Şimdi Ara

BEŞİKTAŞ TA SÜRPRİZ BAŞKAN ADAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıldırım Demirören'in tekrar aday olacağı kongre öncesi, Demirörenin tek isim olarak kongreye girmesi beklenirken, Kartal'daki sürpriz aday kongrenin rengini değiştirecek gibi.. İŞTE SÜRPRİZ ADAY VE GELİŞMELER

Beşiktaş'ın muhalif kanadı diye adlandırılan Fikret Orman, Hasan Arat ve İhsan Kalkavan gibi isimler kongre tarihinin yaklaşmasına rağmen, hem kendileri, hem de destek verecekleri başka bir isim adına yorum yapmadılar. Böyle bir ortamda siyah beyazlı camia ve taraftarların çok da tanımadığı, 1995 yılından buyana Beşiktaş'ın kongre üyesi olan Ali Kulaksızoğlu ve arkadaşları göreve talip olduklarını açıkladılar.

46 yaşında olan, ODTÜ mezunu ve inşaat mühendisliği yapan Kulaksızoğlu 11 Ocak'ta kulübün Divan Başkanı Şeref Nasır'a listesini sunduğunu ve mütevazi bir şekilde seçim hazırlıkalarını sürdürdüğünü söyledi. Ali Kulaksızoğlu son iki aydır Fikret Orman, Hasan Arat, Nevzat Demir, Tuncay Özilhan, İhsan Kalkavan ve Turgay Ciner gibi isimlerle görüştüklerini, onlar aday olmayınca bu göreve kendilerinin soyunduğunu söyledi:

"REKLAM PEŞİNDE DEĞİLİZ"

"Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. 1995 yılından bu yana kongre üyesiyim ve tribünlerden gelen bir insanım. Yaklaşan genel kurul öncesi Yıldırım Demirören ve ekibinin yeniden aday olacağına dair bir şüphe yoktu. Ancak ben ve arkadaşlarım özellikle son iki aydır başka bir aday çıkmazmı, yeni bir yönetim kurulu oluşturulam mı gibi düşüncelerimizi yoğunlaştırdık. Çünkü ortada başarısız olduğu kesin gibi görünen ve bu konu üzerinde tartışma bile yapılmayan mevcut yönetimin bir daha Beşiktaş'ı yönetmeye talip olmasına anlam veremiyorduk. Birisinin veya birilerinin harekete geçmesi lazımdı. Biz aralık ayının başından itibaren bu görüşümüz doğrultusunda bazı çağrılar yapmaya başladık. Asıl düşüncemiz kulübü birleştirici ve tüm camianın güvenini kazanan başka bir aday çıkması yönündeydi. Ama görüyoruz ki Yıldırım Demirören birleştirici ve güven kazanmış biri değil. İlerleyen günlerde biz Fikret Orman'a, Hasan Arat'a Nevzat Demir'e, Tuncay Özilhan'a, İhsan Kalkavan’a ve Turgay Ciner'e çağrılar yaptık. Beşiktaşlılık adına kulübe sahip çıkmalarını, 100 Milyon Dolar'ı aştığı söylenen borcun altından kalkılamayacağını ve alternatif bir aday çıkarmalarını istedik. Fakat ocak ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde görüyoruz ki hala başka bir aday çıkmadı. Bunun üzerine biz gayet mütavazi bütçemizle, sahip olduğumuz mütevazi şirketlerle bir aday çıkarmaya karar verdik. Oluşturduğumuz 18 kişilik listeyi de geçtiğimiz perşembe günü kulübün divan başkanı olan Şeref Nasır'a sunduk. Listemizi ve hedefimizin tanıtımını salı günü yapacağımız basın toplantısıyla tanıtımı yapmayı uygun gördük. O günden sonra da seçim gününü bekleyip, çalışmalarımıza revam edeceğiz."

Kulaksızoğlu adaylığını açıkladığı günden bu yana çok ciddiye alınmadığını ve reklam peşinde oldukları yönünde çıkan haberlere anlam veremediğini söyledi: "Adaylığımızı açıkladığımız günden bu yana bizim seçime girecek olmamızın pek ciddiye alınmadığını gördük. Böyle bir durumun ortaya çıkması, kamuoyunda bizim reklam peşinde olduğumuzu düşüncesi olabileceğini aklımıza getirdi. Ben insanların nasıl böyle düşündüğünü anlayamıyorum. Reklam yaptırmak bizim aleyhimize olacak bir durum. Önemli olan konu biz neyin reklamın yapacağız. Yapacağımız reklamdan nasıl bir çıkar sağlayacağız. Medyatik olmamız bizim için dezavantaj. Biz sadece Beşiktaş yönetimine aday olduk. Reklam yapıyor olmamız düşüncesi bana anlamsız geliyor."

Ali Kulaksızoğlu kulübün borcunun en önemli konu olduğunu vurgularken, kendisinin Yıldırım Demirören gibi servet sahibi olmadığını söyledi. Kulaksızoğlu, bu konu ile ilgili olarak "Beşiktaş'ın servet sahibi insanlar tarafından değil de, yürek sahibi insanlara tarafından yönetilmesi daha doğru olur" dedi.

"SON DERECE CİDDİYİZ VE BU SEÇİMİ ALMAK İSTİYORUZ"

"Biz kulübün borcunu şu şekilde değerlendiriyoruz. Bir sınava gireceğiz ve borç konusu bu sınavdaki 90 puanlık soru. Bildiğimiz şey kulübün borçunun milyon dolarları aştığı. Bu tabloyu ortaya koyan insanların da yine milyon dolarlık servetleri olduğunu biliyoruz. Ama bizim böyle bir servetimiz yok. Bunun bilincindeyiz. Bu durumda düşüncemiz, Beşiktaş'ın servet sahibi insanlar tarafından değil de, yürek sahibi insanlara tarafından yönetilmesi yönündedir. Servet sahibi olanlar ne yaptılar. Yıldırım Demirören'in kulüpten 20 milyon dolara yakın alacağı var. Bunu herkes yapamaz. Ben de yapamam. Ama bu övünülecek bir şey değil ki. Tam tersine hoş olmayan bir durum. Çünkü ortada bu para karşılığında elde edilen bir başarı yok. Başkan sonuç olarak kulübü borçlandırdı. Şeref Nasır'a biz listeyi verdiğimizde, başkan bize bu konu ile ilgili şunu anlatmıştı. Beşiktaş'ta bugüne kadar parasını alamayan tek bir kişi var. Bu kişi de Şevket Belgin. Zamanında kulübe para verip, Süleyman Seba başkanımız döneminde borçunu almayan tek kişi. Bunun haricinde herkes verdiği parayı almış. Ben başkan olup 10 milyon, 20 milyon dolar vereceğim demiyorum. Çünkü buna gerek yok. Beşiktaş çok büyük bir camia ve takımı seven çok fazla taraftarı var. Ben taraftardan para alacağım demiyorum. Başkan olursam ve ilk göreve başladığım gün kulübün 5 Milyon dolarlık bir ödemesi karşıma çıksa bunu ödeyemem. Ama kulübün vizyonu ve ağırlığı sayesinde bu borcun altından çıkarım. 28 Ocak'ta 18 tane yönetici 200 milyon dolarla kulübün başına gelse ve 3 yıl sonra borç iki katına çıksı daha vahim bir durum ortaya çıkar. Bizi düşündüren en önemli konu bu. Şu anki mali tablo üstesinden gelinemeyecek bir durum değil."

"TİGANA İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Seçimi kazanmaları halinde Jean Tigana ile yola devam edeceklerini söyleyen Kulaksızoğlu, kongre üyelerine seslerini yeterince duyurdukları taktirde yarışı kazanmamalı için bir sebep olmadığını söyledi: "Bizim yönetime gelmemiz demek, Beşiktaş kulübünde gitmesi gerekenin zaten gittiği anlamına gelir. Başka da kimsenin gitmesine gerek yoktur. Bana kalırsa Tigana A klas bir teknik direktör. Ama bunlar teknik konular ve yönetimimizin içinde ortak bir değerlendirme ile yapılacak işler. Biz kendimizi ve düşüncelerimizi iyi anlatabilirsek, kongre üyeleri bizim sadece Beşiktaş için çalıştığımızı kavrayabilirse bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum."

Kulaksızoğlu yönetiminde yer alan isimlerden biri olan Hakan Çetinel Beşiktaş'ın durumundan kimsenin memnun olmadığı için göreve talip olduklarını söyledi. Çetinel gayri ciddi olmadıklarını, çok ciddi bir şekilde seçimi kazanmak istediklerini söyledi: "Benim Ali ile dostluğum kolej yıllarına kadar uzanıyor. İkimizin de yıllardır sürdürdüğü Beşiktaş duruşu hala devam ediyor. Aday olmamızın temel sebebi Beşiktaş'ın durumundan kimsenin memnun olmaması. Bunun nedeni ise Beşiktaş yönetenlerin bugüne kadar yaptığı hatalar. Fakat bu düşünceler ortak bir platformda ortaya çıkmıyor. Herkesin münferit fikri olarak kalıyor. Ortada madem böyle bir durum var, herkes ortamdan hoşnutsuz. Biz de bu yanardağın fışkırdığı ağız olmak istedik. Ama bize yöneltilen asıl soru kulübü nasıl yöneteceğimiz değil, yönetecek paramızın olup olmadığı sorusuydu. Bunun cevabını şöyle verebiliriz. Biz 18 üye adam başı 10 milyon dolar versek, başkan da 20 milyon dolar verse, 200 milyon dolarla bu seçime aday olsak kesin seçiliriz. 3 sene sonrada kötü bir yönetimle Beşiktaş'ın 140 milyon YTL olan borcunu 410 YTL'lelere çıkartıp, görevden ayrılmamız mı? İnsanların bu şekilde düşünmesini anlamıyoruz. Biz Beşiktaş'ın hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını ve bizimle beraber bir çok Beşiktaşlının kulübe sahip çıkacağına inanıyoruz. Dolayısıyla Beşiktaş'ın borçları bir risktir ama biz bu riski kendi bilgimizle ve yüreğimizle aşabileceğimize inanıyoruz. Biz gayri ciddi insanlar değiliz. Bize o açıdan bakan bazı insanların olduğunu duyuyoruz. Hatta bu hareketin Beşiktaş'ın prestijini etkilediğini savunanlar var. Bu düşünceyi çok alaturka buluyoruz. Demokratik ortamlarda gayri ciddilik yoktur. Biz son derece ciddiyiz ve bu seçimi almak istiyoruz."

• Fikret baskanim 8 yıl beklemiş görevi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikret Orman, Beşiktaş için bir şanstır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş nerden buluyonuz da hortlatıyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.