york'tan charlotte a transfer olurken gazeteciler new york'tan sonra charlotte ta sıkılabileceğini söylemişler bunun üzerine mason'da şu cevabı vermiş:"siz ne diyorsunuz ben istanbulda 1 sene kaldım,dünyada daha sıkıcı bi yer olduğunu sanmıyorum"
ben basketbol topiğine mümkünse uğramamaya çalışıyorum anca işte çok seyrek senle drexler ın yazdığı gibi güzel yazılar yazılırsa onlara birkaç ekleme yapıyorum.
Ülker o maçta değil bir sonraki turda barcelona ya elendi.
Abdur-rauf konusunda ise;kendisi uyum sorunu nedeni ile ayrıldım demişti.Ama daha sonra bir röportajında İstanbul'dan ayrılmakla hata yaptığını söylemişti.Böyle garip bir tezat içindeydi.
İbrahim in isteyip istememesi ile ilgili bir fikrim yok.
Bu arada belirtelim chris jackson çok iyi bir point guard tı ama zihinsel bakımdan oldukça zayıftı.Denver dan da bu yüzden ayrılmıştı.
Mason ' a gelince yahu bu adam tam bir serseri mayın.New york a gittiğinde pat riley ile sürtüştü kovulma noktasına geldi ama bir şekilde pat riley onu basketbola kazandırabildi.
Mason charlotte a geçtikten 1 sene sonra da vlade divac ta charlotte geçti ve aynı sene birçok kez de divac la sürtüştü mason.Bir sürü vukuatı var anlayacağın.Miami ye geldiğine 2001 de biraz daha efendiydi durulmuştu yani ve ilginçtir miami ye geçtiğinde koçu yine pat riley di.Ondan başkası mason la baş edemiyor
-
quote:
ben basketbol topiğine mümkünse uğramamaya çalışıyorum anca işte çok seyrek senle drexler ın yazdığı gibi güzel yazılar yazılırsa onlara birkaç ekleme yapıyorum.
eyvallah
bende ibrahim ile olan söylentiyi bi gazetede okumuştum belki yanlıştır,bilirsin gazeteler sansasyonel amaçlı olarak olayları ve röportajları saptırıyorlar
zaten bu söylenti ibrahim efeste oynarken fenerbahçe maçında,maç içinde ismini vermeyeceğim fenerbahçe antrenörü ile küfürleştikten sonra fenerbahçe antrenörünün açıklamasıyla ortaya çıkmıştı,ne kadar doğru bilemem
ben abdul rauf'u severdim gerçekten,gitmesinide hiç hoş karşılamamıştım.fenerde aklıma kalan en güzel hareketi bi avrupa maçında rahmetli Conrad ile yaptıkları muhteşem aley huptur(bu arada aley hup nasıl yazılıyodu,unuttum)
mason konusunda ise şunu söyleyeyim,pat riley farkı sanırım
-
vay be aramızda türk basketbol tarihine meraklı ve bilgili ne kadar çok arkadaşımız varmış. charles dan anthony ye kadar ne var ne yok hepsini döktürmüşsünüz. bende bu tbl ile kimse ilgilenmiyor diye üzülüyordum (gerçi ne kalite kaldı ne de çekişme, ben bile ilgimi kaybetmeye başladım).
bu arada mcfarlin inşallah başarılı olur, zira bugün sü ne yenildik. harvey i bugünkü sü maçında izledim. fena değildi (serbest atışları dışında). ama takım hala kopuk ve istikrarsız oynamaya devam ediyor. transferler sürüyor ama takım hala aynı takım. acaba sorun murat hocada mı? -
quote:
zaten bu söylenti ibrahim efeste oynarken fenerbahçe maçında,maç içinde ismini vermeyeceğim fenerbahçe antrenörü ile küfürleştikten sonra fenerbahçe antrenörünün açıklamasıyla ortaya çıkmıştı,ne kadar doğru bilemem
şimdi Halil Üner diyince aklıma hep 1999 da fenerbahçe-real madrid maçında herreros a saha kenarından taktığı çelme aklıma gelir ve gülmekten yatarım yerlere her seferinde.Fenerbahçe maçı 73-78 kaybetmişti VE 2-0 ile elenmişti avrupa liginden .Halil Üner herreros a çelme takınca oyundan atılmıştı.Yahu inanılmaz bir olaydır çelme takma olayı.Herreros dediğimiz adam da zamanında harun erdenay,riricardo pitis ve arturas karnisovas la birlikte avrupa nın en sağlam şutörleri arasında idi.Böyle bir adamla Halil Üner in fiziksel temasla kapışmışlığı var.
-
quote:
ah telekom ah,zamanında ne mükemmel adamlar getirmiştin(hala nasıl yabancıları var bilmiyorum tabi) bi avrupalı vardı bak şimdi adını cıkaramadım,adam tam bi fundamental abidesiydi ya bi oyuncuyu izlemek bu kadar mı güzel olur(diğeri için bknz:tim duncan
allah allah kimmiş bu adam merak ettim şimdi.. bazarevich mi acaba.. hangi pozisyonda oynadığını hatırlıyomusun..
milicevic türkiyeye gelmiş en iyi oyunculardandır.. hatta post-up'ı bu gezegende en iyi yapanlardandır.. türkiyeye gelmeden önce gayet parlak bir yunanistan macerası vardı ama sırtındaki kronik ağrılar onun kariyerini malesef olumsuz etkiledi.. kendisi sonradan türk olup muhammet onar ismini aldı(müslüman oldu mu bilmiyorum) ve türk bir bayanla evlendi.. şimdi de 2. ligde bir takımı çalıştırıyor bildiğim kadarıyla..
quote:
Maç ta 1 sayı farkla ülker geride.. 20 saniyeden daha az bir süre var maçın bitmesine.Ülker in maçı en fazla 5 sayı ile kaybetmesi gerekiyor.5 ve yukarısında Ülker averaj hesabı ile elenecek.1991-1992 de philedelphia nın meşhur oyuncusu shackleford bu maçta ülker 1 sayı geride iken bir tane serbest atışı soktu.(maçtan sonra o serbest atışı hayalet attı ben değil demişti bu mübarek insan )ve maç uzatmaya gitti.Yani shackleford o serbest atışları atmasa bilebile kaçırsa ülker zaten turu geçiyordu.Allahtan uzatmada unicaja malaga 4 sayı ile galip gelebildi de ülker bir üst tura çıkmayı başarmıştı.Eğer ki ülker elenseydi orhun ene ve o zamanların iyi yabancısı kenny green shackleford a dalmak üzere bekliyor olacaktı.
selamlar necmi nerelerdesin yaw
ahhh o unutulmaz maç.. shackleford önce serbest atışı kaçırmak için öyle abalak bir atış yapmıştı ki top çemberin yarım metre üzerinden panyaya çarpıp geri dönmüştü.. hakemler bu atışı iptal edip tekrar kullandırmışlardı ve shackleford tekrar atışta topu çemberden geçirme gerzekliğini yapmıştı.. hey gidi günler hey.. ne büyük bi heyecanla izlemiştim o maçı, dün gibi hatırlıyorum.. basketboldan en çok zevk aldığım yıllardı o seneler.. cine5'te efes'in, ülker'in, tofaş'ın avrupa maçlarını izlemek büyük keyifti..
anthony mason türkiye'de zıçtıktan sonra nba'de çok önemli bir oyuncu oldu.. en iyi 6. adam seçilmişliği, all-star olmuşluğu bile vardır.. hatta michael jordan'ı en iyi tutan adamlardan biriydi.. ama işte nba'de başarılı olan her oyuncu türkiyede yada avrupada başarılı olacak diye bir kural yok.. aradaki müthiş kültür-yaşam farklılığı oyunlarını mutlaka etkiliyor..
mahmoud abdul-rauf olayı ise en üzüldüğüm olaylardandır.. lokavt nedeniyle avrupaya akan nba'lilerden biriydi, hatta en iyisiydi.. ama halil üner ve ibo nedeniyle fazla duramadı türkiyede.. gerçi geçenlerde fanatik baskette bir röportajında benim de hatalarım vardı, gençtik falan filan demiş de o zaman 30 yaşındaydı ne gençliği yaw bu adamın çok garip mimikleri vardı.. bi yerde okumuştum, üniversite yıllarında bir sabah kalkıp aynaya baktığında birden bu hareketleri yapmaya başlamış ve bir daha bu tiklerden kurtulamamış.. henüz türkiyeden ayrılmadan önce istanbul'da bir fenerbahçe-tofaş maçı vardı.. herkes rivers-abdulrauf düellosunu merak ediyordu.. o maçta üstad david rivers tam anlamıyla bir basketbol resitali verip abdul-rauf'a büyük üstünlük kurmuştu.. tofaş da o maçı kazanmıştı.. zaten o maçtan sonra abdul-rauf'ın türkiyeden gidişi hızlanmıştı
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X